26

Odp: e3276 + gargoyle praca w 3G

Lepiej "i" a nie insert.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

Ok coś zmieniłem czy oto chodziło ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd603d9fd7d6.png
i jeszcze jak teraz z tego wyjść i żeby sie zapisało bo Esc nie reaguje

28

Masz nacisnąć esc żeby zmienić tryb pracy i pozostałe przyciski. Przeczytałeś poradnik o vi czy nie?

29

mam otwarty poradnik vi ale i tak mi nie wychodzi jak naciskam q i enter to wyskakuje 'q' is not implemented, naciskam w -> enter
nic nie mogę zrobić ani wyjść zamykam puttego odpalam na nowo i dalej mam tak jak było ale zauważyłem ze modem sie restartuje przez chwile brakuje neta

30

Nie "q"+enter tylko ":wq" + enter. Dokładnie to co w cudzysłowach (oczywiście bez nich).

31

no właśnie doszedłem że musi być : (dwukropek) eh człowiek się wiecznie uczy .......tylko coś na klikałem po kasowałem literki nie wiem czy to nie wpłynie teraz na działa nie oprogramowania ;/ nic jadę dalej z tym picocomem najwyżej zainstaluje obraz od nowa jak będzie coś źle

32

Zapomnij o tym. Wpisz po prostu przez ssh:

MODE="AT^SYSCFGEX=\"0201\",3fffffff,2,4,7fffffffffffffff,, " gcom -d /dev/ttyUSB0 -s /etc/gcom/setmode.gcom

Ponieważ masz kłopoty: wpisz to dokładnie, każdy znak który jest podany, nie opuszczaj ", \ i innych znaków.

33 (edytowany przez adasiek231 2018-01-22 14:15:34)

próbowałem pierwszego sposobu i po wrzuceniu dioda na modemie zmieniła kolor na ciemno niebieski zrestartowałem router zmieniłem z nids na 3G ale cos nie nie łączy ;/ dioda znowu pulsuje jasnoniebiesko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74b8c96d2377.png

ustawiłem ponownie na NIDS i wpisałem polecenie od cezarego "MODE="AT^SYSCFGEX=\"0201\",3fffffff,2,4,7fffffffffffffff,, " gcom -d /dev/ttyUSB0 -s /etc/gcom/setmode.gcom" i ruszyło smile

eh ciężko to idzie ale powoli małymi kroczkami coś się udaje smile dzięki za pomoc koledzy. teraz testy o różnych porach a zwłaszcza w weekend mnie czekają jak będzie lepiej działać

34

Ty nic nie miałeś zmieniać. Cały czas miało zostać na ndisie.

35

Zainstalowałem mifi fajne proste oprogramowanie net działa wyśmienicie smile na gargoyle coś mi zamulało łącze. Dzięki Cezary za to smile

36

Używaj. Jak coś znajdziesz niepokojącego to daj znać.