51

Odp: MR 3420 V2 (GARGOYLE) + 3272 HiLink - trzeba resetować

Widzisz, a Ty masz problemy ze swoim ego. Nie dopuszczasz myśli że można coś zrobić inaczej, prościej. Kombinuj dalej, może trafisz, niemniej jednak kiedy kolega zalutuje zwore i podłączy modem bezpośrednio do routera wymiana zasilacza będzie konieczna. I o tym pisałem.

52

bynio00 napisał/a:

Widzisz, a Ty masz problemy ze swoim ego. Nie dopuszczasz myśli że można coś zrobić inaczej, prościej. Kombinuj dalej, może trafisz, niemniej jednak kiedy kolega zalutuje zwore i podłączy modem bezpośrednio do routera wymiana zasilacza będzie konieczna. I o tym pisałem.

Jesteś głupi czy ślepy? W którym miejscu, w tym wątku, kolega @MiG25 pisze o modemie?

Pokaż mi, gdzie w poniższym poście jest mowa o modemie?

MiG25 napisał/a:

Sam mam problem z MR3420 v2 z USB ,który służy to pomiaru temp. przez CP2102 i miał też służyć jako printserver.
Gdy do routera bezpośrednio podłączony jest CP2102 wszystko jest ok. Natomiast gdy CP2102 podłączę obojętnie przez jaki Hub , połączenie USB raz ,może dwa razy na dzień się resetuje , w logach wygląda to tak jakby ktoś na chwilę wyciągnął huba. CP2102 razem z Hubem nie może pobierać więcej prądu niż 0,5A , ale na wszelki wypadek zwarłem tego MOSFETa , ale nic to nie pomogło. Testowałem z 10 szt hubów , również z zewnętrznym zasilaniem , i za każdym razem to samo. Również te huby , które z WDR4300 nie mają takich problemów.System na BB.
Może w wolnej chwili zmienię na CC i zobaczę ,czy to nie wina BB.

53

1 wątek - 1 temat. Odnoszę się do autora, nie zauważyłem że kolega MiG się podpiął. W jego przypadku zakładanie zwory nie ma sensu gdyż to nie problem z zasilaniem.

54

bynio00 napisał/a:

1 wątek - 1 temat. Odnoszę się do autora, nie zauważyłem że kolega MiG się podpiął. W jego przypadku zakładanie zwory nie ma sensu gdyż to nie problem z zasilaniem.

bynio00 napisał/a:

Kolego MiG25. Nie zapomnij o podmianie zasilacza. Router z modemem pobiera ok 8-9W, braknie mocy przy oryginalnym zasilaczu.

Czyli jednak nie ślepy, raczej to pierwsze. EOT.