Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Zobacz na górę strony, mam parę takich staroci.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 101 102 103 104 105 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zobacz na górę strony, mam parę takich staroci.
Myślę nad wysłaniem mojego staruszka TL-WR1043ND v1 na zasłużoną emeryturę. Moją uwagę przykuł NETGEAR R6220 z drugiej ręki, którego zazwyczaj można dostać za około 100 zł.
Czy są jeszcze jakieś inne modele (nawet używane) warte uwagi? Tak żeby dały radę ogarnąć łącze 300/40 Mb/s zarówno po kablu jak i bezprzewodowo. Odnośnie pokrycia zasięgu sieci 2.4 GHz to nie mam żadnych zastrzeżeń co do obecnego TP-Linka, więc oby tylko jego następca nie był gorszy pod tym względem - jedynie lepszy
.
W tym zakresie cenowym nic lepszego nie kupisz. Więc - bierz po prostu, póki jeszcze są.
Ok, a w większym budżecie np. 200-300 zł? Bo do 100 zł to doskonale wiem, że R6220 nie ma zbytnio konkurencji.
Dowolna używka którą znajdziesz. Np netgeary 7500/7800. Jak znajdziesz za taką cenę.
Ok, ustawiłem alert na wyszukiwanie R7500 i R7800 na Allegro.
Zapytam jeszcze - co sądzisz o TP-Link Archer C7 (z tym że jest kilka rewizji) i Netgear R7000 i R7000P?
Archer c7 to stary i dość popularny model, R7000 to broadcom i nie dotykaj go w ogóle.
Ok, a w większym budżecie np. 200-300 zł? Bo do 100 zł to doskonale wiem, że R6220 nie ma zbytnio konkurencji.
Za około 200 zł możesz mieć w PL nowy Totolink X5000R który obsługuje już Wifi 6 AX i jest wspierany przez OpenWRT. Są dla niego gotowe obrazy 21.02 u Cezarego.
Witam,
Szukam jakiegoś wydajnego sprzętu do małej firmy pod OpenWRT (gargoyle) w granicach 500 zł.
Możecie coś polecić?
Kup PC po prostu.
Znam zalety tego rozwiązania, ale niestety nie mogę, musi to być nowy router z 4 portami LAN i WiFi - takie wymogi w firmie ![]()
Jest coś wartego uwagi?
Zobacz listę obrazów na który jest gargoyle a później zobacz co jest w sklepie i to kup. Jak ma być nowy to trudno "coś" polecić jak nie wiadomo gdzie będziesz kupował.
Gdzie mogę znaleźć listę routerów obsługujących najnowsze gargoyle?
P.S. trochę nie rozumiem dlaczego pytasz gdzie będę kupował?
Tzn. wydaje mi się, że najpierw trzeba wiedzieć co kupić, żeby wiedzieć gdzie tego szukać ![]()
Tu sobie poklikaj: https://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/openw … 7/targets/ i zobacz co jest wspierane. A później znajdź te modele w sklepie w którym będziesz kupował. Nie każdy sklep ma to samo, więc ma znaczenie w którym sklepie będziesz kupował, co jest chyba oczywiście że nie trzeba tego pisać.
Sporo modeli z tej listy jest już wycofanych - ciężko coś znaleźć,
Jedyne co znalazłem to https://www.conrad.pl/p/router-tp-link- … gJeuPD_BwE
Router miałby za zadanie obsługiwać łącze 300/100 Mbps, 10 - 15 urządzeń sieciowych oraz łączyć się tunelem wireguard z drugim takim samym routerem w innej lokalizacji.
Spełni to zadanie?
A nie może być po prostu OpenWrt? Z nowych sprzętów, to C6U na nim dobrze działa.
Ktoś tu jeszcze niedawno pisał też o Totolinku X5000R.
Zastanawiam się nad dwoma modelami tj.
https://fritzbox.com.pl/product-pol-16- … -4040.html
oraz
https://fritzbox.com.pl/product-pol-45- … -7530.html
pytanie czy w tym drugim modelu ustawienia VOIP są obsługiwane przez gargoyle?
Żadne ustawienia nie są obsługiwane. Ani przez gargoyle, ani przez openwrt. Jak się wczytasz to dsl nie jest obsługiwany, więc skojarzony z tym port pewnie też nie jest oprogramowany.
Tak też myślałem. W takim razie pozostaje tylko Fritzbox 4040 lub tp link https://www.conrad.pl/p/router-tp-link- … gJeuPD_BwE
który lepszy?
Frtizbox jest mocniejszy.
Poszukuję jakiegoś routera AC, który udźwignąłby strumieniowanie gier z PCta przez Moonlight (NVIDIA Shield). Nie potrzebuję w nim portów USB i zbędnych bajerów. Musi mieć 5 portów gigabit (standard 1WAN i 4xLAN).
Aktualnie mam Huawei WS5200, którego kupiłem za 9zł. Niestety ma za mało portów LAN i nie można wgrać do niego OpenWrt. Poprzednio miałem przy stoliku TV WDR3600, który niestety przy strumieniowaniu gier miał czkawki w idealnych odstępach czasowych co 5 minut (może było to spowodowane zmianą pamięci na większą, nie wiem).
Dom mam okablowany, a siecią zarządza Mikrotik. Dlatego potrzebuję tylko czegoś co będzie miało zasięg i prędkość wystarczającą do strumieniowania.
TOTOLINK X5000R zbiera dobre opinie (ma radio AX) a kosztuje tylko 200zł. Może jego sprawdź? Ew po prostu go oddasz jak nie spełni zadania.
Nie wiedziałem, że AXy już obsługuje OpenWrt. Sprawdzę to. Szkoda, że taka choinka
.
hej,
Jaki sprzet polecacie za okolo 500zl aby smigalo okolo 12 urzadzen ?
Dwa posty wcześniej masz odpowiedź.
Strony Poprzednia 1 … 101 102 103 104 105 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc