26

Odp: Problem z bezpieczeństwem VPN

Więc użyj czystych obrazów po prostu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

Właśnie wrzuciłem czysty obraz ROOTER, bez żadnych ustawień, od zera. Chyba ter obrazy od ROOTERa nie są jednak dobre

28

Czystych, z openwrt.org. Nie modyfikacji dla modemów 3G...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

29

maryjan1 napisał/a:

Właśnie wrzuciłem czysty obraz ROOTER, bez żadnych ustawień, od zera. Chyba ter obrazy od ROOTERa nie są jednak dobre

Są dobre, sporo ludzi tego używa.
Poza tym, jak masz z tym obrazem problem to już prędzej wsparcie znajdziesz na ich forum niż tutaj.

30

To spróbuję jeszcze to samo zrobić pod czystym obrazem z LuCI. Jak nie pójdzie - to znaczy, że ja coś źle robię a jak pójdzie, to coś nie tak z ich obrazem.

@Cezary - dzięki za pomoc.

31

No i już wiem, że wykonując te same kroki na obrazie z LuCI pobranym stąd, interfejs WiFi zachowuje swoje ustawienia pod dopisaniu go do WWAN po restarcie. Na obrazie od ROOTERa nie. Może ma to jakiś związek z zaimplementowaną obsługą modemów 3G, które domyślnie stanowią interfejs internetowy? Nie wiem. Szkoda, bo fajny, wypasiony obraz.

32

maryjan1 napisał/a:

No i już wiem, że wykonując te same kroki na obrazie z LuCI pobranym stąd, interfejs WiFi zachowuje swoje ustawienia pod dopisaniu go do WWAN po restarcie. Na obrazie od ROOTERa nie. Może ma to jakiś związek z zaimplementowaną obsługą modemów 3G, które domyślnie stanowią interfejs internetowy? Nie wiem. Szkoda, bo fajny, wypasiony obraz.

Pytaj na ich forum, sporo ludzi tam siedzi.