Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
używa ktoś repeater tp-link re450? jak pokrycie wifi z niego ?
Podróżne : GL.Inet MT3000 +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 86 87 88 89 90 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
używa ktoś repeater tp-link re450? jak pokrycie wifi z niego ?
Ja używam, v1. Pokrycie wifi takie sobie, nic specjalnego. Przepustowości całkiem niezłe jak jesteś w zasięgu.
no to gites, potrzebuję do roboty bo na hotelach przeważnie słabe pokrycie , no i przy okazji żeby odrazu tunel wireguardem do domku był , przy okazji ten pakiet sprawdzę jak działa co kiedyś przytoczyłeś na forum ![]()
Nie wiem o czym piszesz, dużo na forum wspominałem ![]()
Może być, choć ja mam parę ale:
- brak usb ![]()
- antenki taki dziwne i mam wrażenie że delikatne (w sensie w transporcie się otwierają)
- jest dość duże i zajmuje całe podwójne gniazdko
Ale co kto lubi...
Nie wiem o czym piszesz, dużo na forum wspominałem
Może być, choć ja mam parę ale:
- brak usb
- antenki taki dziwne i mam wrażenie że delikatne (w sensie w transporcie się otwierają)
- jest dość duże i zajmuje całe podwójne gniazdkoAle co kto lubi...
oczywiście o travelmate, nie potrzeba mi usb bo biorę asusa cn60 z libreelec , który ma ssd 240gb i wystarcza na filmy itp,antenki no to jeszcze nie mam go to nie sprawdziłem, mam zawsze przedłużacz bo i lapka wpiąć muszę i ładowarkę do tel. swoją drogą to . się zobaczy, jak do tej pory to brałem wnr3500l v2 albo nbg6616 a one duże są a ten to cyk do gniazda i mam spokój - przynajmniej taki plan jest ![]()
No to może się sprawdzić.
a jaki by lepszy był? widziałem w podobnej cenie na mt ale z mt7615 a nie wiem na jakim etapie jest sterownik i czy działa to stabilnie
mt7615 działa obecnie tak sobie - działa, wydajność nędzna itd. Jeżeli chcesz go używać "teraz" to raczej znajdź sobie coś na qualcommie.
Dzień dobry,
trochę mnie nie było, ale cały czas pamiętam o forum i dziękuję Cezaremu za jego pomoc.
Mam pytanie - jaki router pracujący pod openwrt mógłby się mierzyć z Asusem 4G-AC68?
Ma wbudowany modem LTE, gniazda na antenę zewnętrzną, ale nie ma openwrt.
Częściowo - Cell C, ale ma tylko dwa lany. Podobnie zaś D-Link DWR-960, GL-E750 lub jakiś składak np na mikrotiku czy apu.
EDIT: Oczywiście teltonika, ona ma openwrt w standardzie (choć to ich wydanie).
Uszanowanie i dziękuję bardzo za odpowiedź.
Cell C? Na uszy nie słyszałem i poza Południową Afryką, na szybko nic nie znalazłem Co do LAN, to już mam pozajmowane wszystkie gniazda, dodatkowo konieczny był switch, więc każde gniazdo na wagę złota.
W DWR-960 anteny są odkręcalne, ale to są chyba anteny od wifi?
GL-E750 nie mogę znaleźć. Jest AC750
W międzyczasie zajrzałem do pierwszego wpisu w tym temacie.
Zainteresowały mnie produkty Teltonki.
Są co prawda LTE Cat4, przy czym są też Cat 6, który ma Asus.
Czy np. RUTX09 też wchodzi w rachubę?
Mieszkam w lesie, więc kabel mi nie grozi, ale dzięki LTE mam 110/40 Mbps.
Co to znaczy ich wydanie? To problem?
cell c to właśnie to ![]()
RUTX09 nie ma wifi, RUTX11/X12 ma. Oficjalnie w/w teltoniki nie są wspierane, w sensie że nie ma oficjalnie openwrt na nich. Natomiast ich system zwany obecnie rutos to openwrt przerobione przez nich - inne gui, dodali trochę swoich rzeczy, ale pod spodem to nadal jest openwrt.
DWR-960 ma dramatyczny stosunek ceny do jakości. Nie polecam za więcej niż 150 zł.
witam,
czy warto kupić używany linksys es7500 v2 za ok 200pln, a jeśli nie to co innego w tych pieniądzach polecicie?
Zależy mi na obsłudze openwrt, a ta widzę pojawiła się na ten router.
Chcę wymienić TL WDR3600 na nowszy z obsługą AC.
Pozdrawiam
witam,
czy warto kupić używany linksys es7500 v2 za ok 200pln, a jeśli nie to co innego w tych pieniądzach polecicie?
Pozdrawiam
Do OpenWrt na pewno nie jest to dobry wybór. Radio w tym Linksysie ma bardzo eksperymentalny sterownik i raczej do najbliższego stabilnego wydania bardzo go nie poprawią.
Do OpenWrt na pewno nie jest to dobry wybór. Radio w tym Linksysie ma bardzo eksperymentalny sterownik i raczej do najbliższego stabilnego wydania bardzo go nie poprawią.
Rozumiem, że sterownik to kwestia czasu i będzie pracował poprawnie.
Do tego czasu mogę potestować oryginalny firmware, bo tu raczej same pozytywne opinie znalazłem.
Szukałem, i w cenie do 200 pln raczej nic porównywalnego ze wsparciem openwrt nie znalazłem.
Jesli nie ma lepszych propozycji do kupna, to chyba się zdecyduję, tym bardziej, że router jest do kupienia od znajomego i "tuż za rogiem", więc jeszcze dziś wieczorkiem będę mógł go sprawdzić.
witam,
Pozdrawiam
cudów się nie spodziewaj, działa bo dział, nie bez powodu są tanie
Teoretycznie masz rację. W praktyce jest ryzyko, że twórcy wycofają się z tematu zanim driver będzie wystarczająco dobry. Tak było ze sterownikami do linksysów wrt na marvellu.
cudów się nie spodziewaj, działa bo dział, nie bez powodu są tanie
co masz na mysli pisząc "cudów się nie spodziewaj", a takie tanie to one nie są, bo nowe można wychaczyć za ok 400pln to jak dla mnie nie jest tanio
a na ceneo to nawet powyżej 600
Teoretycznie masz rację. W praktyce jest ryzyko, że twórcy wycofają się z tematu zanim driver będzie wystarczająco dobry. Tak było ze sterownikami do linksysów wrt na marvellu.
Zaryzykuję, bo nawet dla oryginalnego softu 200 pln przy tym hardware to nie bedzie tragedii,
a napewno bedzie lepszy od tego tplinka nawet z openwrt, bo na tym to dobry zasięg tylko w gabinecie z routerem mam, a na piętrze to już praktycznie wcale nie łapie.
witam,
Pozdrawiam
Ten router ostatnio był do kupienia nowy za 220pln https://www.pepper.pl/promocje/router-l … a75-291525
A tutaj https://www.olx.pl/oferta/nowy-router-l … c0629446de ktoś już sprzedaje ten router zakupiony z ibood.
Ja ostatecznie wziąłem od kumpla używany (z ponad rroczną z gwarancją amazona) za 180.
Wieczorkiem będę testował oryginalny i openwrt.
Jak coś nie bedzie mi pasować to mu mogę oddać, bo on go i tak może sprzedać powyżej 200.
Zobaczymy
witam,
Pozdrawiam
polecam Redmi AC2100 i wgranie padavana albo openwrt
Jaki nowy router (na FVAT) do Luci w przedziale 200-400zł? ![]()
Mieszkanie ~60m2
jaro44 napisał/a:witam,
Pozdrawiampolecam Redmi AC2100 i wgranie padavana albo openwrt
dziękuję, kupiłem Linksysa EA7500 v2 i zarówno z oryginalnego FW jak i z alternatywnego OpenWrt jest bardzo zadowolony.
Działa od tygodnia z bardzo dobrym zasięgiem i prędkościami w całym domu (a nawet na działce 50metrów od domu), no i przede wszystkim stabilnie.
pozdrawiam i polecam
Jaki nowy router (na FVAT) do Luci w przedziale 200-400zł?
Mieszkanie ~60m2
Kupilem do mieszkania 70 m Netgear R7800 w sklepie PROSHOP jest za 450 PLN, dla mnie petarda , a VPN na wireGuard wymiata.
Strony Poprzednia 1 … 86 87 88 89 90 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc