Odp: Witam - kilka pytań początkującego
no już mam ale pełno jest różnych aplikacji są gdzieś opisy do czego one ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Witam - kilka pytań początkującego
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 57 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no już mam ale pełno jest różnych aplikacji są gdzieś opisy do czego one ?
W manualu. man nazwa programu w googlach i masz.
A mam pytanko mam 941 jak zainstaluje gołe open wrt to ile miejsca pozostania jak dorzucę tylko config do bezprzewodowej sieci bo aktualnie jest gargulec ale za mało miejsca żeby coś dorzucić
Niecały 1MB.
Witam takie pytanko bo mam 1043 i chciałbym zrobić extroot ale mam pewne obawy np jeśli ktoś coś wyjmie np podczas pracy routera to się wywali oprogramowanie i trzeba kablem flash robić czy po prostu nie będzie żadnego problemu ?
Ruter zwiśnie zwykle. Później się uruchomi normalnie z flasha.
No właśnie pytam dlatego że myślałem że padnie całkowicie router. No to się skusze na exta partycje najlepiej jaką polecasz ?
Bo chcę podłączyć pendrive 8gb dysku nie będę podłączał więc chyba nie będzie filozofii z usypianiem dysku itd ?
Jak masz extroota to usypiania raczej nie będzie ![]()
A jeszcze takie pytanko żeby robić extroot mogę to robić na gargulcu czy muszę na open .. ?
Jak chcesz. Drobne uwagi masz opisane na eko.one.pl odnośnie montowania zasobów w Gargoyle.
Zrobiłem extroot pytanie moje brzmi jak instalować aplikację na dysk wybierać gdzie ma to instalować czy tylko wystarczy pobierać tak jak bez ex i on sam instaluje na dysk. Pytanie numer dwa jak np chciałbym większy pen wrzucić to wystarczy że edytuje plik komendą vi i zmienię uuid ?
Po to zrobiłeś extroota żeby nie trzeba było kombinować z instalacją "na dysk". Po prostu zainstaluj.
Tak, wystarczy uuid zmienić.
to dzięki a jeszcze chciałem zapytać odnośnie 941 jak ustawić qos tak aby przy np pobieraniu po 1mb zmniejszał szybkość opisywałeś gdzieś to ale bez szczegółów robiłem też według poradnika ale nie działał w ogóle net jak zrobiłem to.
Dla gragoyle tak. Na eko.one.pl masz linki do tego.
Działałem według opisu ale tam jest opis jak ustawić nową klasę a jak to robiłem to nie działał w ogóle net.
Widoczne źle ustawiłeś coś. Prezentowane przykłady były testowane inaczej nie było by opisu.
Witam
Dopiszę się do tego wątku. Mianowicie, jestem fanem używania tego co jest potrzebne - nic poza stan. Czy jest możliwość abym wstawił tutaj log z zainstalowanych pakietów, celem odchudzenia? Używam - minidlna (po ciężkich, ale zakończonych sukcesem walkach), printserver, sambe oraz transmission.
Jeżeli czegoś sam nie zainstalowałeś to usuwanie nie ma sensu. Po prostu wyłącz.
OK, to nie ruszam. dzieki
Bawiłem się blokadą też fajna zabawka a będzie rozwijany ? Przydało by się zrobić ograniczenie czasowe i możliwość wyboru mac np z listy klientów połączonych. Nie wiem czy to możliwe ale dzięki za wszystko.
To nie hotspot żeby robić ograniczenie czasowe. Nie do tego było przeznaczone ![]()
Lista arpów to jedna linia:
awk '/:/ {printf "%s - <a href=# onclick=\"mac.value = this.innerText;\">%s</a><br />",$1,$4}' /proc/net/arpWstaw sobie przed IFS w admin.sh
A pytanko takie bardzo podstawowe gdzie się wszystko instaluje jak coś odszukać ? np admin.sh ?
/usr/lib/blokada/www/cgi-bin/admin.sh
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 57 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Witam - kilka pytań początkującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc