26

Odp: Słaba przepływność wifi - wifi

No dobra, poczyściłem trochę zbędnych procesów. Ramu mam więcej, ale jeżeli chodzi o prędkość - nic się nie zmieniło. Aktualnie mam:
R1 > R3 - 6.87 Mbits/sec
R2 > R3 - 20.2 Mbits/sec

27

flankerr napisał/a:

No dobra, poczyściłem trochę zbędnych procesów. Ramu mam więcej, ale jeżeli chodzi o prędkość - nic się nie zmieniło. Aktualnie mam:
R1 > R3 - 6.87 Mbits/sec
R2 > R3 - 20.2 Mbits/sec

No to teraz, zgodnie z sugestiami z wątku, zmieniasz sobie ustawienia aż do znalezienia takich, na których będzie szybciej.
Nie oczekuj cudownej porady, bo raz że sam za mało informacji podajesz, a dwa - to takie wróżenie z fusów.

28

Masz CC na R2?
Znalazłem coś ciekawego: http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?p … 00#p148600
Rzućcie okiem, 3420v1 na SoC z tej samej rodziny, o ile nie ten sam co w 842v1
Również 25% w topie i problemy z prędkością urządzenia usb na CC..

29 (edytowany przez mar_w 2016-01-07 22:45:55)

@flankerr
No widzisz. Teraz napisałeś coś więcej. Myślałem że masz v2 ten "szybszy" procesor 535 MHz.
W zasadzie to po Twoim pierwszym poście w którym pytałeś:

flankerr napisał/a:

Co może być powodem takiego spadku transferu? Firewall, czy może R2 nie wyrabia prądowo?

powinieneś dostać odpowiedź:
"Do testów postaw routery blisko siebie, żeby zminimalizować wpływ słabego zasięgu Wifi i testuj możliwości procesora i firewalla z NAT-em. Jeżeli wyjdzie w miarę dobrze, to nie jest winny router, który był obciążany zarzutami, tylko sieć Wifi"

Inna sprawa, że mam zupełnie inny sprzęt ale czy taki super wydajniejszy? Nie sądzę.
pepe2k dobrze zauważył, że mam większą ilość RAM-u.

unreal napisał/a:

(...)problemy z prędkością urządzenia usb na CC..

W takim razie jak to możliwe, że R2 i R3 przesyła 20Mbps. a potem tylko 8Mbps?
Ja też mam CC na wszystkim.
Szkoda że @flankerr nie zamienił miejscami R2 z R3, to by wiedział czy to router (cpu, RAM, firewall, usb) czy sieci Wifi nie pozwalają na więcej.

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *