26

Odp: Archer C6

I jak masz teraz po restarcie?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27 (edytowany przez maciekpampersowy 2020-06-23 20:37:00)

Cezary napisał/a:

I jak masz teraz po restarcie?

No 5 GHz działa ale bardzo wolno gorzej niż na 2.4
Dobra rozbujał się ale pytanie teraz czy potrzebuje co dodatkowo by dzięki niemu przesyłać obraz na telewizor? Bo nie działa...

28

Nie mam pojęcia jakiej technologi używa twój TV żeby przesyłać obraz. Sprawdź najpierw z czym ci przyszło się zmierzyć.

Cezary napisał/a:

Nie mam pojęcia jakiej technologi używa twój TV żeby przesyłać obraz. Sprawdź najpierw z czym ci przyszło się zmierzyć.

Bardziej to mi chodzi czy w openwrt trzeba coś włączyć bo ona urządzenia są połączone ta sama siecią a nie chce się łączyć.

30

Możesz pingować urządzenia między sobą?

Cezary napisał/a:

Możesz pingować urządzenia między sobą?

Możesz bardziej łatwiejszym językiem ? Nie rozumiem...:-( telewizor jest w tej samej sieci i telefon i nie chce na tv być wyświetlony obraz z telefonu

32

Ściagnij sobie coś na telefon co umożliwia robienie pingów i zrób ping na adres telewizora. Zobacz czy odpowiada.

Cezary napisał/a:

Ściagnij sobie coś na telefon co umożliwia robienie pingów i zrób ping na adres telewizora. Zobacz czy odpowiada.

No chyba działa ;-)
https://zapodaj.net/2df02b11d4feb.jpg.html

34

Więc z punktu widzenia systemu oba są połączone i widzą się między sobą.  Nic po stronie routera nie masz do ustawienia pod tym względem.