Odp: jaki router pod gargoyle + modem s3372s huawei
Pobrałem blueice c, ale nigdzie nie widzę możliwości zmiany.
Po skonfigurowaniu wszystkiego i restarcie, straciłem ustawienia DHCP. A zrobiłem save, przed restartem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → jaki router pod gargoyle + modem s3372s huawei
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pobrałem blueice c, ale nigdzie nie widzę możliwości zmiany.
Po skonfigurowaniu wszystkiego i restarcie, straciłem ustawienia DHCP. A zrobiłem save, przed restartem.
Jest oddzielne menu od motywów. Ale jak pisałem - jak masz 1.9.x to nie zadziała, nie zostało przepisane na nowe gui.
![]()
trudno, bedzie oryginalny skin
Przetestowałem już c7v2. Niestety hub jest konieczny. Podłączyłem, więc taki sam jak miałem przy mr3420v1 i okazuje się, że modem co chwila zrywa połączenie. Na mr3420v1 problemu nie było, przez huba.
Czy mogę jakoś sprawdzić temperaturę modemu. Całość instalacji mam na poddaszu i teraz tam jest duszno. Może to temp. powoduje wieszanie się modemu.
Owszem potrzebujesz hub, jak w większości tplinków ze sterowanym usb.
Który to modem? Jeżeli zwykły to możesz odczytać picocomem lub gcomem poleceniem AT^CHIPTEMP? Hilink chyba nie ma w api odczytu temperatury.
Modem hilink.
Taki hub ze sterowanym usb, to co jest w nim sterowane? I dlaczego ten sam hub, na mr3420 śmiga bezkolizyjnie, a na c7v2 już nie?
Podaj proszę przykład takiego huba.
Kolejny wydatek ![]()
Zasilanie usb (możesz włączyć/wyłączyć).
Nie, nie podam żadnego konkretnego huba - dziś jest, jutro już go może nie być. Musisz sam kupić i testować.
Rozbiorę ten co mam i odetnę wyjścia, których nie używam.
Jakoś to biorę na logikę i nie mogę zrozumieć: hub ma 4 wyjścia usb i tylko jedno jest podłączone.
Zasilacz na niego 2A. No i dlaczego działa na mr3420v1?
Nie rozumiem po co masz odcinać zbędne porty. Co to ma na celu?
Co wyłącza przycisk on/off na hubie sterowanym? Bo może właśnie odetnę "niepotrzebne" wyjścia.
A skąd mamy widzieć? Nawet modelu huba nie podałeś. Przecież to nie jest jakiś standard. on/off sugeruje włączenie, więc po prostu sam sprawdź...
"Rozgałęźnik HUB zapewnia bezpieczeństwo podczas wyjmowania urządzeń z rozgałęźnika dzięki indywidualnemu wyłączaniu każdego portu USB. "
Domyślam się od czego taki wyłącznik jest.
Jutro jeszcze powalczę z tym hubem, bo dla mnie jest to dziwne, że z jednym routerem działa, a z drugim nie.
Przełożyłem wtyczkę od modemu, do gniazda środkowego w hubie i działa.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → jaki router pod gargoyle + modem s3372s huawei
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc