kmaras77 napisał/a:https://drive.google.com/drive/folders/ … sp=sharing
Image z wkompilowanymi sterownikami oraz wgranym minisatip. Obrazu z tvheadend już nie mam.
Aby wgrać tvheadend, trzeba odinstalować minisatip, a wgrać tvheadend.
Generalnie tvheadend lub jakis inny soft można wgrać sobie gdzie indziej, a minisatip dać jako źródło sieciowe. Ja tak robię, bo tvheadend na wirtualce z linuxem działa po prostu lepiej.
Dzięki. Chyba najważniejsze, że drivery wkompilowane. A to o czym piszesz brzmi ciekawie.
Prawda jest taka, że mam już jeden zestaw TV Hat na RPi, na którym bangla Tvheadend (i ma się świetnie) a gdybym wpiął ze dwa xbox-owe tunery do R6220 i udostępnił to (jakoś) temu RPi, to już miałbym obsługę trzech MUX-ów na oddzielnych tunerach.
Po co? Ano dlatego, że w jednym czasie można odbierać kanały tylko z jednego MUX-a, a kiedy wielu użytkowników chce oglądać różne kanały w tym samym czasie robi się problem.
A tak, użytkownicy nie będą się blokowali nawzajem, w zasadzie dowolna liczba domowników będzie mogła oglądać bezkolizyjnie to co chce.
Tylko muszę zgłębić minisatip w roli źródła dla tvheadent (tak to się jeszcze nie bawiłem). Ale skoro słyszę, że można - chętnie skorzystam - nie będzie trzeba w klientach konfigurować wielu równoległych tvheadend-ów bo będzie jeden.
Dobrze prawię ?