Odp: Asus RT-N16 , Openwrt ?
Nowe wersje nie kompilują się w tamtymi łatkami.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Asus RT-N16 , Openwrt ?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nowe wersje nie kompilują się w tamtymi łatkami.
jak to ?? ( moze jakies zmiany były, zapytam u twórcy patcha ) a chociaz starsza np 11552 , bo chodzi nie o tyle nowszego oscama ale o jak najnowszego patcha, bo było sporo zmian w tej nowszej łatce.
Pozmieniali coś w oscamie i nie łatka nie wchodziła na źródła. Tak to.
Daj łatkę do aktualnych źródeł to skompiluję całość.
No i mamy najnowszy patch ![]()
Zrób proszę i dla wdr3600 i dla x86 ![]()
Nie kompiluję się to z oscamem:
openwrt/ar71xx/generic/build_dir/target-mips_24kc_musl/oscam-11572/reader-nagracak7.c: In function 'nagra3_card_init':
openwrt/ar71xx/generic/build_dir/target-mips_24kc_musl/oscam-11572/reader-nagracak7.c:512:85: error: 'struct s_reader' has no member named 'key60_length'; did you mean 'key3460_length'?
if(reader->mod1_length && reader->data50_length && reader->mod50_length && reader->key60_length && reader->exp60_length && reader->nuid_length)
^~~~~~~~~~~~
key3460_length
openwrt/ar71xx/generic/build_dir/target-mips_24kc_musl/oscam-11572/reader-nagracak7.c:512:109: error: 'struct s_reader' has no member named 'exp60_length'; did you mean 'mod50_length'?
if(reader->mod1_length && reader->data50_length && reader->mod50_length && reader->key60_length && reader->exp60_length && reader->nuid_length)
^~~~~~~~~~~~
mod50_length
openwrt/ar71xx/generic/build_dir/target-mips_24kc_musl/oscam-11572/reader-nagracak7.c: In function 'nagra3_do_ecm':
openwrt/ar71xx/generic/build_dir/target-mips_24kc_musl/oscam-11572/reader-nagracak7.c:610:15: error: 'struct s_reader' has no member named 'cwekey_length'; did you mean 'cwekey0_length'?
if(!reader->cwekey_length)
^~~~~~~~~~~~~
cwekey0_length
openwrt/ar71xx/generic/build_dir/target-mips_24kc_musl/oscam-11572/reader-nagracak7.c:615:35: error: 'struct s_reader' has no member named 'cwekey'; did you mean 'cwekey0'?
des_ecb3_decrypt(_cwe0, reader->cwekey);
^~~~~~
cwekey0
openwrt/ar71xx/generic/build_dir/target-mips_24kc_musl/oscam-11572/reader-nagracak7.c:616:35: error: 'struct s_reader' has no member named 'cwekey'; did you mean 'cwekey0'?
des_ecb3_decrypt(_cwe1, reader->cwekey);
^~~~~~
cwekey0
CMakeFiles/csreaders.dir/build.make:231: recipe for target 'CMakeFiles/csreaders.dir/reader-nagracak7.o' failedJuż mu wrzucam loga
No więc w oczekiwaniu na poprawkę od kolegi, napotkałem powazny problem z pracą Asteriska ![]()
Na LEDE wersja 13.x działa ok, tutaj jest problem ![]()
[Dec 14 14:55:08] ERROR[2465][C-00000001]: rtp_engine.c:474 ast_rtp_instance_new: No RTP engine was found. Do you have one loaded?
[Dec 14 14:55:08] NOTICE[2465][C-00000001]: chan_sip.c:26606 handle_request_invite: Failed to authenticate device "123963767" <sip:40@izzi.dynu.net>;tag=89D5MWumIIlO32lk2KAeLiUXXbU-7PEI
Oczywiscie próba załadowania modułu daje nam failed ![]()
Moduł rtp zainstalowany ale nie działa...
Próbowałem wyszukac rozwiązanie ale nie udało się.
Jestem skazany na LEDE ?
Moze masz jakiś pomysł... ?
Nic nie wiem o Asterisku. Nie używam, nie miałem potrzeby uruchomienia.
Wiem ze nie uzywasz ![]()
Ale moze zerknałbys w czeluścia sieci swoim fachowym okiem i moze Tobie sie cos uda znalezc na ten temat w kontekscie do Openwrt
?
Jedynie co znalalzem to odnosniki do typowych instalacji linuxowych ![]()
Przy probie zaladowania modulu mam:
OpenWrt*CLI> module load res_rtp_asterisk.so
Unable to load module res_rtp_asterisk.so
Command 'module load res_rtp_asterisk.so' failed.
[Dec 14 15:11:21] ERROR[3464]: loader.c:281 module_load_error: Error loading module 'res_rtp_asterisk.so': Error relocating /usr/lib/asterisk/modules/res_rtp_asterisk.so: ast_pjproject_caching_pool_init: symbol not found
res_rtp_asterisk.so zależy od czegoś czego nie masz, szuka ast_pjproject_caching_pool_init
Gógiel pokazuje że jest to w res-pjproject
No własnie, udało sie znalezc kilka minut wcześniej, pomogło zainstalowanie "pjproject"
Dzięki też za poszukanie.
dokładnie zapuściłem asterisk16-pjsip 16.3.0-5 ~440.2 KB PJSIP SIP stack
asterisk16-res-pjprojectdoinstalował się sam.
Choc nie uzywam przeciez pjsip tylko zwykłe SIP
W LEDE tego nie miałem zainstalowanego, ale wazne ze juz działa ![]()
Jak bedzie ten patch to dam od razu znać.
Nie kompiluję się to z oscamem:
A plik reader-nagracak7.c podmieniles na ten z patcha?
No właśnie on się nie kompiluje.
EDIT: zmieniłem po swojemu, macie paczki w teście.
Dla testu odpaliłem sobie maszynę na VPS i Debian, i próbowałem skompilować z patchami, no i zonk:
reader-nagracak7.c: In function 'nagra3_card_init':
reader-nagracak7.c:512:83: error: 'struct s_reader' has no member named 'key60_length'
^
reader-nagracak7.c:512:107: error: 'struct s_reader' has no member named 'exp60_length'
^
reader-nagracak7.c: In function 'nagra3_do_ecm':
reader-nagracak7.c:610:13: error: 'struct s_reader' has no member named 'cwekey_length'
if(!reader->cwekey_length)
^
reader-nagracak7.c:615:33: error: 'struct s_reader' has no member named 'cwekey'
des_ecb3_decrypt(_cwe0, reader->cwekey);
^
reader-nagracak7.c:616:33: error: 'struct s_reader' has no member named 'cwekey'
des_ecb3_decrypt(_cwe1, reader->cwekey);
^
CC reader-videoguard12.c
CC oscam-hashtable.c
CC reader-videoguard2.c
Makefile:421: recipe for target 'build/x86_64-linux-gnu/reader-nagracak7.o' failed
make[1]: *** [build/x86_64-linux-gnu/reader-nagracak7.o] Error 1
make[1]: *** Waiting for unfinished jobs....
CC oscam-aes.c
CC oscam-array.c
CC oscam-cache.c
Makefile:373: recipe for target 'all' failed
make: *** [all] Error 2
Więc bardzo prosimy kolegę twórcę o poprawkę ![]()
Wywal tamto, weź tą łatkę: https://dl.eko.one.pl/projekty/oscam/
Pamiętaj że jak nakładasz na źródła do przez patch -p1.
Ok, ale to wiesz ze ja nie mam srodowiska do kompilacji pod WDR3600 i x86 na openwrt, tylko na PC ![]()
Mozeszm i prosze skompilowac dwa oscamy pod te srodowiska
?
oo, juz sa ![]()
tam juz jest zawarta najnowsza poprawka ? czy to ten starszy patch ?
Co do dałeś, najnowsza.
Super, działa
dzięki
Apropos tego patcha od kolegi, ten plik reader-nagracak7.c trzeba chyba podmienić na tą wersję a w źródłach jest chyba inna i dlatego ten błąd wywala, z tego co kolega mi pisał.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Asus RT-N16 , Openwrt ?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc