Odp: ZTE MF286 zmiana FW
No nie widzę w żadnym trybie , ani incognito , ani w firefoxie...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286 zmiana FW
Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 40 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No nie widzę w żadnym trybie , ani incognito , ani w firefoxie...
wykonaj modemband.sh. Zwraca dane?
zwraca
root@MiFi:~# modemband.sh
Modem: ZTE MF286D
Supported LTE bands: 1 3 7 8 20 28 38
LTE bands: 1 3 7
1: FDD 2100 MHz
3: FDD 1800 MHz
7: FDD 2600 MHz
8: FDD 900 MHz
20: FDD 800 MHz
28: FDD 700 MHz
38: TDD 2600 MHz
root@MiFi:~#Czy któraś z tanich wersji 286 agreguje dwa dowolne pasma ?
Bo czytałem że chyba A nie potrafi agregować B20 i chyba wcale ?
Czy któraś z tanich wersji 286 agreguje dwa dowolne pasma ?
Zobacz post 31 tego wątku. Sam to opisywałem (dotyczy "zwykłego" 286).
zwraca
root@MiFi:~# modemband.sh Modem: ZTE MF286D Supported LTE bands: 1 3 7 8 20 28 38 LTE bands: 1 3 7 1: FDD 2100 MHz 3: FDD 1800 MHz 7: FDD 2600 MHz 8: FDD 900 MHz 20: FDD 800 MHz 28: FDD 700 MHz 38: TDD 2600 MHz root@MiFi:~#
Dobra, moja wina bo nie włączyłem tego w obrazach. Zaktualizowałem pliki od mifi, wieź sobie pliki jeszcze raz i zaktualizuj na routerze.
Ok , teraz już jest ![]()
przy okazji taki błąd się pokazał , po raz pierwszy to zobaczyłem , ale mimo to chyba wszystko przebiegło ok:
root@MiFi:/tmp# sysupgrade -n mifi-21.02-snapshot-r16474-97b95ef8b9-zte_mf286d-squashfs-sysupgrade.bin
ubiattach: error!: cannot attach mtd9
error 17 (File exists)
Sat Feb 5 18:37:03 CET 2022 upgrade: Commencing upgrade. Closing all shell sessions.Jest pewien postęp: aby wywalić walidator z pola URL filter trzeba odpalić w konsoli JS to:
setInterval(() => {$('#addURLFilter').rules('remove')}, 200)Lub po prostu samo
jQuery("#addURLFilter").rules("remove")Aczkolwiek wygląda na to, że pomiędzy webem a komendą 'nv' ktoś w końcu dołożył poprawnie cudzysłowy, bo choć wartości się nastawiają, to exploit się nie wykonuje.
Na razie to pierniczę i instaluję OpenWrt, może pobawię się w statyczną analizę później.
Zobacz post 31 tego wątku. Sam to opisywałem (dotyczy "zwykłego" 286).
Ok. Przeczytałem ![]()
Piszesz tam że da się ustawić taka agregację ale nie dawniej niż 2 dni tu ktoś pisał że nie agreguje mu bandu 20 jak i nie można ustawić go wtedy jako podstawowego.
Czy to tyczy się tylko jakiejś konkretnej wersji 286 ?
Jak już zdążyłeś zapewne się dowiedzieć są inne 286 które udają 286...
@Królik w DEVICE_PACKAGES brakuje części paczek od obsługi USB 3.0. Wciągnąłem stan z wczoraj, po odpaleniu builda nie wciągnęły mi się drivery do kontrolera. Właśnie próbuję wykombinować zestaw paczek, które trzeba dołożyć.
@Królik w DEVICE_PACKAGES brakuje części paczek od obsługi USB 3.0. Wciągnąłem stan z wczoraj, po odpaleniu builda nie wciągnęły mi się drivery do kontrolera. Właśnie próbuję wykombinować zestaw paczek, które trzeba dołożyć.
ipq4xx ma w liście pakietów kmod-usb-dwc3-qcom oraz kmod-usb3 kmod-usb-dwc3 (platforma, nie poszczególne urządzenia). Czego konkretnie Ci jeszcze brakuje?
No właśnie jakimś cudem te paczki u mnie się nie wciągnęły. Zaraz sprawdzę, dlaczego. Anyway, leci clean build, może coś skaszaniło się z zależnościami.
No właśnie jakimś cudem te paczki u mnie się nie wciągnęły. Zaraz sprawdzę, dlaczego.
Czasem tak bywa jak przełączasz config z jednej architektury na drugą.
@Leo-PL mógłbyś zerknąć w wolnym momencie czy mój pakiet luci-app-3ginfo-lite działa poprawnie z MF286D, THX.
P.S.
Domyślam się, że pakiet luci-app-modemband już "omyłkowo" przetestowałeś.
@IceG , wygląda na to ,że wszystko dane są. Nie wiem tylko ,czy u mnie ten SINR i RSRQ jest za mały ,że słupka brakło ?
EDIT: a nie ,chyba jednak tylko CSQ daje radę , pozostałe dane są w cudzysłowach (chyba przez to nie są rozpoznawane jako cyfry) , i słupek w ogóle nie "jeździ" w RSSI i RSRP , a w SINR i RSRQ w ogóle słupka nie ma..
IceG napisał/a:@Leo-PL mógłbyś zerknąć w wolnym momencie czy mój pakiet luci-app-3ginfo-lite działa poprawnie z MF286D, THX.
P.S.
Domyślam się, że pakiet luci-app-modemband już "omyłkowo" przetestowałeś.@IceG , wygląda na to ,że wszystko dane są. Nie wiem tylko ,czy u mnie ten SINR i RSRQ jest za mały ,że słupka brakło ?
EDIT: a nie ,chyba jednak tylko CSQ daje radę , pozostałe dane są w cudzysłowach (chyba przez to nie są rozpoznawane jako cyfry) , i słupek w ogóle nie "jeździ" w RSSI i RSRP , a w SINR i RSRQ w ogóle słupka nie ma..
Tak to jest jak się nie widzi efektu i się próbuje dodać
, zaraz będę poprawiał bo widzę, że jest mocno nie tak
. Słupki wszystkie powinny być małe lub ich nie powinno być widać jeżeli brak wartości. A inne pakiety? zmiana pasm? smsy są OK?
Dokładnie, robi się 2x cudzysłów i głupieje wynik, teraz tylko kwestia wyklarowania wartości.
@MiG25 jak możesz to wejdź na mojego github-a skopiuj nową zawartość i podmień sobie plik w routerze "/usr/share/3ginfo-lite/3ginfo-addon/19d21485".
Prawidłowo powinno wyglądać tak:
Leo-PL napisał/a:No właśnie jakimś cudem te paczki u mnie się nie wciągnęły. Zaraz sprawdzę, dlaczego.
Czasem tak bywa jak przełączasz config z jednej architektury na drugą.
Dobra, wszystko jasne. Paczki które są w DEFAULT_PACKAGES dają się jednak przez przypadek wyłączyć. USB 3.0 miałem właśnie wyłączone, bo jedyne inne urządzenie na które robiłem buildy to MR33, które USB wyprowadzonego nie ma.
Sprawdziłem też IPv6 na MF286D. Sypie się identycznie w połączeniu z uqmi jak zwykły 286. Na starym 283+ nie mam jak sprawdzić, kolega używa od roku ;-P
U jakiego operatora sprawdzasz ipv6? Orange?
@IceG , nie ma cudzysłowiów , ale ciągle nie ma SINR i RSRQ... Za niski sygnał ?
@IceG , nie ma cudzysłowiów , ale ciągle nie ma SINR i RSRQ... Za niski sygnał ?
Muszę zerknąć u siebie, wpisać takie wartości ręcznie, może być tak, że właśnie nie łapią się w zakresie i skalowanie pasków głupieje.
Ok u mnie robi się to samo po podaniu takich wartości, więc coś jest nie tak, albo z wartościami, albo z ich przeliczaniem.
Już wiem co jest nie tak, @MiG25 jeszcze raz podmień plik jak możesz.
Tak ,teraz są już ok.
Teraz pytnie , czy na pewno masz CSQ , a nie masz RSSI ?
Tak ,teraz są już ok.
Teraz pytnie , czy na pewno masz CSQ , a nie masz RSSI ?
Znaczy Ja teraz nie rozumiem o co pytasz
.
Czy któraś z tanich wersji 286 agreguje dwa dowolne pasma ?
mf286 nie potrafią agregować nic z b20. Dla mnie porażka
Zobacz na powyższych print screenach , w Signal Information pierwsza pozycja to CSQ ( liczysz ją jakoś bo modem chyba jej nie podaje) , a za to brak jest RSSI.... (tym bardziej ,że tam w kodzie masz napisane RSSI , a CSQ nigdzie nie widzę )
Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 40 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286 zmiana FW
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc