Odp: Witam - kilka pytań początkującego
wylaczylem antywira i zapore ip 192.168.1.244 dalem tez z reki 192.168.1.2 i nie dziala ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Witam - kilka pytań początkującego
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 57 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wylaczylem antywira i zapore ip 192.168.1.244 dalem tez z reki 192.168.1.2 i nie dziala ...
połączenie kablem ?
nic nie idzie, pod linuxem po wifi smiga, pod androidem takze
a wifi w windzie działa? włącz wyłącz kartę, odinstaluj zainstaluj sterownik .... skonfiguruj połączenie z siecią - spróboj sie zalogować do routera, a zanim zrobisz to wszystko ping-nij 192.168.1.1
Wifi dziala perfekcyjnie....
Wifi dziala perfekcyjnie....
ciekawe stwierdzenie skoro nie otrzymujesz adresu z routera
oczywiście zakładam, że połączyłeś sie z odpowiednią siecią WIFI ![]()
Witam mam pytanko ostatnio instalowałem gargulca na 941 i teraz chce to zrobić na 1043 bez żadnych zbędnych rzeczy zastanawiam się bo na 941 zbrakło mi miejsca na dsniff czy 1043 ma taką samą pamięć wewnętrzną ? Ps czy jest jakiś pakiet do konfiguracji sieci który jest lżejszy od gargulca ?
easyconfig ![]()
1043 ma 8MB flash, 941 tylko 4.
A jak z przywracaniem do oryginału bo gwarancja nie obejmuje uszkodzenia spowodowanego aktualizacją oprogramowania a czytałem że są z tym problemy z poziomu przeglądarki.
Nie ma żadnego. Po prostu się wgrywa oryginał.
A patrze właśnie że obraz zajmuje 8mb a do 941 4mb czyli po zainstalowaniu na gargulcu na 1043 też nie będzie miejsca dla dsniff ?
Faq odnośnie 1043 przeczytaj. To że factory ma 8MB nie oznacza że tam nie ma wolnego miejsca. ~ 4mega jest.
no najpierw wykonaj te opkg update a później spróbuj wykonać pierwsze polecenie z obrazka. Drugie polecenie się nie wykona ponieważ pomiędzy /tmp/ a pakietem jest spacja i on /tmp/ traktuje jako pakiet [nie wolno i nie ładnie] można też zapodać opkg install URL w postaci adresu WWW do pakietu.
opkg update
opkg install dsniff
po prostu
Dzięki Cezary zadziałało ale próbowałem i z linka i z www i nic nie chciał błąd cały czas. Ps a jak obsługiwać jakąś listę poleceń macie. Pozdrawiam i dzięki za pomoc
JAKI błąd?
No że pakiet jest jakby ma złą sumę kontrolną. Ale już to ogarnąłem a teraz chciałbym jakieś polecenia albo napisz może jak Ty korzystasz z tego. A jak wyświetlić np listę wszystkich interfaców ? Bo coś mi nie działa tak jak powinien pokazuje jakie strony ale hasła żadnego nie pokazuje obsługuje on szyfrowane połączenia ?
ifconfig -a
O czym w ogóle piszesz?
O dsniff bo coś nie działa jak powinien. Podeślij jakieś rady jak Ty korzystasz z niego
http://eko.one.pl/?p=openwrt-urlsnarf
Czytałem ale tam nic nie ma o przechwytywaniu haseł ze stronami ![]()
Nie ma. Jest o logowaniu połączeń. Wyszukaj sobie w google, to narzędzie jest tak stare że hej.
a jest może gdzieś opis aplikacji, które są do pobrania bo większości nie znam i nie wiem do czego służą.
man dsniff -> google.
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 57 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Witam - kilka pytań początkującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc