Odp: nlbwmon
1. usuń istniejące bazy?
2. pewnie nie da się na wszystkie porty
3. np. loguj się cały ruch wychodzący
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → nlbwmon
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
1. usuń istniejące bazy?
2. pewnie nie da się na wszystkie porty
3. np. loguj się cały ruch wychodzący
To inaczej, jest jakieś polecenie/programik który wypisze wszystkie porty użyte przez klientów? Netfilter nie ma czegoś takiego? Chodzi mi żeby zobaczyć jakie porty są używane i je dopisać. Logowanie całego ruchu nie jest możliwe bo w kilka godzin leci jakieś 100GB po sieci.
Nikt nie mówi żebyś logował cały ruch. Wystarczy w logach połączenia nawiązywane (flaga SYN)
Czy instalacja tego pakietu to dobry pomysł na analizowanie ruchu czy jest coś ciekawszego co pozwala sprawdzić ile poszczególni klienci danych/czasu zużywają poprzez "siedzenie" na danych stronach?
Pytam pod kontem sprawdzenia ile czasu synowie spędzają na różnych stronach podczas tak zwanej nauki zdalnej.
I jakie rozwiązanie polecacie do ewentualnego limitowania im czasu dostępu do takiej czy innej strony www?
Odnośnie limitowania userów przeczytaj to: https://eko.one.pl/?p=openwrt-blokady
Odnośnie logowanie odwiedzanych adresów: https://eko.one.pl/?p=openwrt-dns#logowaniezapytadns (to nie są pełne url!)
nlbwmon - po prostu zbiera dane, jak chcesz analizować coś takiego to czemu nie.
Po instalacji luci-app-nlbwmon OpenWrt 21.02-SNAPSHOT,
Nie pojawia mi się zakładka w Luci
w konsoli są dane
reinstalacja nie pomaga.
na Innym routerze z wersja 19 - jest poprawnie.
Wyloguj się i zaloguj ponownie w luci.
To juz robiłem,
nawet restart maszyny nie pomaga
Instalowałem najpierw wersję txt z terminala a potem Luci z GUI
Raczej nic nie krzyczał przy instalacji.
Na tym routerze robiłem duzo zmian w konfiguracji wiec moze byc cos jest namieszane.
Napiszcie mi tylko czy u Was widać to w LUCI na tej wersji.
WRT32x na OpenWrt 21.02-SNAPSHOT r16263-4003eeab35
bez problemu działa:)
patrzyłeś w zakładce usługi?
bo wcześniej nlbwmon miał osobną a teraz jest tam ![]()
Czy nlbwmon działa (zlicza) poprawnie w przypadku gdy sw lub hw offloading jest włączony?
Pobierz sobie piik np. z obrazem ubuntu i zobacz ile nlbwmon zliczy, będziesz wiedział.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → nlbwmon
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc