51

Odp: TPLink TL-WR842ND - nieudane wgranie nowefo softu

Cezary napisał/a:

http://dl.eko.one.pl/test/8m/

Nie wgrywaj jak nie masz kabla do reanimacji.

Dzięki, wgrałem właśnie w weekend i wygląda na to, że działa bezbłędnie. Zrobiłem kilka razy reboot, działa jak trzeba. Zobaczymy przez najbliższe 2-3 tyg jak to będzie wyglądać.
Swoją drogą, jak podłączyłem sie kabelkiem szeregowym do routera, to na ustawieniach 115200 8N1 dostaję krzaki same. Oczywiście GND mam podłączone, kabelek na CP2102.

52

rufik napisał/a:

Swoją drogą, jak podłączyłem sie kabelkiem szeregowym do routera, to na ustawieniach 115200 8N1 dostaję krzaki same. Oczywiście GND mam podłączone, kabelek na CP2102.

Podciągnij rezystorem 10k TX do VCC po stronie routera.

53

rufik napisał/a:
Cezary napisał/a:

http://dl.eko.one.pl/test/8m/

Nie wgrywaj jak nie masz kabla do reanimacji.

Dzięki, wgrałem właśnie w weekend i wygląda na to, że działa bezbłędnie. Zrobiłem kilka razy reboot, działa jak trzeba. Zobaczymy przez najbliższe 2-3 tyg jak to będzie wyglądać.

Po dwóch tygodniach zero problemów, więc chyba możesz wypuścić build dla MR3420 v1 z 8MB :)

54

Nie mogę. Problem w tym że raz wychodzi dobrze a raz źle, więc to że teraz działa nie oznacza że będzie dobrze następnym razem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

55

Czy to oznacza, że jak wgram jeszcze raz ten sam build testowy od ciebie, to może mi przestać działać?

56

Ten konkretny działa. Jak będzie inny to już może nie działać.

57

Zastanawiam się, czy mógłbym pomóc w debugowaniu problemu, np. poprzez podpięcie się kablem do konsoli i zapisywanie do pliku wyjścia. Czy jak złapie "zwiechę" to będzie coś sensownego na konsoli (np. kernel panic)?

58

To prostu się nie uruchamia z niewiadomego powodu. Uruchamia się i zwisa i tyle.

59

Czy ktoś może potwierdzić poprawność obrazów z dnia 2016-03-30 z LuCi do TL-WR842NDv1, czyli luci-15.05-ar71xx-generic-tl-wr842n-v1-squashfs-sysupgrade.bin i luci-15.05-ar71xx-generic-tl-wr842n-v1-squashfs-factory.bin?

U mnie niestety router po wgraniu pierwszego przy upgrade ze starszej wersji CC oraz drugiego po uprzednim recovery do wr842ndv1_tp_recovery.bin nie wstał.
Obraz openwrt-15.05-ar71xx-generic-tl-wr842n-v1-squashfs-factory.bin wgrał się bez problemu.

60

Ja je sprawdzałem i działały. Specjalnie z tego powodu mam 842 wypożyczonego.