Odp: Aktualizacja Oscam
Udało mi sie wczoraj zainstalować,
Wyłączyłem router na noc.
Dziś rano włączyłem i nie ma po nim śladu. Co się stało?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Aktualizacja Oscam
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Udało mi sie wczoraj zainstalować,
Wyłączyłem router na noc.
Dziś rano włączyłem i nie ma po nim śladu. Co się stało?
Nikt z nas nie jest jasnowidzem.
Nie masz jffs? Zainstalowałeś w ramie?
"ja tylko pociągnął" samo sie zainstalowało
/overlay/upper/etc/oscam tu jest teraz
To jest plik konfiguracyjny. /overlay jest mapowany na /, więc ten plik widzisz jako /etc/oscam. Ale to tylko konfiguracja.
tu widze plik oscam /overlay/upper/usr/bin a w usr/bin go nie ma
P.S. w etc/oscam nie ma tych plikow , wogole nie ma katalogu oscam wszystko tylko przez overlay
Więc coś ci się posypało z systemem plików. Teraz najbezpieczniej będzie jak wejdziesz w failsafe, zrobisz firstboota, zresetujesz i poustawiasz sobie wszystko jeszcze raz.
Nie wystarczy że załaduje ponownie sysupgrade? albo wrocic do tp linka i z powrotem do openwrt
Tak też możesz zrobić tylko bez zachowania konfiguracji.
Wszystko sie udało. Mam problem z autostartem oscama po restarcie routera. Wiem , że o tym było
przewertowałem forum ale nie znalazłem owocnego rozwiązania
cat /etc/init.d/oscam
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=85
start() {
[ -d /var/log/oscam ] || mkdir -p /var/log/oscam
/usr/bin/oscam -b
}
stop() {
killall -9 oscam
}
restart() {
stop
start
Gdzieś było, że trzeba zmienić nazwe pliku na inną niż oscam - ale i to nie zdało rezultatu.
Standardowy wpis był taki:
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=85
start() {
[ -d /var/log/oscam ] || mkdir -p /var/log/oscam
/usr/bin/oscam -b
}
stop() {
killall oscam
}
edytuje:
Włączenie w autostarcie usług załatwiłło sprawe
chcesz binarke r11693 ? podmienisz sobie w /usr/bin Nie jestem pewien ale przy tej wersji nie chcial mi ruszyc oscam
ale odpalasz oscam z przelacznikiem V i ci pokaze co potrzebuje wydaje mi sie ze pomoglo opkg install libusb-1.0-0
Czy miałby ktoś jakiś świeży oscam pod archer c5? opwrt 18.06
Jest w moim repo 19.07.
To powinien być mips24_kc? Nie uruchamia się
mips_24kc. "nie uruchamia się" to za mało żeby coś powiedzieć. Pokaż jak uruchamiasz binarkę.
A pytanie z innej beczki takiego oscama idzie jakoś dodać do oryginalnego softu w jakimś modelu routerów ? Czy nie ma takich możliwości?
Oryginalny soft w sensie soft producenta? Zależy, w niektórych by się dało.
Oryginalny soft w sensie soft producenta? Zależy, w niektórych by się dało.
Dokładnie o to mi chodzi, dla mnie to by było idealne rozwiązanie. Możesz podać jakieś przykładowe modele? I czy dużo z tym roboty?
Nie podam ci konkretnych modeli, bo nie interesuje mnie przerabianie oryginalnego softu. Znajdź sobie taki w którym są normalne procesy od wszystkiego a nie jeden monolityczny, ma zwykły /etc i jakiś dostęp do /tmp i /var. Oraz jakieś normalnie skrypty startowe. I nie składa sobie konfigów z własnego nvram.
Źle wypakowałem plik ipk, chciałem tylko podmienić binarkę testowo. Już mi się udało uruchomić twojego nowszego oscama. Czy na twoich kompilacjach Cezary powinny działać karty nc+ 1813 i 1884? Karty są widoczne ale brak dekodowania.
Nie mam pojęcia. Ja to tylko kompiluję, nigdy tego nie używałem i nie znam się na temacie.
Źle wypakowałem plik ipk, chciałem tylko podmienić binarkę testowo. Już mi się udało uruchomić twojego nowszego oscama. Czy na twoich kompilacjach Cezary powinny działać karty nc+ 1813 i 1884? Karty są widoczne ale brak dekodowania.
Hej kolego odezwij sie na priv
Czy planujesz umieszczenie oscama w repo 21.02? (w moim przypadku x86_64)
Nie. Dlaczego - masz to wyjaśnione w tym wątku. Ponad to oscam praktyczny się nie zmienia, więc spokojnie możesz zainstalować sobie wersję z testu lub tą co jest w repo 19.07.
OScam r-11702 dla Netgear R6220(Cayman,Cameleon) patch-mega45
oscam_11702-1_mipsel_24kc.ipk
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Aktualizacja Oscam
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc