Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Witam
jaki obecnie można kupić router z 2x USB dobrym procesorem i możliwością wgrania Openwrt z LUCI ?
Zależy mi na dobrym sprzęcie
pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
jaki obecnie można kupić router z 2x USB dobrym procesorem i możliwością wgrania Openwrt z LUCI ?
Zależy mi na dobrym sprzęcie
pozdrawiam
Witam
jaki obecnie można kupić router z 2x USB dobrym procesorem i możliwością wgrania Openwrt z LUCI ?Zależy mi na dobrym sprzęcie
pozdrawiam
A w pierwszym poście nie ma?
ramzes28 napisał/a:Witam
jaki obecnie można kupić router z 2x USB dobrym procesorem i możliwością wgrania Openwrt z LUCI ?Zależy mi na dobrym sprzęcie
pozdrawiam
A w pierwszym poście nie ma?
Są ale nie wiem który jest taki sprawdzony i dobry bo nie zawsze drogi oznacza super
Te które są wymienione. Właśnie dlatego znalazły się tam te a nie inne.
Czy wybór tego routera Linksys WRT1900AC jest dobrym pod OpenWrt bo na oryginalnym czytałem że użytkownicy nie polecają go czy ktoś się wypowie na ten temat ?
Cześć wszystkim,
Potrzebuję router do małej firmy z modemem adsl2+ pod łącze od Orange. Będzie obsługiwał około dwudziestu komputerów + dwa-trzy rejestratory. Z góry dziękuję za odpowiedzi z propozycjami co kupić.
Cześć wszystkim,
Potrzebuję router do małej firmy z modemem adsl2+ pod łącze od Orange. Będzie obsługiwał około dwudziestu komputerów + dwa-trzy rejestratory. Z góry dziękuję za odpowiedzi z propozycjami co kupić.
@Cultstyle
Jeżeli chcesz router pod adsl z Orange, to pozostaje Ci tylko TP-Link TD-W8970 w wersji 1x.
Niestety obecnie do nabycia jedynie jako "second hand".
Zyxel P2812HNU-F3 nie łapie synchronizacji na liniach z annexem A i ma beznadziejne WiFi.
Co do Zyxela P-2812HNU-F1 nie będę się wypowiadał, bo nie sprawdzałem.
P.S. Aktualnie lpm11 sprzedaje na Allegro W8970 (z opcją wgrania Openwrt).
Jeżeli to ten sam, który udziela się na openrouter.info, to mogę tylko polecić ![]()
Sam używam jego kompilacji z BB do tej pory.
@Scotch dziękuję za odpowiedź. Problem w tym, że sprzęt musi być nowy. A dlaczego akurat w wersji 1x ? Z tego co widzę dostępne są w sprzedaży v3..
Bo dla v3 nie ma i prawdopodobnie nie będzie wsparcia ze strony Openwrt
v3 jest na broadcomie. Do tego sterowników opensource do modemu adsl nie ma.
Cześć,
Jestem w poszukiwaniu routera który:
- ma możliwość wgrania openwrt
- obsłuży lte na huawei e3372
- zrobi mi serwer wydruku
- będę mógł podłączyć drukarkę po USB - i tu przydałby się drugi Port USB, chyba że opcja z aktywnym hubem USB będzie lepszym rozwiązaniem dla modemu i drukarki to może da się to ograć jednym portem USB na routerze
- dobre radio by się przydało bo będę używał go w domu
- guest ssid
- ewentualnie dedykowany vlan dla konkretnego ssid
- firewall monitoring itp to już standard raczej
- cena do 400
Chciałem lulu tp link wdr4300, ale dziś dowiedziałem się u producenta ze go już nie będzie i faktycznie nie mogę go dostać. A jak już zamówiłem w Agito to po kilku dniach zauważyli że jednak go nie mają. Jestem więc w kropce co kupić.
Np. Archer c5
Dzięki Cezary za szybką odpowiedź ale z tego co wyczytałem na forum to Archer C5 jest sprzedawany w wersji 2 a ta nie jest wspierana przez Openwrt
To szukaj v1 po prostu.
Jakaś inna propozycja jakbym nie znalazł wersji 1?
c7
Wejdź na wiki openwrt.org, listę wspieranych urzadzeń i wybierz sobie.
Witam
Nie wiem kiedy ostatnio była aktualizacja w pierwszym poście pytania:
* Potrzebuję routera z dużą ilością pamięci Flash i RAM
ZyXEL NBG6716, Netgear WNDR4300, ZyXEL P-2812HNU-F1/P-2812HNU-F3, Linksys WRT1200AC, Linksys WRT1900AC. Mają po 128MB (lub więcej) pamięci, flash jest w postaci modułów NAND (to też zwykle oznacza że mają system plików UBIFS i w całości jest zapisywalny).
Przymierzam się do nowego zakupu i nie wiem czy pojawiło się coś nowego godnego uwagi co ma więcej pamięci flash/ram?
Cały czas pojawia się coś nowego. A poradnik jest aktualny i nie obejmuje wszystkich dostępnych urządzeń. Napisałem to już.
witam,
zastanawiam się który z routerów wybrać WT1520 (na RT3050) czy WT3020 (na MT7620). Ten drugi już mam ale potrzebuję jeszcze jeden i zastanawiam się który kupić tym razem . Ktoś ma porównanie jaka jest miedzy nimi róznica? Czy po wgraniu np 15.05 LuCi będzie jakaś różnica miedzy nimi czy grafika , ustawienia wszystko jest tak samo więc poza samym prockiem nie ma więcej różnic między nimi ?
Ten pierwszy to staroć. Nawet się nie zastanawiaj nad tym, bierz wt3020.
Dlaczego przestają sprzedawać WDR4300 ? Chciałem go właśnie kupić potrzebny mi sprzęt z dwoma radiami 2,4 i 5 Ghz. najlepiej w okolicach 300 zł. Niby jeszcze jest w komputroniku ale jak przestają produkować to nie wiem czy się w to pchać.
WDR3600 jest end-of-life, wdr4300 zaraz też będzie. Po prostu stary produkt.
No to jaka propozycja ? co kupić dwa radia 2,4 i 5 Ghz
Na allegro jest parę ofert 3600, jest też 4300. Po prostu kup.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc