weronzbyszko napisał/a:Znalazłem dziwne rozwiązanie, testuje je trzeci dzień i modem normalnie łączy z Internetem, mogę napisać tutaj co zrobiłem o ile dalej macie problem z łączeniem, bo też pokazywało mi połączone ale był brak internetu, myślałem że to wina Modemu od UPC ale lapotop normalnie się łączy z tą siecią
Edit: teraz przeczytałem że DonMattheo napisał o adresie MAC, właśnie to jest rozwiązanie
Cześć
1. Rozwiń proszę to. Nadal mam problem . Nie mogę połączyć się ani desktopem (W7) , ani laptopem (W11) ani telefonem (A12) (statyczny MAC). Kilka razy połączyłem się desktopem ale znowu zonk. Sygnał silny, łączy się ale brak internetu. Próbuję z trzech urządzeń. Bez cert, nie sprawdzaj cert. Było dotąd ok. Ręce opadają.
2. Jak objawia próba podłączenia kolejnego ponad limit urządzenia?
Nie wiem jak to jest teraz. Nawet konsultanci UPC nie wiedzą (zgadywanie albo różne wersje)
- ile max urządzeń może podejmować próby łączenia z jednego loginu? (5?) Jak objawia się próba podpięcia kolejnego ( u niego i pozostałych z tego samego loginu)
- ile może być podpiętych jednocześnie(3?)
- ile max klientów może podpiąć się do AP i jak objawia się próba podpięcia kolejnych (u nich)
3.Czy da się skompilować wsad na 4MB flash z funkcjonalnością tylko jako klient UPC Wi Free? Mam WR 702N i chciałbym go podpiąć po skrętce do głównego routera ASUS RTN66U.WR702 jest dość energooszczędny a to ma znaczenie.
Walczę z tym prawie od miesiąca i już mnie...