Odp: przerobienie Check Point 600 na openWRT
EDIT: dwa poszło w v21.02.0-rc1: https://github.com/openwrt/openwrt/comm … b32f5de86e
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → przerobienie Check Point 600 na openWRT
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
EDIT: dwa poszło w v21.02.0-rc1: https://github.com/openwrt/openwrt/comm … b32f5de86e
ok, mam ostati Twoj image w ramie, ale chciałem sobie po lanie wgrać image tylko no nie działa po ethernecie ![]()
no ok teraz br-lan ma mac z lan1 ale tx i rx 0
bajtów
No i działa Ci lan czy nie?
nie,dwie sztuki i to samo, ifconfig powinien tylko lo i br-lan pokazywac?
jako podniesione interfejsy, tak.
ifconfig -a pokaże ci więcej złomu.
mały update, doszły mi kolejne sztuki , nie napisałem wcześniej, że mam trzy ale te pomarańczowe i z nimi problem, wziąłem na blat te co teraz doszły i to są szare , tu od kopa wszystko poszło
, zatem skończę je i wracam do tych pomarańczowych bo chyba wiem kaj jest problem
setenv eth1addr 00:1C:XX:XX:XX:6C
setenv ethaddr 00:1C:XX:XX:XX:6B
setenv lan1_mac_addr 00:1C:XX:XX:XX:6C
eth1 i lan1 mac jest taki sam a w pierwotnym poradniku nie !
bajunia !
i bajunia, dokładnie tak jak pisałem, poradnik o kant ... pomarańczowy l-50w elegancio nawet wifi wstało
mam problem z jedną sztuką - mianowicie, baudrate jest ustawiony na 57600 ... jakiś pomysł jak zmienić na 115200 ? kwboot nie chce ruszyć z baudrate 57600
jest jakiś problem z ofw bo rebootuje się co chwile.
kwboot przyjmować -B 57600, ale było coś takiego
If used in combination with -t, adjust the baud rate to baudrate on TTY before starting terminal.
If both -b and -t are used, the baud rate is changed back to 115200 after the upload.
mały update, doszły mi kolejne sztuki , nie napisałem wcześniej, że mam trzy ale te pomarańczowe i z nimi problem, wziąłem na blat te co teraz doszły i to są szare , tu od kopa wszystko poszło
, zatem skończę je i wracam do tych pomarańczowych bo chyba wiem kaj jest problem
bajunia !i bajunia, dokładnie tak jak pisałem, poradnik o kant ... pomarańczowy l-50w elegancio nawet wifi wstało
Nie chcesz sprzedać jednej sztuki z wifi?
ambrozy5 napisał/a:mały update, doszły mi kolejne sztuki , nie napisałem wcześniej, że mam trzy ale te pomarańczowe i z nimi problem, wziąłem na blat te co teraz doszły i to są szare , tu od kopa wszystko poszło
bajunia !i bajunia, dokładnie tak jak pisałem, poradnik o kant ... pomarańczowy l-50w elegancio nawet wifi wstało
Nie chcesz sprzedać jednej sztuki z wifi?
Tak, pobawię się i wystawię 8 bez wifi szarych i trzy z wifi pomarańczowe, z zasilaczami .
Szaleństwo. Likwidacja jakiegoś projektu?
Szaleństwo. Likwidacja jakiegoś projektu?
Znajomy od którego biorę sprzęt wyzbywa się zapasów w razie w co dla.klientow.byly. skonfigurowane i odłożone do magazynu. Tak sobie przeleżały w razie w.
Dostałem kilka sztuk i w przerwie między pierogami a uszkami z barszczem wziąłem jednego na blat jednego, po wgraniu ostatniego obrazu od Cezarego włączyłem packet steering i se offload, ku memu zdziwieniu zamknął gigabita ... Aż ciekaw jestem co takiego tam zmienili w obrazach na niego. Może na inne modele na tym CPU jest podobna sytuacja.
Spociwszy czoło zainstalowałem OpenWrt na tematowym urządzeniu; wersja pomarańczowa z wi-fi.
Jedna uwaga: należy użyć pendraka o jak najmniejszej pojemności (15GB - jjest zbyt dużo, 500MB było dobrze).
Niestety, szybkość na WAN jest mała. Na łączu 300/50 (PPPoe, ONT NETIA) wyciąga 220/50.
Na tym samym łączu urządzeniu na Intelu x86 osiągało 380/50.
Sprawdzałem obraz Cezarego oraz własną kompilację- SNAPSHOT r25967-0bba674153.
Software flow offloading oraz Packet Steering to tylko drobna kosmetyka.
Liczyć na więcej czy tak ma być?
Ten kirkwood nie był zbyt wydajny z tego co pamiętam...
Moj na penie 16 i 32GB bez problemu się dogadał, zamyka gigabit bez pppoe, z pppoe nie sprawdzałem .
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → przerobienie Check Point 600 na openWRT
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc