Ok więc to o to chodziło w tej "podwójnej" funkcjonalności o której pisano pod tym modem, myślałem że niektóre karty potrzebują większej ilości linii danych do działania. A to po prostu są dwa kontrolery na jednej karcie, jeden pracuje pod pcie a drugi pod usb.
Te karty 2w1 usb + sata też przeglądałem, to co wkleiłeś to zdaje się tylko usb ze złączem zasilania dla sata. Nie wiem po co komu takie coś potrzebne no ale ok. Są za to karty typu 4x sata lub 4x usb3.0 i takie coś bym chętnie odpalił, tylko nie sztuką jest nakupić gratów i wrzucić w szufladę.
Czytałem też o kompatybilności mpcie - msata. To są te same złącza, wkładając dysk msata w złącze mpcie to od kontrolera zależy czy obsłuży dysk, i niektóre normalnie działają. Stąd dostępne są adaptery msata-sata bez żadnego kontrolera, tylko dwie pary danych. Natomiast nigdy odwrotnie, żadna karta mpcie nie zadziała w złączu msata. Widzę że ten router ma wyprowadzone obydwie pary danych na złączu mpcie potrzebne dla msata/sata, kusiło mnie żeby się tam podlutować kablem i sprawdzić czy dysk zaskoczy ale pewnie zerowe szanse że to zadziała, procesor nie obsługuje sata.
Wysłano z mojego Win98 za pomocą IE 5.01