Odp: Usuwanie torenta po zakończeniu ściagania
#!/bin/sh
transmission-remote -n tymmej:haslo -t $TR_TORRENT_ID -SCoś takiego mam, zamień -S na -r.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Usuwanie torenta po zakończeniu ściagania
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
#!/bin/sh
transmission-remote -n tymmej:haslo -t $TR_TORRENT_ID -SCoś takiego mam, zamień -S na -r.
ok wyniki testu zobaczę jutro rano - torreny zapuszczam od 24 do 7
witam sprawdziłem i działa te usuwanie dzięki @tymmej , ale jest jeszcze jedna sprawa jednak nie działa do końca kolejkowanie chodzi że używam Transmission Remote GUI na windows i jest "Queue position" jak ustawie na nim kolejność pobierania i jak nie wyłączy mi się transmision według crona to jest dobrze. Po restarcie albo kolejnym uruchomieniu transmission kolejkowanie się zmienia (pierwotne ustawienia?) można powiedzieć że jest według ID torrenta czyli tak:
O ile kojarzę to transmission nie pamiętał co jest uruchomione a co nie. Ma kolejkę ustawioną np. na 4 to uruchamia po prostu 4 pierwsze i leci. Nie zaglądałem ostatnio do kodu więc nie wiem czy coś się zmieniło czy nie.
szkoda...
No to jeszcze jedno. Chodzi o wznawianie "masowe" torrentów zaraz po uruchomieniu transmission, bo jest problem w tym że są wstrzymane torrenty:
przykład 
a ja bym chciał tak:
przykład: 
jak to napisać skrypt ?
Czy wykorzystać jedno z tych komend z transmission-remote:
--start-paused Start added torrents paused
czy
--reannounce Reannounce the current torrent(s)
A czemu o tym piszę, bo zauważyłem że nie pobiera kolejnych torrentów...
ponawiam pytanie czy da się napisać skrypt j.w. ?
Da się. przez start paused jak napisałeś.
#!/bin/sh
transmission-remote -n login:haslo -t --start-paused??
i do cron-a wywołanie skryptu ??
czy można by dodać do /etc/init.d/transmisson ??
-t all chyba raczej chciałeś.
Witam znowu. Jednak
#!/bin/sh
transmission-remote -n login:haslo -t all --start-pausednie będzie działać jak chcę ale
#!/bin/sh
transmission-remote -n login:haslo -t all -sjuż tak ![]()
Wrzuciłem skrypt do cron-a 2 minuty po włączeniu transmission - napisałem żeby inni wiedzieli.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Usuwanie torenta po zakończeniu ściagania
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc