Odp: Linksys EA7500 v2 + OpenWrt
Tak dokładnie o to mi chodzi. Rozwiązałem problem. Wystarczy zainstalować moduł kmod-macvlan i pojawia się zakładka w gui.
Pozdrawiam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Linksys EA7500 v2 + OpenWrt
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak dokładnie o to mi chodzi. Rozwiązałem problem. Wystarczy zainstalować moduł kmod-macvlan i pojawia się zakładka w gui.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie bardzo rozumiem co ma do GUI SWITCH, moduł jądra, który umożliwia tworzenie wirtualnych interfejsów, które mapują pakiety do lub z określonych adresów MAC na określony interfejs
Nie bardzo rozumiem co ma do GUI SWITCH, moduł jądra, który umożliwia tworzenie wirtualnych interfejsów, które mapują pakiety do lub z określonych adresów MAC na określony interfejs
Przepraszam - zamieszałem. Było już późno i różne moduły instalowałem jednak pojawienie się obsługi vlanów w menu było wynikiem wpisania w /etc/config/network części konfiguracji switcha. To jednak jest pusty config zawieszony w próżni i nijak się ma do hardware'u. Jak coś uda mi się zdziałać poinformuję. Na tą chwilę namiastką switchingu jest bridge'owanie i tworzenie software'owych VLAN'ów np LAN1.900 i to już sprawdziłem ustawia tag. Mam natomiast ZBT-WG3526 i tam da się to zrobić po ludzku.
Pozdrawiam.
Nie ma w luci modułu do obsługi vlanów przez dsa. Jeszcze, bo jakiś tam PR został zgłoszony. To jest też jedna z przeszkód która jest powodem nie wydania jeszcze wersji stabilnej 20.xx (choć raczej już będzie 21.xx)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Linksys EA7500 v2 + OpenWrt
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc