Odp: TD-W8970 – LED DSL – sygnalizacja synchronizacji.
Wczoraj były już obrazy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TD-W8970 – LED DSL – sygnalizacja synchronizacji.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wczoraj były już obrazy.
Index of /luci/barrier_breaker/lantiq/
Name Last Modified Size Type
Parent Directory/ - Directory
luci-lantiq-xrx200-TDW8970-sysupgrade.image 2015-Mar-28 10:17:40 5.6M application/octet-stream
md5sums 2015-Apr-02 18:52:39 0.1K application/octet-stream Dostępny tu obraz - pobrałem rano, myślałem że tylko data pliku jest błędna więc przetestowałem - jednak jest identyczny z poprzednią wersją tą z 28 (czyli zgodny z datą wyświetlaną przy pliku na stronie) Pozwoliłem sobie jeszcze porównać pobrany plik przed chwilą z plikiem z mojego archiwum przy pomocy dedykowanego oprogramowanie i są identyczne ![]()
MK
Taa, bo zwykły aktualizowałem a ten nie. Już jest, wieczorem się md5 zrobi.
Luci BB Chodzi jak "przecinak" - LED DSL działa jak powinna, dostęp internetu po automatycznym wznowieniu
połączenia działa. Czyli wszystko OK, wystarczy wpisać swoje dane logowania ADSL i można korzystać ![]()
Pozdrawiam
MK
W najnowszym obrazie dla W8970 dioda od ADSL działa poprawnie - przez jakiś czas.
Teraz zauważyłem (po ponad 24h od ostatniego restartu) zgasła mimo że synchronizacja jest i połączenie działa.
@mkkm2 też tak masz?
W najnowszym obrazie dla W8970 dioda od ADSL działa poprawnie - przez jakiś czas.
Tak też to zauważyłem.
Tej dolegliwości nie ma najnowszy obraz przygotowany przez kol. lpm11 openrouter.info - oczywiście po edycji lub podmianie "dsl_notify"(można edytować jak każdy inny plik), w sofcie od lpm11 nie występuje również problem dostępu do lan z wifi (opisywałem w innym temacie) - generalnie używam od soboty i po konfiguracji można zapomnieć i nie dotykać - LED DSL działa cały czas jak powinna ![]()
Sam używam obrazu od lpm11 opartego na nowszej wersji BB r44550 i również nie zauważyłem problemów z LED DSL.
@mkkm2 nie masz problemu z komunikacją wifi/lan, bo "najnowsza" wersja obrazu lpm11 bazuje na trunku (r42625), a problem występuje w nowszych wersjach. Rzuć okiem na moją odp. http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?p … 12#p134912
Pozdrawiam
jak szybko synchronizuje wam się modem adsl 8970 ? bo u mnie po wyłączeniu z zasilania zawsze synchronizacja za drugim razem i trwa to około 3min
Znalazłem na openrouter.info
"poprawiona obsługa lampek od adsl i internet https://dev.openwrt.org/ticket/14451"
poprawić w /etc/config/system z pppoe-wan na pppoa-wan wpis przy ath9"
Podejrzewam, że dsl_notify.sh nie wymaga już patcha, ale skoro macie linie adsl, to: poprawić w /etc/config/system z pppoe-wan na pppoa-wan wpis przy ath9
czemu po wgraniu najnowszego obrazu od cezarego i zrobieniu extroota nie można się połączyć z siecią a po wyjęciu pena połączenie jest ok
Zrobiłeś format dysku na ubuntu, prawda?
sformatowałem pena EaseUS Partition Master i stwożyłem dwie partycje w ext3 i mam sda5 na której zrobiłem extroota i na sda6 druga partycja
To zrób teraz pod tplinkiem normalnie, mkfs.ext3 tam normalnie jest.
czyli z luci
W luci nie ma formatowania nośnika. Z konsoli.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TD-W8970 – LED DSL – sygnalizacja synchronizacji.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc