26

Odp: TP-LINK TL-WR1043ND - kilka pytan

no właśnie to też jest minus, używki asusa 500 można jeszcze dostać ale wolałbym nowy. Jakoś mało jestem przekonany do alternatywnego softu smile śledząc forum wydaje mi się że stale ktoś ma jakieś kłopoty z tym softem smile to wifi działa nie tak jak trzeba to jakaś zwiecha itd:) choć z 2 strony netgear wspiera alternatywny soft:)

27

Nowe są.

Soft jest tak samo stabilny jak oryginał. Latami chodzi, aż do momentu że zapominasz hasła.

Problemy zawsze się zdarzają - a że alternatywny daje bardzo duże możliwości to ludzie kombinują, więc i problemy się rodzą.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

no to teraz musze tylko pomyśleć czy netgear czy tp-link:) i przeczytać dokladnie przed zakupem co z czym się je:)

29

To jeszcze zastanów się czego chcesz używać, bo np. na 3500L openwrt nie ma (oficjalnie, netgear wypuścił wersję openwrt na to, ale raz że jest stara, dwa że sposób jej wykonania woła o pomstę). Masz za to tomato i dd-wrt.

30

żebym to ja wiedział który soft jest lepszy:) powiem tak router potrzebny mi jest żeby podlaczyć tv,ps3 w dlna czyli przydał by się mały serwer dlna, ale znowu to tylko na 2 miesiace bo mam zamiar zakupić odtwarzacz sieciowy który będzie robił także czyli to tak tylko doraznie, nastepna sprawa to nat do ps3 to podstawa, printserwer także podstawa no i fajnie by było jak by obsłużył kamerkę przez usb. Czyli zbierając wszystko razem
podstawa
-serwer wydruku
-podstawowe funkcje każdego routera
- ewentualne udostępnianie dysku ale tylko ntfs bo taki mam format i jest cały zawalony a na razie nie mam gdzie tego przekopiować (widoczny w otoczeniu sieciowym jako zamapowany dysk)

31

Na wszystkich trzech to w sumie zrobisz, z mniejszymi lub większymi problemami.

32

właśnie oto chodzi żeby problemów nie było:)

33

Zbyt ogóle pojęcie. Np. w tomato system plików jest tylko do odczytu, wiec jak chcesz zrobić coś czego nie ma w gui to bawisz się w optware i instalację dodatkowego softu. Taki może być problem smile

34

a jak sie sprawa ma w tp-linku?

35

tu jest openwrt, więc możesz robić co chcesz jak w normalnym linuksie.

36

tyle ze linuksa to ja miałem 10 lat temu w szkole średniej:) i natym skonczyła się moja przygoda z tym systemem:) jeżeli ma to interfejs graficzny to jeszcze jakoś obleci ale przez putty ciężko to widzę:)

37

Pisałem, ma interfejs graficzny.

38

no tak smile ale da się z niego ustawić prinserver??

39

w luci tak, w xwrt nie pamiętam, w gargoyle nie.