Odp: tp-link 3420 z extrootem nie chce pingowac
Zawsze trzeba wyciągać informacje od was... ale co masz, 404 czy nie możesz jej w ogóle wczytać. Na wanie w tplinku masz na stałe ustawiony ten adres? Serwer http uruchomiłeś? masz tam index.html?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → tp-link 3420 z extrootem nie chce pingowac
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 37 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zawsze trzeba wyciągać informacje od was... ale co masz, 404 czy nie możesz jej w ogóle wczytać. Na wanie w tplinku masz na stałe ustawiony ten adres? Serwer http uruchomiłeś? masz tam index.html?
nie moze jej wogóle wczytać adres ustawiony na stałe serwer sam się uruchamia jest index.html
A pingować możesz?
Czarku próbuje teraz bez exroota się zalogować na tplinka ale jak wpisuje w konsoli :
root@Gargoyle:~$ uci add firewall rule
cfg1592bd
root@Gargoyle:~$ uci set firewall.@rule[-1]._name=www
root@Gargoyle:~$ uci set firewall.@rule[-1].src=wan
root@Gargoyle:~$ uci set firewall.@rule[-1].target=ACCEPT
root@Gargoyle:~$ uci set firewall.@rule[-1].proto=tcp
root@Gargoyle:~$ uci set firewall.@rule[-1].dest_port=80
root@Gargoyle:~$ uci commit firewall
uci: I/O error
root@Gargoyle:~$
firstboota zrób (i stracisz wszystko) bo chyba zniszczyłeś system plików jffs .
Po odświerzeniu systemu i i otwarciu portu wan wszystko jest ok ale po postawieniu exroota sprawa się komplikowała .Pisze w czasie przeszłym bo teraz to już chyba umarł i treba go będzie z szeregowego startować system wlan świeci ale z zadnej strony nie można się połączyć.co do podłączenia przez port szeregowy to rozumie ż przez maxa232 ttl?
tak, ale failsafe zobacz najpierw.
dioda miga w trybie failsafe ale nie moge sie z nim polączyć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale w konfiguracji połączyłem lan z wan
W failsafe wszystkie ustawienia nie mają wpływu, nie są uwzględniane.
dziwne było to ze podczs ustawień strony konfiguracii jakby się przycinały tj.najpierw pojawiały się litery a potem tło
Tak jest jak jest obciążony albo coś się z systemem plików dzieje.
czyli nic nie pozostaje tylko port szeregowy?
Failsafe, reset na 30 itd. Jak nie to tylko serial.
W tryb Failsafe wchodzi ale zero reakcji reset nie działa a co z itd są jesze inne możliwości?
Jak wchodzi w failsafe to zrob firstboota, albo z jego poziomu wgraj software od nowa.
Wchodzi to znaczy ze mroga diod ale nie mogę się połączyć dziwne jest to ze drugi przycisk zał wył wifi terz działa
Naciśniej reset na 30s to firstboota samodzielnie zrobi.
ale nawet 60 s nic nie daje zero zmian
witam Czarku
Postawiłem wczoraj system ale ma tendencje do restartów szczególnie jak są porobione wszystkie ustawienia nawet bez extroota co moze być tego przyczyną i czy dodane swapna extoocie poprawi stabilność?
Nie, on w ogóle nie powinien się restartować.
miałem 3 przypadki kiedy się całkowicie restartował a na extroocie wieszały się strony ustawień.w czystym systemie tez miałem problemy zeby ustawić zdalny dostęp czy dostęp do internetu wan/internet
co do dostępu do routera od strony wan to na czystym systemie połączenie router komputer można wejść na stonę logowania a po zrobieniu extroota nie da rady
Po zrobieniu extroota masz standardowe ustawienia systemu, w tym firewalla. Domyślnie jest tak ze nie można od strony wan.
Czarku a jak jest z swapem w 3420 bo po wgraniu za jednym podejsciem extroota i swapu router botuje z normalnego systemu a nie extroote chociaż w tree jest ok?
Jest tak samo jak w innych routerach. To właściwość openwrt nie mr3420.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 37 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → tp-link 3420 z extrootem nie chce pingowac
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc