Odp: popsułem router.
dmesg i zobaczysz info o ttyUSB0
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → popsułem router.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dmesg i zobaczysz info o ttyUSB0
[ 2134.767750] usb 1-1.1: new full speed USB device using ehci_hcd and address 21
[ 2134.860411] usb 1-1.1: device descriptor read/all, error -32
[ 2134.931493] usb 1-1.1: new full speed USB device using ehci_hcd and address 22
[ 2135.410563] usb 1-1.1: device not accepting address 22, error -32
[ 2135.482632] usb 1-1.1: new full speed USB device using ehci_hcd and address 23
[ 2135.713333] usb 1-1.1: unable to read config index 0 descriptor/all
[ 2135.713339] usb 1-1.1: can't read configurations, error -32
[ 2135.782175] usb 1-1.1: new full speed USB device using ehci_hcd and address 24
[ 2136.006376] usb 1-1.1: device descriptor read/8, error -32
[ 2136.132053] usb 1-1.1: device descriptor read/all, error -32
[ 2136.132255] hub 1-1:1.0: unable to enumerate USB device on port 1
Cezary, nie robisz czasem kabli w najbliższym casie? A moze ktoś chce kupić router w takim stanie?
Na pewno nie przed świętami. Mogę Ci go reanimować odpłatnie (vide podwieszony wątek), lub poczekaj na kable.
Cezary, nie robisz czasem kabli w najbliższym casie? A moze ktoś chce kupić router w takim stanie?
A ile chcesz za niego ?
Dokładnie ile byś chciał za niego ?
@edit
Jeżeli masz taki kabelek to zobacz ten sterownik: link
Działa zarówno pod win xp jak i pod 7
Tyle że jak chcesz zainstalować go na 7 to w pierw kliknij na niego prawym myszki-->właściwości-->zgodność-->uruchom ten program w trybie zgodności z:(i tu wybierz Windows XP)-->ok i zaczynasz go instalować
PS:Po zainstalowaniu wyjmij i włóż kabel USB
POZDRAWIAM!!
miał ktoś z Was kabel ca-42 z takimi kolorami żył: zielony niebieski czerwony pomaranczowy zółty i biały ? nie mam miernika, zeby odszukac gnd Rx i Tx
to bateria, żarówka z latarki i kawalek kabelka
sprawdzasz na wtyczce i wszystko wiesz ![]()
Niestety twój sterownik też nie pomógł, mam dokładnie taki kabelek.
Co do ceny to myślę że można uznać routerek za sprawny, wystarczy tylko wgrać nowego softa i gra. Widziałem najtaniej na Allegro ten model za 167zł. Myślę ze 150 to dobra cena, transport oczywiście po stronie kupującego. Kopiłem go 03.11.2010.
Panowie, mam takie pytanie: u mnie okazalo sie ze niepotrzebnie kupilem kabelek i zaczalem szukac gnd, rx, tx. Router udalo sie wprowadzic w failsafe (zle wciskałem qss). Ale wracajac do kabelka... udalo mi sie znalezc gnd, tz i rx. Probowalem podlaczac rx i tx na zmiane bo nie bylem pewny. W obu przypadkach wywalalo mnie z putty 'ego (connection refused) predkosc 115200 itd. Czy to jest wina tego ze router nie byl uwalony do konca? czy moze wina kabelka? Kabelek na chipie Arkmicro Ltd. niebieski? Pytam bo nie wiem czy cos z tego kabla bedzie na przyszlosc. Dzieki i pozdrówka
Moze sprobuj na kabelku CA-45 (do nokii 6030), ale chinska podroba i demontowalna obudowa ustrojstwa na kablu. Dzieki temu bylem w stanie zidentyfikowac zyly, a sterownik mimo brakujacych czcionek w instalatorze, sprawuje sie bardzo dobrze. Kolorkami nie sugeruj sie. Co do kabla CA-42, to tez go kupilem i mam z nim problemy, nie zajarzyl mi.
Czy ktoś może mi pomóc w wyborze kabla?
Czy takie coś może być?http://allegro.pl/nokia-ca-42-kabel-usb … 87681.html
Kompletnie tego nie wiesz, dopóki ktoś nie kupi i nie sprawdzi czy działa.
Ok, kupiłem nowy kabel. Oryginalny od nokii. Po podłączeniu do usb nic nie wykrywa, czy to normalne? Podłączałem jakiś stary telefon to wszystko ok. elegancko widzi telefon.
troche dziwne, ale jak polaczenie komputer-kabel-telefon dziala, to kabel tez musi ![]()
...no chyba, ze ten kabel to zwykly kabelek usb z dwoma wtyczkami lol
http://allegro.pl/nokia-ca-42-kabel-usb … 87681.html
to powinno być ok ![]()
nozyczki w dłoń, miernik, lutownica i powodzenia ![]()
no ale sąd mam wiedzieć na który port ustawić putty? skoro nie jest wykrywane żadne urządzenie?
W urządzeniach szeregowych w menadżerze urządzeń to będzie. Jakiś musi być.
w managerze urzadzen w panelu sterowania go nie widzisz?
no właśnie nie.
Jakiś musi być. Windows nie potrafi działać bez sterowników ![]()
Jeśli z telefonem chodzi, a jak podlaczysz sam kabel to jest niewykrywalny- to musi kabelek ciągnać zasilanie z telefonu. Jeśli tak to napięcie musialbys dać mu z zewnątrz i wtedy ruszy. Takie moje przypuszczenia.
nom ok, ale jakie napięcie? Mam taką ładowarkę co się usb do niej podpina 4,4V 400mA
jak faktycznie jest zasilany z telefonu, to sprawdz na zlaczu w telefonie, jakie jest napiecie i bedziesz wiedzial
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → popsułem router.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc