Odp: e3276 + gargoyle praca w 3G
Lepiej "i" a nie insert.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → e3276 + gargoyle praca w 3G
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Lepiej "i" a nie insert.
Masz nacisnąć esc żeby zmienić tryb pracy i pozostałe przyciski. Przeczytałeś poradnik o vi czy nie?
mam otwarty poradnik vi ale i tak mi nie wychodzi jak naciskam q i enter to wyskakuje 'q' is not implemented, naciskam w -> enter
nic nie mogę zrobić ani wyjść zamykam puttego odpalam na nowo i dalej mam tak jak było ale zauważyłem ze modem sie restartuje przez chwile brakuje neta
Nie "q"+enter tylko ":wq" + enter. Dokładnie to co w cudzysłowach (oczywiście bez nich).
no właśnie doszedłem że musi być : (dwukropek) eh człowiek się wiecznie uczy .......tylko coś na klikałem po kasowałem literki nie wiem czy to nie wpłynie teraz na działa nie oprogramowania ;/ nic jadę dalej z tym picocomem najwyżej zainstaluje obraz od nowa jak będzie coś źle
Zapomnij o tym. Wpisz po prostu przez ssh:
MODE="AT^SYSCFGEX=\"0201\",3fffffff,2,4,7fffffffffffffff,, " gcom -d /dev/ttyUSB0 -s /etc/gcom/setmode.gcomPonieważ masz kłopoty: wpisz to dokładnie, każdy znak który jest podany, nie opuszczaj ", \ i innych znaków.
próbowałem pierwszego sposobu i po wrzuceniu dioda na modemie zmieniła kolor na ciemno niebieski zrestartowałem router zmieniłem z nids na 3G ale cos nie nie łączy ;/ dioda znowu pulsuje jasnoniebiesko![]()
ustawiłem ponownie na NIDS i wpisałem polecenie od cezarego "MODE="AT^SYSCFGEX=\"0201\",3fffffff,2,4,7fffffffffffffff,, " gcom -d /dev/ttyUSB0 -s /etc/gcom/setmode.gcom" i ruszyło ![]()
eh ciężko to idzie ale powoli małymi kroczkami coś się udaje
dzięki za pomoc koledzy. teraz testy o różnych porach a zwłaszcza w weekend mnie czekają jak będzie lepiej działać
Ty nic nie miałeś zmieniać. Cały czas miało zostać na ndisie.
Zainstalowałem mifi fajne proste oprogramowanie net działa wyśmienicie
na gargoyle coś mi zamulało łącze. Dzięki Cezary za to ![]()
Używaj. Jak coś znajdziesz niepokojącego to daj znać.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → e3276 + gargoyle praca w 3G
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc