101

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Pewnie nie, bo i dlaczego miał by to robić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

102

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Chetnie przetestuje na TP-LINK TD-W8970 (lantiq/xrx200)

@Cezary mozna prosic o builda?

103

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Nie, nie buduję lede dla lantiq.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

104

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Tak z ciekawości, jest jakiś konkretny powód?

105

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Że nie buduję? Nie mam sprzętu i nie używam go, więc nie mam na czym testować obrazów, a budowanie dla samego faktu budowania mija się z celem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

106

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Kolejna nowinka: https://forum.lede-project.org/t/netfil … at/10237/5

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

107

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Cezary napisał/a:

Staruszek 1043v1 jest w stanie uzyskać ponad 500Mbps przepustowości przy natowaniu! Należy pamiętać że to były tylko testy, w rzeczywistym środowisku (wiele różnego ruchu, wielu klientów, wiele połączeń, różne rzeczy uruchomione na routerze) może być trochę mniej. Ale to i tak daje przyrost wydajności o ok 130%, co jest bardzo dobrym wynikiem.

Czy próbowałeś wykonać pomiar temperatury chipsetów, aby oszacować ryzyko spalenia?

108

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Nie, żadnego pomiaru temperatury nie robiłem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

109 (edytowany przez yabba235 2018-01-05 09:06:12)

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Cezary, czy przypadkiem nie ma błędu z nazwie kernela w depency modułów fast i short ?
Musiałem je instalować z --force-depends, bo:

root@LEDE:~# opkg install kmod-fast-classifier kmod-shortcut-fe
Upgrading kmod-fast-classifier on root from 4.4.87-1 to 4.4.108-1...
Downloading http://dl.eko.one.pl/lede/17.01-SNAPSHO … neric/kmod                                                              s-4.4.108/kmod-fast-classifier_4.4.108-1_mips_24kc.ipk
Upgrading kmod-shortcut-fe on root from 4.4.87-1 to 4.4.108-1...
Downloading http://dl.eko.one.pl/lede/17.01-SNAPSHO … neric/kmod                                                              s-4.4.108/kmod-shortcut-fe_4.4.108-1_mips_24kc.ipk
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-                                                              fast-classifier:
*      kernel (= 4.4.108-1-49fe7b7b90941ba34712ca3f8fae621c) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fast-classifier.
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-                                                              shortcut-fe:
*      kernel (= 4.4.108-1-49fe7b7b90941ba34712ca3f8fae621c) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-shortcut-fe.

Oczywiśćie wszystko działa smile

wndr3700v2 LEDE 17.01 SNAPSHOT, modem fiber ZTE 660, NAS Qnap 453mini 3x3TB WD RED, net 100/10MB/s mac mini

110

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Nie, wszystko jest dobrze. Za to ty masz coś pomieszane w systemie to masz system z kernelem 4.4.87 a robisz upgrade modemów 4.4.108 - więc do innej wersji.

Jakim cudem to zrobiłeś? Upgrade starej wersji z extrootem?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

111

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Cezary napisał/a:

Nie, wszystko jest dobrze. Za to ty masz coś pomieszane w systemie to masz system z kernelem 4.4.87 a robisz upgrade modemów 4.4.108 - więc do innej wersji.

Jakim cudem to zrobiłeś? Upgrade starej wersji z extrootem?


Nie, spokojnie ja ma dobrego kernela:

root@LEDE:~# uname -a
Linux LEDE 4.4.108 #0 Sat Dec 30 10:05:44 2017 mips GNU/Linux

Właśnie jestem po aktualizacji, tylko sie zdziwiłem przy instalowaniu modułów mam taki kwiatek smile

wndr3700v2 LEDE 17.01 SNAPSHOT, modem fiber ZTE 660, NAS Qnap 453mini 3x3TB WD RED, net 100/10MB/s mac mini

112

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Więc skąd w systemie po aktualizacji miałeś moduły w wersji 4.4.87?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

113

Odp: Test wydajności routera TP-LINK TL-WR1043NDv1 z GRO i SFE/fastpath

Cezary napisał/a:

Więc skąd w systemie po aktualizacji miałeś moduły w wersji 4.4.87?

Szczerze to nie wiem, pewnie coś się popsuło kiedy nie wystartował mi exroot.

Nieważne, teraz już wszystko hula smile

wndr3700v2 LEDE 17.01 SNAPSHOT, modem fiber ZTE 660, NAS Qnap 453mini 3x3TB WD RED, net 100/10MB/s mac mini