226 (edytowany przez build000 2015-11-23 11:17:55)

Odp: Soft do netgear'a WNDR4300 + e3372

no a u mnie robi...
ale co ja tam wiem...muszę doczytać... wink
@mar_w - nie napiszę Ci teraz detali bo robiłem to jakiś czas temu i nie pamiętam oraz nie mam wszystkiego od tak, pod ręką, żeby to sprawdzić na żywo.

EDIT:
Jako ciekawostkę zapodałem:

echo 0 > /sys/bus/usb/devices/usb1/athorized
echo 0 > /sys/bus/usb/devices/usb2/athorized

ale po ponownym "włączeniu" (z odczekaniem stosownej przerwy)

echo 1 > /sys/bus/usb/devices/usb1/athorized
echo 1 > /sys/bus/usb/devices/usb2/athorized

...komenda ifup już nie ogarnia tego interfejsu (chociaż widać w logach, że się powiodło - oczywiście napięcie z usb nie znikło i dioda migała cały czas) - nie pomaga nawet usbreset HUAWEI_MOBILE, ani...uwaga !...wyjęcie i włożenie ponownie modemu do gniazda usb - trzeba restartować router.

227

"usbreset" nie ma nic do zasilania na magistrali.

Zresztą, kilka postów wyżej ktoś pokazał, że sterowanie zasilaniem na magistrali USB w WNDR4300 jest programowe, przy pomocy GPIO w zewnętrznym radiu. To ja się zapytam - skąd "usbreset" ma o tym wiedzieć i sterować tym GPIO? smile

build000 napisał/a:

@mar_w - nie napiszę Ci teraz detali bo robiłem to jakiś czas temu i nie pamiętam oraz nie mam wszystkiego od tak, pod ręką, żeby to sprawdzić na żywo.

Nie ma problemu, zaczekamy i chętnie obejrzymy wyniki Twoich testów.

228 (edytowany przez build000 2015-11-23 11:22:34)

pepe2k - nawet nie będę próbował prowadzić polemiki z Twoim "wiodącym intelektem" - już mnie to po prostu nudzi...także nie mam odpowiedzi na Twoje pytania i nie będzie żadnych wyników moich pomiarów...
Osobiście domyślam się, że zjawisko powstaje na zasadzie przypadku poparte jakimiś błędami w sprzęcie albo oprogramowaniu - i też uważam, że nie powinno tak być...no ale jest.

229

build000 napisał/a:

pepe2k - nawet nie będę próbował prowadzić polemiki z Twoim "wiodącym intelektem" - już mnie to po prostu nudzi...także nie mam odpowiedzi na Twoje pytania i nie będzie żadnych wyników moich pomiarów...

Bo żadnych pomiarów nie zrobiłeś i w ogóle nie rozumiesz zagadnienia i zasady działania narzędzi, których używasz. Co więcej, wprowadzasz swoimi kłamstwami innych w błąd.

build000 napisał/a:

Osobiście domyślam się, że zjawisko powstaje na zasadzie przypadku poparte jakimiś błędami w sprzęcie albo oprogramowaniu - i też uważam, że nie powinno tak być...no ale jest.

Równie dobrze mógłbyś napisać, że reset następuje z powodu wybuchu na słońcu. Miałoby to dokładnie tyle samo wspólnego z prawdą.

230 (edytowany przez build000 2015-11-23 11:34:55)

pepe2k - powiem to bardziej dosadnie - jesteś za bardzo ograniczony by pojąć pewne niuanse płynące z rzeczywistości i naprostować swoje wyobrażenia o niej oraz zbyt mocno trzymasz się wszelkich teorii...
Co do epitetów...widzę, że znów się prosisz o "kilka słów dla podtrzymania statusu buraka"...żeby nie było, że ja zacząłem.
wink

231

Miło było.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.