Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Produkcja 3g chyba została zakończona, tak samo jak nexx wt3020 i kilku innych. Teraz tylko z rynku wtórnego, albo po prostu szukaj innego sprzętu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 70 71 72 73 74 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Produkcja 3g chyba została zakończona, tak samo jak nexx wt3020 i kilku innych. Teraz tylko z rynku wtórnego, albo po prostu szukaj innego sprzętu.
A poleciłbyś coś do 200 zł MAX z aliexpress albo allegro (fajnie byłoby jakby router był nowy)?
Wpadł mi w oko Newifi D2, ale kurde nie mogę znaleść na ali....
Ebay i inne serwisy odpadają.
Nieśmiertelny R6220 z allegro?
Nieśmiertelny R6220 z allegro?
W tej cenie widzę tylko używki.
Wezmę go pod uwagę, ale nie masz jakiejś propozycji, która byłaby nowa i mieściła się w budżecie ?
Obecnie żadnej w tym przedziale cenowym.
Za 200 za to możesz kupić używane 2x R6220. ![]()
Swoją drogą, ciekawe ile gość tego ma.
Szybkie pytanie przesiadam sie z WDR3600 podpietego pod modem VDSL. Na poczatku myslalem o BT Home Hub 5A, ale widze, ze nie osiagne on pelnej predkosci VDSL, takze chyba nie ma sensu szukac tandemu i lepiej nadal uzywac zewnetrzenego modemu VDSL. Szukam czegos szybszego z lepszym WiFi. Mam dwa budzetowe typy - Xiaomi R3G lub NetGear'a R6220 - obie uzywki w podobnej cenie.
W sieci ok 10 kilentow + FreeNAS, wiekszosc podpietych po WiFi. Za jakis czas dojdzie do tego switch PoE i jakies kamerki, ale tym zajmie sie FreeNAS.
Jak oba w/w radza sobie w trybie klienta z VPN'em?
Czy jest nadal problem ze sterownikami WiFi do Xiaomi?
Jest problem że w ogóle Xioami kupić, bo teraz sprzedają v2, jeszcze nie wspierane zupełnie.
Sterowniki - są, działają, względnie dobrze.
Sugerowalem sie tymi zdjeciami: https://openwrt.org/toh/xiaomi/mir3g#photos. Model ktory chce kupic jest na eBay'u i wyglada na R3G nie R3Gv2.
Przede wszystkim v2 nie ma usb. Więc jak znajdziesz realne zdjęcie z usb to można zakładać że jest to v1.
https://imgur.com/a/paIr2xq - rozumiem, ze mogle zkladac, ze to v1?
Tak tylko dla potwierdzenia Cezary - to Xiaomi to dobry nastepca WDR3600?
Tak, v1. Dobry zamiennik, nawet jak nie masz odpowiednich klientów to i tak silniejszy procek i więcej pamięci robi swoje. Choć masz mniej ethernetów.
https://imgur.com/a/paIr2xq - rozumiem, ze mogle zkladac, ze to v1?
Tak tylko dla potwierdzenia Cezary - to Xiaomi to dobry nastepca WDR3600?
Właśnie anulowałem zamówienie, gdyż dostrzegłem, że model który podesłałem na fotografii to starszy model z portami 100Mb. Co prawda nie potrzebuje 4 portów, ale ze względu na NAS'a 1000Mb to obowiązek.
Witam Was serdecznie drogie koleżanki i drodzy koledzy!
Obecnie posiadam ruter WR-1043ND-V2 na sofcie luci-19.07-snapshot-r10642-22c443c20c-ath79-generic-tplink_tl-wr1043nd.bin.
Od pewnego czasu zauważyłem problem z WiFi, po prostu przestaje działać, pomaga reset przyciskiem zał/wył, a jak miałem wcześniejszy soft to pomogło przeładowanie softu i wtedy wgrałem jakiś najnowszy. Generalnie wcześniej leciałem na LEDE teraz na OPEN WRT problem pojawiał się zarówno na LEDE jak i na OPENWRT z częstotliwością raz na 2 na 3 miesiące, gdzieś od 1,5 roku. Wyczytałem, na tym zacnym forum, że to dolegliwość sprzętowa wywołuje ten problem z WiFi w tych ruterach. Więc zastanawiam się na zakupem następcy rutera z którego jestem generalnie bardzo zadowolony ale jak mi siądzie całkowicie to wolałbym mieć coś na natychmiastową podmianę, a właściwie to ten nowy będzie docelowy a dziadek WR-1043ND-V2 by siedział na rezerwie, o może w tej kolejności. Generalnie cena nie gra roli (byle by było wsparcie softem z OPENWRT), więc potrzebuję Waszego doradztwa przy wyborze nowego rutera.
Kup R6220 na allegro za ~90. Kup dwa żebyś miał na zapas.
Kup R6220 na allegro za ~90. Kup dwa żebyś miał na zapas.
soft dla tego rutera to ten będzie luci-19.07-snapshot-r10731-e68d589e7b-ramips-mt7621-r6220-squashfs-sysupgrade.bin
Ten, jeżeli będziesz miał tam openwrt.
Jeżeli będzie oryginalny soft producenta to oczywiście ten z factory w nazwie.
Ten, jeżeli będziesz miał tam openwrt.
Jeżeli będzie oryginalny soft producenta to oczywiście ten z factory w nazwie.
No tak, oczywiście. Dziękuję Cezary.
Cezary właśnie doczytałem, ze ten ruter Netgear R6220 AC1200 ma anteny nieodkręcane i tu jest problem ponieważ mój obecny jest zabudowany w szafie sterowniczej wraz z pozostałym osprzętem jak Multiswitche TV, Switch Ethernet sterownik rolet i sterownik PLC S7-300 oraz inne aparaty elektryczne, a anteny od tego WR-1043ND-V2 wyprowadziłem sobie do korytarza na małą skrzyneczkę i musiałbym mieć nowy ruter z odkręcanymi antenami. Naprawdę możne być to ruter z górnej półki i z przyszłością ale ze wsparciem od Ciebie.
To kup po prostu jakies pc? Np. APU4 + karty wifi.
Nie myślałem o tym, fajna zabawa poskładać sobie taki sprzęt , znalazłem coś takiego https://teklager.se/en/products/router- … therboard, ale wolałbym jednak coś gotowego z odkręcanymi antenami np ARCHER C7, on jest chyba nawet w tej samej budzie co ten mój WR-1043ND-V2, co tym sądzisz.
Akurat archer c7 to dość stary model. Ale może być, jak najbardziej.
no to chyba że ten Archer C2300, ale nie wiem czy ma wsparcie od Ciebie.
Broadcom, nie ma.
Zainteresowałeś mnie żeby złożyć swojego APU czy oprócz strony https://teklager.se/ gdzie można kupić gotowe APU lub sobie poskładać z części to polecasz inną stronkę.
Strony Poprzednia 1 … 70 71 72 73 74 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc