Odp: WR842nd v.1 połączenie SCP
Bo z jakiegoś powodu nie zrobiła się partycja z jffs.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WR842nd v.1 połączenie SCP
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bo z jakiegoś powodu nie zrobiła się partycja z jffs.
a jak to naprawic?
a jak to naprawic?
Napisałem ci już w poprzednim poście. Nie przeczytałeś tego i pytasz się jeszcze raz?
grzech987 napisał/a:a jak to naprawic?
Napisałem ci już w poprzednim poście. Nie przeczytałeś tego i pytasz się jeszcze raz?
czytałem i zrobiłem ale nadal się restartował.. dałem sobie spokój bo już późno było, wgrałem dziś od nowa wszystko od początku i niestety resetowanie ustąpiło ale nie mogę już instalować nano ani oscam, wcześniej to się ładnie zainstalowało i działało a teraz oscam po instalacji nie staruje a jak chce go uruchomić to
permission denied
a instalacja nano
ERROR: Specified install destination is not writable, exitingPokaż wynik polecenia df -h
może po prostu nie masz miejsca już na instalację tego.
root@Gargoyle:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 896.0K 856.0K 40.0K 96% /
/dev/root 5.8M 5.8M 0 100% /rom
tmpfs 13.9M 1.1M 12.8M 8% /tmp
/dev/mtdblock3 896.0K 856.0K 40.0K 96% /overlay
overlayfs:/overlay 896.0K 856.0K 40.0K 96% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devoscam się zainstalował ale nie odpala, wczoraj jak zanim się resetowało to odpalał normalnie bez zająknięcia...
Nie masz miejsca przecież na instalację i zrobienie czegokolwiek. Flash nie jest z gumy, nie rozciągnie się. Zamiast instalować powinieneś zrobić extroota najpierw a później instalować i konfigurować system.
a wczoraj normalnie poszło i jedno i drugie i działało nic więcej nie instalowałem.. nano mogę sobie odpuścić. poradź jak zrobić tego extroota jeżeli mogę poprosić
Najpierw przywróć ustawienia domyślne z gui bo i tak nic nie zrobisz. Zresetuj, zobacz czy wszystko gra, podłącz pendrive, wejdź w nośniki usb, tak jest przycisk odmontuj wszystko, pojawi się przycisk do zrobienia extroota.
tylko jeden problem, mam jeden port usb i go akurat potrzebuje do czytnika..
Wiesz że dawno wynaleźli coś takiego jak hub usb?
I nie mów że to niepotrzebna plątanina kabli. Musisz i już, bo nic nie zainstalujesz.
ok rozumiem ale jak to możliwe że wczoraj miejsca starczyło tylko po restarcie routera kasowało się a dziś już nie ma miejsca... to mnie dziwi i nie mogę tego pojąć
Albo wywal gargoyle i zainstaluj czyste LEDE bez LuCI.
EDIT: Wczoraj Ci się pewnie system plików nie zdążył utworzyć więc pakiety w ram zainstalowałeś ![]()
Ale zapchałeś flash jakimiś danymi/plikami.
żadnych plików nie wrzucałem oprócz oscam, a nie mogę tego teraz w ram zainstalować? aż tak dużo nie zajmuje... nie wiem czy z konsoli ustawie sieć i przekierowania itp... jednak gui przyjazne
wgrałem wszystko od nowa teraz mam:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 13.9M 128.0K 13.8M 1% /
/dev/root 5.8M 5.8M 0 100% /rom
tmpfs 13.9M 100.0K 13.8M 1% /tmp
tmpfs 13.9M 128.0K 13.8M 1% /tmp/root
overlayfs:/tmp/root 13.9M 128.0K 13.8M 1% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devZrestartuj bo nie masz jffs jeszcze (lub się znów nie utworzył)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WR842nd v.1 połączenie SCP
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc