26 (edytowany przez zbynex 2016-03-28 16:38:52)

Odp: Modem LTE

@jarek7714 Po pierwsze nie piszę że wszyscy tak robią ale  że duża część sprzedawców działa nieuczciwie. Zobacz komentarze pierwszego lepszego

http://allegro.pl/play-internet-lte-na- … 14307.html

A tym co się upominają że nie jest tak jak piszą wmawiają że promocja się skończyła i że nie od nich to zależy. Uważam że należy takiego sprzedawcę dobrze sprawdzić przed zakupem.

Poza tym gdzie ta oszczędność skoro za starter chcą 10x tyle co jest wart zwłaszcza że na LTE z PLAY długo już nie pojedziemy bo PLAY z LTE zrobił wędkę na klientów. Sprzedają usługi których nie są w stanie realizować na akceptowalnym poziomie z przyczyn technicznych.

WNDR 4300, WT3020F, TL-WR842NDV2 i MR3420V2 RamMOD FlashMOD U-Boot + Hilink E3372s + RTL2832u + IT9135v02 + HDD + VOIP + Gargoyle PL 1.10.0.1 by Obsy

27 (edytowany przez jarek7714 2016-03-28 19:27:29)

zbynex napisał/a:

@jarek7714 Po pierwsze nie piszę że wszyscy tak robią ale  że duża część sprzedawców działa nieuczciwie. Zobacz komentarze pierwszego lepszego

http://allegro.pl/play-internet-lte-na- … 14307.html

To nie jest "pierwszy lepszy", tylko tzw. "okazja", podając taki przykład podpisujesz się pod tym co napisałem wyżej. Takie startery kosztują od ok. 30zł bez przesyłki. Kolejną kwestią jest to że można takiemu delikwentowi poprzez spory Allegro zablokować konto, po trzecie czytać to co napisałem wyżej

min. 100 komentarzy, najlepiej w 100% pozytywów-przyda się także przy innych zakupach na Allegro 

.                                                                                                                                                     Ja nawet przekazuję linki w prywatnych wiadomościach do konkretnych aukcji (na publicznej stronie tego nie robię aby nie zostać posądzonym o czerpanie korzyści ze sprzedaży) i jeszcze nikt do tej pory mi się nie żalił ,że go naciągnąłem.                                                                                                                                                                     Można napisać że jest ryzykowne wydawanie za starter 30-40zł, bo promocję mogą wyłączyć-a jakież to ryzyko, skoro ten pakiet internetowy w warunkach komercyjnych jest więcej wart!!! smile A promocja trwa już prawie 3 lata.

28

Ja kogoś interesuje ten RBM DIL, jak go nazywam, to wszystkie szczegóły aktualne są tutaj:
http://jdtech.pl/2015/09/darmowy-intern … -2015.html
Łącznie z przeniesieniem do Fakt (głosowo trzeba przez infolinię) i powrót (da się tylko przez USSD, żeby przejść do RBM5).

29

jakubd ale piszesz, że teraz juz jest tylko 14 dni ważności konta.

Trochę po cichu Fakt Mobile (a w praktyce Play) ponownie zmienił regulamin przenoszenia numerów. Zmian jest kilka i to bardzo istotnych, dlatego zasługują na uzupełnienie w postaci pełnego newsa na blogu. A regulamin obowiązuje już od 11 lutego 2016.

Podstawową zmianą jest ukrócenie możliwości uzyskania rocznej ważności konta i zachowanie RWK po przeniesieniu numeru dalej. To było bardzo cenne rozwiązanie dla wielu użytkowników. Teraz po zmianie taryfy ważność jest zawsze ustawiania na 14 dni.

To jak faktycznie z tym teraz jest?

30 (edytowany przez zbynex 2016-03-29 13:25:24)

Już nie da się uzyskać 12 miesięcy ważności konta na połączenia wychodzące w RBM5 za pomocą migracji do FaktMobile. Koniec promocji od 11 lutego 2016 smile.

Pozostaje tylko zakup startera RBM z puszką RedBull lub FaktMobile i migracja kodem do RBM5.

WNDR 4300, WT3020F, TL-WR842NDV2 i MR3420V2 RamMOD FlashMOD U-Boot + Hilink E3372s + RTL2832u + IT9135v02 + HDD + VOIP + Gargoyle PL 1.10.0.1 by Obsy

31

OK, chodzi mi jeszcze o to, że będzie te 100 albo 150 dni ważności konta w sensie korzystania z internetu (głosowe mnie nie interesują) jeśli będzie minimum 30 zł na koncie, o tych 100 czy 150 dniach bo to jest dla mnie trochę nie jasne czy wystarczy, że wykupię pakiet internetu za 5 zł ze środków na koncie jakie mam czy co 100/150 dni muszę doładowywać za 50 zł?

32 (edytowany przez zbynex 2016-03-29 18:32:58)

Okres na jaki będzie przedłużać ważność konta doładowanie za 50zł jest określone na opakowaniu startera RBM z puszką i jest zazwyczaj 100 dni poza starterami które poleca kilka postów wyżej z zaufanego źródła smile kolega jarek7714. Usługa darmowego LTE jest to promocją ważna do zakończenia więc nie wiemy kiedy się skończy. Aby z darmowego LTE bez ograniczeń prędkości korzystać musisz mieć aktywny podstawowy pakiet danych i po to jest te 5zł za które kupujesz najtańszy pakiet. Oczywiście stan twojego konta po zakupie pakietu i przed aktywacją darmowego LTE musi wynosić co najmniej 30zł. Kolejną ważną informacją jest to że z LTE możesz korzystać dopiero jak otrzymasz SMS potwierdzający aktywację usługi lub sprawdzisz na stronie Play w przeciwnym wypadku wykorzystasz pakiet danych i na start dostaniesz lejek który będzie aktywny do ostatniego dnia miesiąca.

33

Mniej więcej rozumiem. Chodzi mi o to, że na start doładuję za 50 mam 100 dni załóżmy ważności konta i na głosowe i transmisję danych. Po stu dniach włączam pakiet cykliczny za 5 zł i mam ważność transmisji danych a nie mam ważności połączeń głosowych. Czy dobrze rozumiem, czy też po doładowaniu za 50 zł mam 100 dni ważności dla głosu i transmisji? Przyznam szczerze, że nie całkiem to rozumiem,a chciałbym używać zamiast Aero2, ale za nim się zdecyduję chciałbym wiedzieć dokładnie ile mnie to na rok wyniesie.

34 (edytowany przez zbynex 2016-03-29 19:00:03)

Jest to ważność na połączenia wychodzące więc głosowe i danych. A tak wogóle to po doładowaniu 50zł dostaniesz gratis 2 GB ważne na 100 dni więc nie będziesz musiał dokupować pakietu podstawowego chyba że wykorzystasz.

Ten pakiet danych za 5zł dokładnie jest potrzebny jak dawniej migrowałeś z FaktMobie do RBM5 z okresem ważności konta 365dni bo pakiety danych nie migrowały i trzeba było je kupić co 30dni. Teraz tego triku już nie można zrobić.

Trochę Cię wprowadziłem pomyłkowo w błąd z tym doładowniem za 5zł w poprzednim poście bo ja akurat z takich kart korzystam. W twoim przypadku będziesz go musiał dokupić tylko jak wykorzystasz pakiet podstawowy w 3g.

35

Czyli po 100 dniach jakie mam opcje poza doładowaniem za kolejne 50 zł?  Chciałbym wykorzystać te kwoty z doładowania zostawiając oczywiście obowiązkowe 30 zł.

36 (edytowany przez zbynex 2016-03-29 19:11:52)

Kasa niestety jak nie będziesz kupował dodatkowych usług będzie się kumulować bez możliwości wykorzystania. Co 100dni kolejne 50zł do konta. Ja osobiście jak mi się uzbiera więcej to migruję taką kartę do FaktMobile przedłużam ważność doładowaniem za 5zł na rok i daję dzieciakowi do dzwonienia a do internetu zabieram poprzednią od dzieciaka którą wydzownił i migruję kodem znowu do RBM5 i używam ją do internetu.

Jest to dobra alternatywa na wykorzystanie kasy w telefonie np dual sim jako karta tylko do połączeń wychodzących. Miejmy nadzieję że nie zablokują migracje w obie strony RBM5 i FaktMobile.

37

Ok teraz już wszystko wiem. Jeżeli starter z ważnością konta załóżmy 100 dni to w sumie 200 zł kosztuje utrzymanie go przez rok. Reasumując jeśli tylko jako backup to taniej wychodzi Aero2 i za 5 zł 3 GB na miesiąc.