Temat: TL-MR3220v2 AA, Gargoyle brak miejsca

Zainstalowałem dzisiaj OpenWRT w wersji z AA od kolegi Cezar z tej strony.

Wszystko poszło bez problemu, router wstał, ale niestety jest za mało miejsca w AA żeby dołożyć to co potrzebuje.

Tzn potrzebuje 2 rzeczy mój soft "serwerowy", dla niego między innymi moduł ftdi_sio, libpthreads, libstdcpp. Jak to zainstaluje to wszystko działa no problem. Ale druga rzecz którą chciałem mieć to Luci do, żeby mnożna było sobie zmienić podst. konfigurację routera przez WWW. Na obie te rzeczy niestety nie ma miejsca.

Samo Luciu nawet na ten router nie wejdzie. Próbowałem też gargoyla, tam też niestety paczki się nie zmieszczą.

Jak to robiłem poprzednio, na routerze v1 z backfire (jeszcze z trunka) to wszystko się mieściło, wprawdzie na styk, ale jednak.

Czy AA zajmuje o tyle więcej miejsca niż backfire i nie idzie tego w żaden sposób ugryźć?

PS. Udało mi się już w trackie prób zbrikować i odzyskać przez serial, odinstalowałem za dużo paczek (nie róbcie "dzieci" nigdy "opkg remove *", to wcale nie odinstalowuje tylko tego co wy zainstalowaliście smile)

2

Odp: TL-MR3220v2 AA, Gargoyle brak miejsca

Failsafe jest od tego, wcale seriala w tym przypadku nie musiałeś używać.

AA zajmuje więcej miejsca, tak. dodatkowe demony są w systemie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Jak rozumiem, backfire już jest zamknięte i support na tej wersji routera już się nie pojawi?

Widziałem że na gargoyle jest trochę wolego miejsca, wprawdzie nie dużo, ale może pakując wszystko i rozpakowując w locie do ram'u coś by z tego wyszło.

Czy uważasz że jest szansa na tej wersji to odpalić, czy lepiej poszukać gdzieś starszej wersji?

4

Backfire jest już nie wspierane, tak. Weź trunka i po prostu skompiluj sobie to co chcesz. Lub zamów gotowy obraz smile

5 (edytowany przez jldesigns 2013-01-25 14:39:20)

Cezary napisał/a:

Lub zamów gotowy obraz smile

Co masz na myśli, jak to zrobić?

6

http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=263

7

wysłałem Tobie maila w taki razie.