Odp: 3ginfo ze wsparciem dla modemów Huawei HiLink
mojadres.pl:81/cgi-bin/sms.sh a masz mieć sms1.sh. Więc czemu się dziwisz że nie robi tego co powinien skoro skryptu nie zmieniłeś?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 3ginfo ze wsparciem dla modemów Huawei HiLink
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mojadres.pl:81/cgi-bin/sms.sh a masz mieć sms1.sh. Więc czemu się dziwisz że nie robi tego co powinien skoro skryptu nie zmieniłeś?
No własnie wiem zmieniłem owszem jak napisałem wcześniej zarówno w kodzie jak i dubel nazwz ***1 na końcu i tak jest :]
Jeszcze raz - nie, nie zmieniłeś skoro przekierowało cię na sms.sh a masz mieć sms1.sh. Albo przeglądarka ma to w cache.
Wiem, że powinno być sms1.sh i inne, wyczyściłem cache dodatkowo sprawdziłem na inej przeglądarce (firefox) i kurcze cały czas tak jest. A tak to wygląda u mnie:
root@OpenWrt:/usr/share/3ginfo/cgi-bin# ls
3ginfo.sh limit.sh onoff.sh signal.sh sms.sh ussd.sh
3ginfo1.sh limit1.sh onoff1.sh signal1.sh sms1.sh ussd1.shi wszędzie w kodzie plików z końcówką 1 gdzie było device zmieniłem na device1
Wiem, że powinno być sms1.sh i inne, wyczyściłem cache dodatkowo sprawdziłem na inej przeglądarce (firefox) i kurcze cały czas tak jest. A tak to wygląda u mnie:
root@OpenWrt:/usr/share/3ginfo/cgi-bin# ls 3ginfo.sh limit.sh onoff.sh signal.sh sms.sh ussd.sh 3ginfo1.sh limit1.sh onoff1.sh signal1.sh sms1.sh ussd1.shi wszędzie w kodzie plików z końcówką 1 gdzie było device zmieniłem na device1
A w sms1.sh zmieniłeś odwołanie do device?
tenobcy napisał/a:Wiem, że powinno być sms1.sh i inne, wyczyściłem cache dodatkowo sprawdziłem na inej przeglądarce (firefox) i kurcze cały czas tak jest. A tak to wygląda u mnie:
root@OpenWrt:/usr/share/3ginfo/cgi-bin# ls 3ginfo.sh limit.sh onoff.sh signal.sh sms.sh ussd.sh 3ginfo1.sh limit1.sh onoff1.sh signal1.sh sms1.sh ussd1.shi wszędzie w kodzie plików z końcówką 1 gdzie było device zmieniłem na device1
Tak zerknij http://pastebin.com/4ajng8nA
...Nie. device=192.168.8.1 Ale gui ci tego nie pokaże...
Wiem, że nie pokaże, a pytam, bo bez tej komendy mam taki komunikat:
root@1043NDv2:~# 3ginfo
Brak urządzenia 192.168.8.1.
Bo masz stary skrypt od 3ginfo. Zainstaluj sobie aktualna wersję (z CC) bo tego nie zrobiłeś.
Instalowałem z opkg update. Myślałem, że tam leży najnowsza wersja. Skąd mam pobrać ten nowy skrypt i jak go zainstalować?
Cezary napisał/a:tenobcy napisał/a:Wiem, że powinno być sms1.sh i inne, wyczyściłem cache dodatkowo sprawdziłem na inej przeglądarce (firefox) i kurcze cały czas tak jest. A tak to wygląda u mnie:
Tak zerknij http://pastebin.com/4ajng8nA
Cezary zerkniesz i ewentualnie coś zaradzisz w mojej sprawie? ![]()
Instalowałem z opkg update. Myślałem, że tam leży najnowsza wersja. Skąd mam pobrać ten nowy skrypt i jak go zainstalować?
Nie leży. Przecież ta wersja gargoyle i samo AA już od dawna jest martwe i nie rozwijane. Czemu w repo miała być być aktualna wersja pakietów?
W repozytorium CC. Parz na eko.one.pl
Pobrałem "3ginfo_20160113_all.ipk". Za pomocą WinSCP wrzuciłem do /tmp. Za pomocą Putty próbuję instalować wpisując: "opkg install /tmp/3ginfo_20160113_all.ipk" i otrzymuję komunikat: "ERROR: No package named 3ginfo found, try updating your package lists". Co robię źle?
1. Zapewne 3ginfo-text chciałeś a nie 3ginfo
2. opkg install opkg zrób wcześniej. gpkg bardo nie lubi instalować lokalnych pakietów.
Chcę taką wersję, która wyświetla więcej danych. Co to będzie nie ma znaczenia. Zaufam Tobie jako doradcy.
Czyli co? Z tego działu: http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/ar71xx/packages/ nic nie idzie zainstalować w taki sposób jak, np.: "opkg install /tmp/3ginfo-text_20160113_all.ipk"?
Napisałem ci co masz zrobić - zainstaluj opkg wcześniej.
root@1043NDv2:~# opkg install opkg
Preparing to install the following packages, which will require 57027 bytes:
opkg
Preparing to install package opkg...
Downloading...
Downloaded opkg successfully.
Installing opkg...
Successfully installed opkg.
Installation of packages successful.
root@1043NDv2:~# opkg install tmp/3ginfo_20160113_all.ipk
Collected errors:
* wfopen: tmp/3ginfo_20160113_all.ipk: No such file or directory.
* pkg_init_from_file: Failed to extract control file from tmp/3ginfo_20160113_all.ipk.
Zapomniałeś / przez tmp. Ma być opkg install /tmp a nie opkg install tmp itd.
Mam chyba jeszcze tą starą wersję i nie chce/nie może podmienić plików, prawda?
root@1043NDv2:~# opkg install /tmp/3ginfo_20160113_all.ipk
Upgrading 3ginfo on root from 20140608 to 20160113...
Configuring 3ginfo.
//usr/lib/opkg/info/3ginfo.postinst: line 4: default_postinst: not found
Collected errors:
* pkg_run_script: package "3ginfo" postinst script returned status 127.
* opkg_configure: 3ginfo.postinst returned 127.
root@1043NDv2:~#
Jaka jest komenda na odinstalowanie?
opkg remove 3ginfo
tak, stanowczo to problem starej wersji systemu.
Chodzi mi za dobrze te Gargoyle 1.6.2.2 żeby je zamieniać na coś nowszego.
root@1043NDv2:~# opkg remove 3ginfo
Removing package 3ginfo from root...
//usr/lib/opkg/info/3ginfo.prerm: line 3: default_prerm: not found
You can force removal of packages with failed prerm scripts with the option:
--force-remove
No packages removed.
Collected errors:
* pkg_run_script: package "3ginfo" prerm script returned status 127.
* opkg_remove_pkg: not removing package "3ginfo", prerm script failed
rm /usr/lib/opkg/info/3ginfo.prerm
Nie wiem czy to miałem zrobić, ale:
root@1043NDv2:~# opkg remove /usr/lib/opkg/info/3ginfo.prerm
No packages removed.
rm /usr/lib/opkg/info/3ginfo.prerm
opkg remove 3ginfo
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 3ginfo ze wsparciem dla modemów Huawei HiLink
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc