Odp: Archer c7 v2 i problem z radiem 5ghz na Openwrt
Jeżeli chcesz z konsoli to po prostu wywołaj to w odpowiedni sposób - skrypt masz w /etc/rc.button/wps
Monitorów jest cała masa w repozytorium openwrt. Sprawdź który Ci odpowiada.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Archer c7 v2 i problem z radiem 5ghz na Openwrt
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeżeli chcesz z konsoli to po prostu wywołaj to w odpowiedni sposób - skrypt masz w /etc/rc.button/wps
Monitorów jest cała masa w repozytorium openwrt. Sprawdź który Ci odpowiada.
W odpowiedni czyli jaki?
ACTION=pressed BUTTON=wps /etc/rc.button/wps
Wtedy łączy się z wlan0 a tam jest 5ghz. Jak zrobić by odpytywał wlan1 albo oba na raz.
Wpisałem opkg list ale tego jest taka masa, że rok bym szukał. Jest jakaś prostsza metoda? Dokumentacja repo? Kompletnie zielony jestem w tym temacie.
Wtedy robi to dla wszystkich uruchomionych interfejsów. O konfiguracji wps masz na eko.one.pl
W podglądzie wifi w luci widzę, że na chwilę łączy się z drukarką, po czym się rozłącza i nie działa. Na smartfonie natomiast wps odpalił.
Mam galaxys4. Podobno obsługuje wifi ac w 5ghz. Łączy się z routerem, ale jak chcę wykonać test prędkości internetu to przechodzi test pobierania a w połowie testu wysyłania rozłącza sie wifi. W 2.4ghz jest normalnie.
Czy na najnowszym CC wifi 5Ghz działa okej w ac? Bo nie wiem czy warto aktualizować.
W najnowszym CC działa wifi 5GHz w AC. Czemu miało by nie działać?
Na trunku też działało ale bardzo wolno.
Połączenie jest na tyle na ile karta klienta pozwala. Transfery natomiast zdecydowanie za małe. W moim przypadku około 15MB/s z NAS wpiętego kablem do routera.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Archer c7 v2 i problem z radiem 5ghz na Openwrt
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc