Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
W opisie było że wysyłka w ciągu tygodnia, ale coś czuję że nie obliczyli zainteresowania forumowiczów :-)))()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 169 170 171 172 173 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W opisie było że wysyłka w ciągu tygodnia, ale coś czuję że nie obliczyli zainteresowania forumowiczów :-)))()
No tak. Ale wiesz, jak jest... Człowiek mimo upływu czasu, jak male dziecko.... Nie może się doczekać ????
Myslicie, że z istniejącymi danymi (dts itp.) da rade wgrać przez serial obraz w miarę szybko?
Szybko, to pewnie się wgra, ale czy ruszy, to inna bajka ![]()
Ale sam z miłą chęcią odpaliłbym tam openWRT, choćby dla samego switcha Poe+.
No ciekawe. Wczoraj wziąłem jedną sztukę. Loguje się dzisiaj żeby zobaczyć jaki status tego cuddy i na razie nie wysłane. Ale patrzę a tu drugie zamówienie nie opłacone, chyba jakiś błąd bo wczoraj faktycznie coś mi nie szło jakoś żwawo opłacenie. Patrze one już niedostępne więc ciekawe czy system puści płatność no ale poszło. Więc Cezary jak chcesz jadąc do Ciebie po zabranie teltoniki przywiozę Ci jedną sztukę do zabawy. Jak się uda wrzucić/stworzyć openwrt będzie lux ![]()
bo oni z chin je pierw sciagaja... mi tr1200 tez tak wisi ...
to szybko ściągają bo u mnie niby na wtorek najbliższy ma być. Dla przykładu z ali najszybciej doszła jakaś drobnica elektroniczna po 7 dniach.
Sprawdziłem z ciekawości i na ali tego c200p nie ma
moze koncowka serii im zalegala na magazynie.
Panowie. Końcówka, czy nie. Grunt żeby dosłali, no i żeby postawić na tym openWRT ![]()
Przyznawać się kto ile kupił to zaraz policzymy ile tego towaru mieli ![]()
Ja wziąłem 2 sztuki
To raczej nie idzie bezpośrednio z Chin, tylko z magazynów w UE.
Więc Cezary jak chcesz jadąc do Ciebie po zabranie teltoniki przywiozę Ci jedną sztukę do zabawy. Jak się uda wrzucić/stworzyć openwrt będzie lux
Ja nie kupowałem, więc jak będziesz przy okazji to weź jedną sztukę.
Ja kupiłem 1 dla samego Poe pod kamery albo ap.
Ja wziąłem 2 sztuki c200p - w sumie nie wiem po co - było promo to wziąłem
Docelowo może by zastąpić:
obecnie używany do PoE i kamerek stareńki Cisco WS-C3560-8PC-S - 8x 10/100 FE RJ45, PoE 802.3af 124W, uplink 1x 1GE Combo RJ45/SFP, opr. c3560-ipservicesk9-tar.122-55.SE12
Ale on ma tylko porty 10/100 i 1 interfejs Gigabit Combo RJ45/SFP więc liczę że ten Cudy będzie trochę bardziej energooszczędny od Cisco który w idle bez PoE bierze bodajże około 15-20W
Ja wziąłem 2 sztuki c200p - w sumie nie wiem po co - było promo to wziąłem
![]()
Docelowo może by zastąpić:
obecnie używany do PoE i kamerek stareńki Cisco WS-C3560-8PC-S - 8x 10/100 FE RJ45, PoE 802.3af 124W, uplink 1x 1GE Combo RJ45/SFP, opr. c3560-ipservicesk9-tar.122-55.SE12
Ale on ma tylko porty 10/100 i 1 interfejs Gigabit Combo RJ45/SFP więc liczę że ten Cudy będzie trochę bardziej energooszczędny od Cisco który w idle bez PoE bierze bodajże około 15-20W
To jak mieć koparkę i narzekać, że za dużo pali do jazdy do sklepu po piwo ![]()
Ja 1 szt.
No i moje zamówienie wysłali. Właśnie dostałem e-mail. ![]()
pojawiło się "wysłane" przed chwilą, 2 szt. :-)
U mnie 1 sztuke wyslali a druga na razie stoi ale oplacilem ja dzien pozniej moze dlatego
To po Waszych komantarzach wychodzi ze nie za wiele mieli tego szajsu okolo 10 sztuk ![]()
Wrzuciłem na Peppera info o "moim" Yuncore AX880, może ktoś jeszcze kupi poza mną i @DarioX7
Hmm, ciekaw jestem, przy ilu użytkownikach filogic wymięka a IPQ pokazuje zalety.
Bo za 129-150 zł w cudy m3000 masz transfery pod 2Gbity, ale ramu oczywiscie mniej...
Informacja o każdym podłączonym użytkowniku zabiera ileś tam ramu (rzędu megabajtów). Więc im więcej ramu tym więcej userów jesteś w stanie obsłużyć. W domu jak masz te 5-10-20 urządzeń to w praktyce każdy router się wyrabia. Jeżeli bawisz w biuro czy hotspot i chcesz już zapinać te 50 osób to wiadomo - im mocniejszy i więcej ramu tym mniej problemów system będzie sprawiał.
A tak btw da się zrobić jakieś syntetyczne testy obciążenia, które symulowałyby userow?
Poza podłączeniem faktycznie tych 50 userów to chyba nie.
mam często okazję podłączać w jednej sali 24 kompy po wifi i za starszych czasów wifi b/g/n to było czuć, że nie jest dobrze.
Obecnie na zyxelu WSM20 (ax1800) jest lepiej, ale dużo lepiej, ale to też zależy od typu kart (np. w tanich 15 HP jest karta ac z 1 anteną, więc nie zestawia się na dużo).
Czy da sie na jakimś dashbordzie zrobić jakiś wskaźnik "obciążenia" userami/pamięcią - nie wiem, coś podobnego co w Unifi?
Strony Poprzednia 1 … 169 170 171 172 173 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc