Odp: TP Link WDR 4300 Luci oscam...
Nic z tego masz super starą wersję systemu. Zrób aktualizację, bo nie ma tych pakietów w takich wersach z zależnościami w repo lede.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP Link WDR 4300 Luci oscam...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nic z tego masz super starą wersję systemu. Zrób aktualizację, bo nie ma tych pakietów w takich wersach z zależnościami w repo lede.
Co proponujesz Panie Cezary.
19.07 oczywiście.
19.07 oczywiście.
Przepraszam tak dawno tego nie robiłem ze nawet nie wiem gdzie szukać.
Oczywiście... na eko.one.pl znajdziesz wszystkie linki.
Oczywiście... na eko.one.pl znajdziesz wszystkie linki.
Tajemniczy jesteś Panie Cezary. Poproszę o link jeśli można. Oczywiście chodzi o TP Link 4300.
OpenWrt 1907, Luci. Coś świta
Lenistwo? Tu są:

Mam to: LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3948-5886a5060a / LuCI lede-17.01 branch (git-18.201.27126-7bf0367) to pobrałem to: OpenWrt 19.07, Luci . Dobrze zrobiłem. Wgrywam z zachowaniem ustawień? Można, nic się nie stanie.
Jeżeli ma być środowisko graficzne to tak. Oczywiście obraz dla WDR4300 ma być.
No space left on device == nie ma miejsca na instalację pakietu. Albo instalujesz bez luci (obraz jest mniejszy) albo robisz extroota,
Uprzedzając następne pytanie - tak, 19.07 jest większe, kiedyś zostawało więcej wolnego miejsca a teraz mniej.
Panie Cezary jak sprawdzić czy czytnik podpięty pod usb ftdi działa?
Pojawia się port szeregowy (pewnie /dev/ttyUSB0), instalujesz picocom, uruchamiasz picocom -b 115200 /dev/ttyUSB0, zwierasz styki tx z rx w interfejsie. I teraz jeżeli cokolwiek napiszesz w picocomie to powinno się to samo wyświetlić na ekranie.
Przepraszam jakie pakiety trzeba zainstalować do czytnika phoenix ftdi.
Z tego co wiem to tylko kmod-usb-serial-ftdi
Ten pakiet zainstalowałem. Natomiast mam info BŁĄD URZĄDZENIA CZYTNIKA. Jakieś rady.
@mj35 mam tak samo jak Ty, tylko na 1043nd. Jak wróciłem na 18.06 to wszystko jest wtedy w porządku. Nie wiem czego brakuje lub co jest nie tak.
próbuję zainstalować na wdr4300 z gargoyle 1.2 najnowszego oscama z repo i taka odpowiedz
root@Gargoyle:~# opkg install /tmp/oscam-mega44_11572-1_mips_24kc.ipk
ERROR: Dependency libusb-1.0-0 of package oscam cannot be found, try updating your package lists.
gdy instaluje usblib także root@Gargoyle:~# opkg install /tmp/libusb-1.0-0_1.0.22-2_mips_24kc.ipk
Preparing to install the following packages, which will require 25145 bytes:
libusb-1.0-0
Preparing to install package libusb-1.0-0...
ERROR: file '/usr/lib/libusb-1.0.so.0'
from package libusb-1.0-0 already exists.
An error occurred during Installation, removing partially installed packages.
Removing package libusb-1.0-0...
Finished removing libusb-1.0-0.
Co jest nie tak, na openwrt luci wszysko sie instalowało i śmigało ale gargoyle jakoś wolę ze względu na grafikę.
OK poradziłem, usunąłem z usr/lib libusb i wtedy wszystko zainstalowało
Zrób upgrade do gargoyle 1.13 bo teraz korzystasz z najnowszego oscama kompilowanego na 19.07 i starego gargoyle opartego na 18.06. Masz konflikty bibliotek po prostu.
Poradziłem sobie z oscam ale Cezary a skąd pobrać 1.13?Dostępna tylko 12, chyba że czegoś nie dostrzegam
Tak, linki znajdziesz na eko.one.pl. Pod latarnią najciejmniej.
He he jest tylko 1.12.0.2 (27ec1e48) i nawet jak przez router szukam aktualizacji to pokazuje mi że posiadam aktualną 1.12.0.2 (27ec1e48). OK coś jest
He he jest tylko 1.12.0.2 (27ec1e48) i nawet jak przez router szukam aktualizacji to pokazuje mi że posiadam aktualną 1.12.0.2 (27ec1e48). OK coś jest
Żadne Hehe tyko polecam okulistę, jest na eko.one.pl:

W gui zawsze pokazuje informacje o danym wydaniu. Nie pokazuje informacji o buildach bazujących na nowych wydaniach openwrt.
Pewnie muszę sobie sprawić HE HE HE, ale szczerze to trochę jest bałaganu w tych plikach. Powinno wszystko być pod zakładką download, nie dalej. Ponadto wcześniej szukałem do wdr4300 w podzakładce ar71xx, teraz jest pod ath79 no ale jestem ślepy, więc pewnie moja wina. Pozdrawiam
Jest też pod zakładką download. Znów ci zrobić screenshota?
Przejście z ar71xx na ath79 to wymysł openwrt. W przyszłych wydaniach w ogóle ma nie być ar71xx więc się przyzwycajaj.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP Link WDR 4300 Luci oscam...
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc