Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Uwaga, cashback jest na 1 szt. per zakup, więc trzeba zaangażować rodzinę ;-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 112 113 114 115 116 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Uwaga, cashback jest na 1 szt. per zakup, więc trzeba zaangażować rodzinę ;-)
Dzięki wielkie, rodzina OpenWRT powiększy się ![]()
ale ten asus nie ma openwrt?
Ma, snapshot jest do niego.
Swoją drogą jest jakiś inny router, który warto kupić w tej promocji i ma OpenWRT w tej "kasie" ?
Z AX? Nie, wszystkie są droższe.
Ax89u, qcom i sfp+, nie ma jeszcze nań openwrt
Gdyby ktoś się zastanawiał - ruszył od strzała (ze snapshotem).
Interfejs do seriala (3,3V) wystawiony i podpisany - widoczny po lewej stronie (po lewej od radiatora)
Podczas rebootu z podpiętym serialem (bez +'a 3,3V!) i z wciśniętym przyciskiem reset pojawi się menu konfiguracyjne, a dalej już zgodnie z instrukcją z commita.
Szybkie testy - jest stabilnie, zamienił na parterze mojego UAP AC LR i - o dziwo - póki co nie sprawia problemów (a mam tam sporo gratów IoT).
Gdyby coś się zmieniło, dam znać ;-)
--EDIT:
z tego co widzę na szybko to brakuje (póki co) kontroli LED innych niż power.
z racji lokalizacji zupełnie mi z tego powodu wszystko jedno ;-)
Ledy są nieistotne ![]()
Zastanawiam się nad testem tego routera.
Ile masz urządzeń na wifi 2.4 podłączonych?
U mnie to byłoby grubo ponad 20.
Obecnie g10 nie rozłącza mi ich.
Ze zwrotem od asusa nie było problemu?
Mam bardzo dużo ESP8266 (automatyka), obecnie połączonych jest z nim ponad 35 urządzeń (z czego tylko 4 po 5GHz) - nadaje trzy SSID 2.4 i jeden 5.
Umiejscowiony za UAP AC LR - końcówki raportują minimalnie słabszy sygnał, ale za to nie wypadają z niego tak często jak z AC LR.
Zwrot wypełniłem, rozpatrują do 20 dni ale bez problemu.
Ja właśnie też wczoraj zakupiłem. Fajnie że będzie większa ilość jego użytkowników, bo to przekłada się jakoś na support w OpenWRT. ![]()
A tak swoją drogą tutaj jest lista urządzeń wspieranych przez OpenWRT z Wifi AX.
Do tego fajny router znalazłem - Netgear WAX 206. Jeszcze nie jest wspierany, ale raczej to kwestia tylko czasu. Fajną specyfikację ma (WAN 2.5 Gbps, 2 rdzenie x 1.35 Ghz, 256 MB Flash, 512 MB RAM DDR3), pełna specyfikacja dostępna jest na wikidevi. Jedyny minus że dosyć drogi, w PL 440 zł, w USA ponoć zdarza się na promkach za 40$.
A kiedy można się spodziewać wsparcia dla czegoś z AX nie na Mediateku?
Drużyna od openwrt ponoć pracuje (?) nad ath11k, sterownikiem qualcommowym do ichnich AX. I podobno miał straszliwe wycieki pamięci. Także nie wiadomo.
A o Broadcomie można zapomnieć raczej - nie udostępniają sterowników FOSS.
Edit: Jeszcze fajna oferta jest na trochę lepszy sprzęt - Belkin RT3200 - https://www.amazon.pl/dp/B08VJ94NYX
C7 V1 niestety chyba tak ma. U mnie wifi znika przy mocnym używaniu. Czasami nie włączy się po resecie routera i puszę podczepiać się skrętką aby włączyć wi-fi. Zasięg też słaby
Wracam z tematem. Muszę zrobić jakieś monitorowanie/sprawdzenie itp. Naprowadźcie proszę jak to zrobić po stronie pamieci, zasobów, monitorowania konfliktów IP może, itp. Zanim będę wymieniał zasilacz i ew. elektronikę muszę C7 jakoś posprawdzać...
Jeszcze fajna oferta jest na trochę lepszy sprzęt - Belkin RT3200 - https://www.amazon.pl/dp/B08VJ94NYX
Ta oferta to na RT1800 jest...
IreuN napisał/a:Jeszcze fajna oferta jest na minimalnie lepszy sprzęt - Belkin RT1800 ( USB 3.0 ) - https://www.amazon.pl/dp/B08VJ94NYX
Ta oferta to na RT1800 jest...
O boże, czeski błąd, sorki, poprawiłem, to jedynie dla USB 3.0 oraz dodatkowego partu LAN można rozważać. A w kwestii jego wsparcia: https://github.com/openwrt/openwrt/pull/4470
Te Cudy z Allegro się rozeszły prawie do zera (w „Conradzie” jeszcze mają, chociaż i tak nietanio).
Xiaomi AX3600 jeszcze warty rozważenia z tych, co są dostępne, ale to już trochę droższy.
Albo tańszy AX3200 na 7622.
W "Conradzie" można wykorzystać kod -40zł za zapis do newslettera. Cudy X6 wychodzi wtedy około 193 zł.
Kupiłem AX53U - jest fajny cashback do 12 sierpnia (xkom/komputronik), wychodzi za 159zł
Właśnie chciałem kupić.
W xkom nie ma.
W komputroniku jest za 356. Podrożał przez 2 dni. Super.
To znajomemu w sobotę jeszcze udało się za 298 wyrwać (w komputroniku)
Z niecierpliwością czekam na kolejny release od Cezarego, bo w snapshocie nie ma wszystkich modułów.. ;-)
Cóż, jesteśmy bardzo małym forum i dość hermetycznym, więc jakąkolwiek teorię spiskową że to przez wzmiankę na tym forum tak cena poszła chyba można odrzucić.
Jedynym zjawiskiem jakie zauważyłem do tej pory jest fakt, że dorobienie otwartego softu powoduje wzrost cen używek i/albo wymiata je z rynku.
DWR-116 przed wsparciem dało się sprawne za 20zł kupić. DWR-921 kupiłem poniżej 60. Check Point L-50 jakieś groszki a teraz chcą za niego po kilkaset złotych. Przykłady można mnożyć.
Sposób na interes, nie? Sprowadzić kontener sprzętu, dobić do niego wsparcie i cyk, profit bo ludzie kupują ![]()
Na Aliexpress Totolinki X5000R w nieopłacalnych kwotach :-( ;-)
Sposób na interes, nie? Sprowadzić kontener sprzętu, dobić do niego wsparcie i cyk, profit bo ludzie kupują
Jeden gość z Niemiec przysłał mi 3 urządzenia nówki sztuki (stare kirkwoody) bym dorobił wsparcie i mogę je sobie zatrzymać. W pracy się zastanawialiśmy ile tego musi mieć, że mu się opłacało to wysłać do Polski. Kiedyś Ukrainiec przysłał mi popularny u nich router, na mt7620. Także podejrzewam, że jest w tym pole do biznesu.
Cezary, Ty pewnie też miałeś dziesiątki ofert tego typu. A Pepe pewnie jeszcze za to płacą. ![]()
Strony Poprzednia 1 … 112 113 114 115 116 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc