Odp: Netgear R6220 instalacje OpenWrt
Sysupgrade. Zawsze jak masz już openwrt.
Edit: albo użyj factory jak wgrywasz np przez nmrpflash
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Netgear R6220 instalacje OpenWrt
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sysupgrade. Zawsze jak masz już openwrt.
Edit: albo użyj factory jak wgrywasz np przez nmrpflash
Witam, mam wgrany OpenWrt do Netgeara, czy mozna teraz przywrócic soft do oryginalnego firmware od Netgear ?
Tak, ściągnij oryginalny soft od netgeara i wgraj wykorzystując nmrpflash
a jak na oryginalnym software zrobic repetear ? niby jest taka zakładka, ale nie ma tutaj skanowania sieci tak jak na openwrt, tylko tak jak na foto
Złe forum wybrałeś sobie na takie pytanie. Spytaj producenta sprzętu, jak wiesz się robimy tu za helpdesk żadnego producenta.
Wgrałem najnowsze OpenWrt Luci i nie widzi wifi 2.4 ghz , można to jakos naprawic ?
Zobacz uci show wireless. Jeżeli są oba interfejsy to widzi oba radia.
na 19.07 dziala
na 19.07 dziala
Twoja odpowiedź kompletnie nie przybliża do rozwiązania problemu. Zrobiłeś to co napisałem?
Nie, podłączam na szybko u kolegi router w roli repeatera, działa na 19.07 wiec juz zostawie, w domu wgram do swojego routera i zobacze jak będzie
ostatnio wróciłem z tym routerem jako główny pod nat gigabit, tym razem z chińskim X-WRT na pokładzie, i muszę powiedzieć że HW działa już od ponad tygodnia bez żadnej zwieszki. Sirq max 3%. Prędkości 860-940Mbit.
Nie wnikałem na ile jest on zmodyfikowany względem oficjala, ale na czystym 21 zawsze miałem freeze najdalej po 3-4dniach, zwykle w ciągu doby.
Wifi ac też trzyma stabilnie 420Mbit, gdzie na czystym 300Mbit to już był szczyt marzeń =.
Jak to tylko placebo - to jest dobre ![]()
Też na próbę zainstalowałem X-WRT na moich trzech dummy AP licząc ,że Fast Roaming będzie na tym działał.... I o dziwo w końcu działa jak należy !
Na żadnym wydaniu tak dobrze to nie działało , nie mówiąc o 21.02 , gdzie FT wogóle nie działa....
Nie ma jakiegoś backdoora cz chnskieo szpiega na tym X-WRT? , bo na razie u mnie tez zostaje.
Też na próbę zainstalowałem X-WRT na moich trzech dummy AP licząc ,że Fast Roaming będzie na tym działał.... I o dziwo w końcu działa jak należy !
Na żadnym wydaniu tak dobrze to nie działało , nie mówiąc o 21.02 , gdzie FT wogóle nie działa....
Nie ma jakiegoś backdoora cz chnskieo szpiega na tym X-WRT? , bo na razie u mnie tez zostaje.
źródła udostępniają, widzę że też udzielają się w rozwój głównego projektu bo mają tam jakieś PR.
Jeśli udostępniają źródła, to warto zbudować z nich obraz.
Wyjdzie, czy to te same źródła.
Ja bym sprawdził.
za to przytrafia mi się to co kiedyś na 19.X
Thu Aug 5 16:30:47 2021 kern.info kernel: [433383.519871] ralink_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: port 2 link down
Thu Aug 5 16:30:49 2021 kern.info kernel: [433386.223022] ralink_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: port 2 link up
restart portów, niezależnie pod który lan podłączę.
zaczęło się po zaniku napięcia, czyli pewnie tak jak i wtedy po reboocie problem minie.
Zobacz uci show wireless. Jeżeli są oba interfejsy to widzi oba radia.
Faktycznie coś jest na rzeczy:
wireless.radio0=wifi-device
wireless.radio0.type='mac80211'
wireless.radio0.channel='36'
wireless.radio0.hwmode='11a'
wireless.radio0.path='1e140000.pcie/pci0000:00/0000:00:00.0/0000:01:00.0'
wireless.radio0.htmode='VHT80'
wireless.radio0.disabled='1'
wireless.radio0.country='PL'
wireless.default_radio0=wifi-iface
wireless.default_radio0.device='radio0'
wireless.default_radio0.network='lan'
wireless.default_radio0.mode='ap'
wireless.default_radio0.ssid='OpenWrt'
wireless.default_radio0.encryption='none'Na dwóch innych egzemplarzach jest OK na 21. Natomiast trzeci działa dobrze tylko z 19.
ostatnio wróciłem z tym routerem jako główny pod nat gigabit, tym razem z chińskim X-WRT na pokładzie, i muszę powiedzieć że HW działa już od ponad tygodnia bez żadnej zwieszki. Sirq max 3%. Prędkości 860-940Mbit.
Nie wnikałem na ile jest on zmodyfikowany względem oficjala, ale na czystym 21 zawsze miałem freeze najdalej po 3-4dniach, zwykle w ciągu doby.
Wifi ac też trzyma stabilnie 420Mbit, gdzie na czystym 300Mbit to już był szczyt marzeń =.Jak to tylko placebo - to jest dobre
Dajcie sobie z tym X-WRT spokój... W sieci z IoT w ogóle nie zdaje egzaminu. Bez IoT transfery ładne, a tak to nawet pliku nie można skopiować na NASa, bo błąd wywala. Poza tym mam wrażenie, że nawet 15 mbps nie wyciąga w ST.
@silver skąd takie rewelacje ?
zainstalowałem to już na wszystkich urządzeniach u siebie, po wifi mam też ponad 40 modułów esp w IoT + kamery i wszystko śmiga. Mam osobny SSID pod iot na 2.4.
Główny router działa od 20 dni z HW FP i nie było do tej pory żadnego problemu który występuje w oficjalnym branchu.
Jak dla mnie jedyne WRT które działa na ten moment.
@silver skąd takie rewelacje ?
zainstalowałem to już na wszystkich urządzeniach u siebie, po wifi mam też ponad 40 modułów esp w IoT + kamery i wszystko śmiga. Mam osobny SSID pod iot na 2.4.
Główny router działa od 20 dni z HW FP i nie było do tej pory żadnego problemu który występuje w oficjalnym branchu.
Jak dla mnie jedyne WRT które działa na ten moment.
Z moich testów. Przy jednym kliencie na 2,4 GHz prędkości dochodziły do 300 Mbps. Po podłączeniu 10 urządzeń IoT nie ma mowy o transferze plików po 2,4 GHz. OpenWrt wyciąga w takiej sieci 80-100 Mbps na 2,4.
nigdy nie miałem takich prędkości po 2.4, więc pewnie mamy inne odniesienie ![]()
swoje iot mam rozłożone na 5 AP, z 6220 mam 65Mbit, na 841N po 30Mbit. Bez podsieci po połowę więcej.
Cała reszta działa na 5Ghz.
za to dzisiaj na 2 AP mi się włączył dnsmasq i firewall ;/ i troche mi się zrobił burdel.
wyłączałem tylko odhcpd,dnsmasq,firewall przez
service odhcpd stop
disable
nie odpinałem z konfiga od lan, działa jakiś mechanizm który to stawia ?
Pytanko
Gargoyle
Wersja Gargoyle:1.12.0.2 (27ec1e48)
by obsy
Model:Netgear R6220
według tego
https://openwrt.org/toh/netgear/r6220
można wgrać 22.03.2
tylko jak przez sysupgrade? czy jak?
Tak, przez sysupgrade bez zachowania konfiguracji.
Od 10 minut taki komunikat
wgrywany plik to:
https://downloads.openwrt.org/releases/ … pgrade.bin
Zrestartuj, zrób sysupgrade z konsoli nie z gui.
PS. Wiesz że wgrywasz firmware bez luci?
Nie wiedziałem, jak dograc gui?
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Netgear R6220 instalacje OpenWrt
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc