Odp: Xiaomi AX3600
country to nie pakiet, to opcja w sekcjach w /etc/config/wireless (o ile w ogóle jest ustawione).
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Xiaomi AX3600
Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 … 48 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
country to nie pakiet, to opcja w sekcjach w /etc/config/wireless (o ile w ogóle jest ustawione).
Dzień dobry. Proszę o pomoc.
AX3600 jest moim drugim routerem. Pierwszy, od którego biorę Internet to huawei LTE, którego IP to 192.168.8.1. chciałbym skonfigurować tak aby WAN przyjmował jako bramę Właśnie tego huaweia, ale nie mogę sobie poradzić. Poniżej przedstawiam mój plik network który powoduje, że zporti LAN mam WAN ale z portu WAN nie mam LAN. Czy mógłby mi to ktoś poprawić. Zgóry dziękuję za pomoc.
config interface 'loopback'
option device 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdc1:e19f:56b3::/48'
config device
option name 'br-lan'
option type 'bridge'
list ports 'lan1'
list ports 'lan2'
list ports 'lan3'
config interface 'lan'
option device 'br-lan'
option proto 'dhcp'
config interface 'wan'
option device 'br-lan'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.8.2'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option gateway '192.168.8.1'
option dns '192.168.8.1'
config interface 'wan6'
option device 'wan'
option proto 'dhcpv6'
option device 'wan'
w sekcji wan a nie br-lan. I wcześniej lan przestaw na statyczny adres ip a nie dhcp jak masz teraz.
trochę słabo to rozumiem możesz CEZARY trochę bardziej dla Laików.
config interface 'wan'
option device 'wan'
option proto 'dhcp'
config interface 'lan'
option device 'br-lan'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.1.1'
option ip6assign '60'
tak wygląda domyślna konfiguracja w tym routerze - wan na dhcp, lan statyczny. I wtedy router robi na router a nie ap jak zrobiłeś poprzednio.
Jak już napisałem - jak usuniesz opcję country to radio będzie pracowało na maksymalnej dostępnej mocy dla danego kanału (bo dla różnych kanałów może być inna).
Możesz doprecyzować?
Ponieważ nie wiem czy nie trace na zasięgu skoro dany kanał ma limity chociaż ustawione mam txpower na 30dBm + noscan='1'
Country = US (nie wiem, usunąć?)
Teraz 5G mi lata na kanale 48/80MHz,a 2.4 na 8/40MHz
Nie mam sieci w koło bo mieszkam w domu także mogę sobie pozwolić na sianie w eter.
btw. DFS da sie wyłączyć?
Co mam doprecyzować? Jak masz ustawioną opcję country to masz narzucony limit obowiązujący w danym kraju. Jak nie masz ustawionej opcji to ustawia domyślnie to co umie (zwykłe jest to 00 - world lub US), więc bez limitu jakiegokolwiek kraju. Co tu chcesz precyzować?
Hej,
mam pytanie: jaką jesteście w stanie uzyskać przepustowość na AX?
Ustawiłem kanał 161/80 MHz na AX, ale na moim laptopie - Asus G14 z kartą AX200 maksymalnie jestem w stanie uzyskać 600 Mbps przy 1 Gbps łączu. Tu był wątek że dla AX200 jedynie 80 MHz działa https://www.intel.com/content/www/us/en … eless.html
Jestem ciekaw czy komuś udało się uzyskać większą przepustowość na AX3600 czy trzeba szukać droższych routerów.
Pozdro!
https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 27#p287527
Ja mam AX210.
Obczaj image od tego gościa - dlubią żeby uruchomić łan -wlan offload bo ipq807x ma ppe właśnie do tego celu. Ja zaraz wgrywamy do dynalinka bo aż jestem ciekaw czy się udało i nie ma problemów z memory leak'iem https://github.com/AgustinLorenzo/openw … 12-29-1427 8
Obczaj image od tego gościa - dlubią żeby uruchomić łan -wlan offload bo ipq807x ma ppe właśnie do tego celu. Ja zaraz wgrywamy do dynalinka bo aż jestem ciekaw czy się udało i nie ma problemów z memory leak'iem https://github.com/AgustinLorenzo/openw … 12-29-1427 8
Thx, odpalam!
Odpaliłem ten soft i obserwacje są następujące:
OpenWRT widzi że bandwidth radia wzrósł znacznie (pokazuje 1200 Mbit).
Laptop z AX200 po podłączeniu do sieci AX ma niższy download i upload (400 Mbps/80 Mbps) niż wcześniej (550 Mbps/300 Mbps).
Smarfon S22 Ultra, nie jest w ogóle w stanie się podłączyć do sieci AX.
Chyba dosyć eksperymentalny ten soft ![]()
Włączyłes packet steering czy cos tego typu? Poczytaj wątek na forum openwrt .
Obczaję, w logach widzę że przy podłączeniu telefonu wyskakuje: daemon.err hostapd: Failed to set beacon parameters
Dzień dobry. Doszedłem do tego co chciałem, ale połowicznie. Mianowicie mam wszystko działa internet jest przekazywany do urządzeń poza routerem. Router bierze internet z pierwszego routera o IP 192.168.8.1 (brama dla drugiego routera o IP 192.168.8.2 właśnie AX3600). Mam wykorzystane powszystkie porty WAN zamieniony na LAN.
Ale niestety ni mam internetu w routerze. Proszę sSzanownych Specjalistów o pomoc. Poniżej mój network:
config interface 'loopback'
option device 'lo'
option proto 'static'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'xxxxxxxxxxxxx::/48'
config device
option name 'br-lan'
option type 'bridge'
list ports 'lan1'
list ports 'lan2'
list ports 'lan3'
list ports 'wan'
config interface 'lan'
option device 'br-lan'
option proto 'static'
option ip6assign '60'
option gateway '192.168.8.1'
popis11 napisał/a:Dzień dobry. Doszedłem do tego co chciałem, ale połowicznie. Mianowicie mam wszystko działa internet jest przekazywany do urządzeń poza routerem. Router bierze internet z pierwszego routera o IP 192.168.8.1 (brama dla drugiego routera o IP 192.168.8.2 właśnie AX3600). Mam wykorzystane powszystkie porty WAN zamieniony na LAN.
Ale niestety ni mam internetu w routerze. Proszę sSzanownych Specjalistów o pomoc. Poniżej mój network:config interface 'loopback'
option device 'lo'
option proto 'static'
option netmask '255.0.0.0'config globals 'globals'
option ula_prefix 'xxxxxxxxxxxxx::/48'config device
option name 'br-lan'
option type 'bridge'
list ports 'lan1'
list ports 'lan2'
list ports 'lan3'
list ports 'wan'config interface 'lan'
option device 'br-lan'
option proto 'static'
option ip6assign '60'
option gateway '192.168.8.1'Do etc/config/dhcp w gałęzi config dhcp 'lan', dodaj
option ignore '1'Do config interface 'lan' w pliku etc/config/network dodaj
list dns '1.1.1.1'
list dns '1.0.0.1'
Dzięki list DNS sam w sobie drugi router będzie miał internet, dzięki ignore 1 wyłączasz DHCP na drugim routerze, strzelam że tak chciałeś
Dziękuje teraz działa. Pozdrawiam.
Coś w tym image co dalem linka jest skopane, o ile wan/lan offload działa i ogarnia 2.4Gbps to wifi raz działa a raz nie działa.
Coś w tym image co dalem linka jest skopane, o ile wan/lan offload działa i ogarnia 2.4Gbps to wifi raz działa a raz nie działa.
U mnie działa gorzej na PC, ale na telefonie w ogóle nie działa. Zrobię revert na razie i będę dawać znać jak uda mi się rozwiązać problem.
ambrozy5 napisał/a:Coś w tym image co dalem linka jest skopane, o ile wan/lan offload działa i ogarnia 2.4Gbps to wifi raz działa a raz nie działa.
U mnie działa gorzej na PC, ale na telefonie w ogóle nie działa. Zrobię revert na razie i będę dawać znać jak uda mi się rozwiązać problem.
jest fix na dhcp https://github.com/AgustinLorenzo/openwrt/issues/5
zdun8 napisał/a:ambrozy5 napisał/a:Coś w tym image co dalem linka jest skopane, o ile wan/lan offload działa i ogarnia 2.4Gbps to wifi raz działa a raz nie działa.
jest fix na dhcp https://github.com/AgustinLorenzo/openwrt/issues/5
Widziałem, ale dalej performance jest gorszy więc nie ma sensu używać tej wersji IMO.
Ciekawostka, przywróciłem oryginalny soft i jedynie upload przyspieszył. Widocznie download na tym routerze z moją kartą sieciową w laptopie (AX200) jest przycięty do 420 Mbps.
Witam serdecznie. Coś mnie podkusiło i wgrałem albo nie wgrałem z pozycji LUCI firmware ze strony download eko.one.pl sysupgrade mianowicie: luci-23.05-snapshot-r23633-c7b6cfac40-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
I teraz nie mogę się z nim połączyć.
Objaw jaki mam to migająca pomarańczowa dioda (system) tak co 8 sekund przechodząca do szybkiego mignięcia diody na niebiesko (internet) to niebieskie mignięcie kończy się na środkowej antenie.
Nie wiem co mam dalej robić. Proszę o pomoc
To raczej ci soft nie działa, bo led na środkowej pojawia sie tylko jak radio jest aktywne a w luci (openwrt generalnie) radio jest wyłączone. Chyba że wgrałeś z czegoś innego z zachowaniem ustawień.
Jeżeli to pierwsze - reanimuj sprzęt.
Jeżeli to drugie - reset przy starcie wprowadzi go w failsafe, więc możesz mu przywrócić ustawienia domyślne.
reset nie działa. Wyciągałem wtyczkę wciskałem reset i wkładałem wtyczkę reset czymam do momentu aż się pomarańczowa dioda zacznie szybko mrugać i puszczam reset. Po tym wchodzi do pracy ale świeci się tylko pomarańczowa dioda na ciągło. Kontaktu z routerem nie ma. Po wyjęciu wtyczki i jej powrotnym włoeniu pojawia się to co opisałem w wcześniejszym poście
https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3600#debricking
Jedziesz z reanimacją.
Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 … 48 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Xiaomi AX3600
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc