26

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

To samo u mnie, kupiony w LighTake 13 marca, komunikat o wysłaniu był kilka dni później, ale przesyłka nie dotarła hmm

27

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Takze zakupilem tego huba tyle ze jak podlaczam dysk do przednich portow to mi cyklicznie klika pewnie ma za malo pradu a jak podlaczam do tych z tylu(od strony zasilania ) to dziala ok.
Takze moje pytanie czy tylko te 2 gniazda z tylu sa zasilane z zasilacza ??

Zapraszam na http://www.beneficik.co.uk ( to dla Googla smile

28

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

kris79 napisał/a:

Takze zakupilem tego huba tyle ze jak podlaczam dysk do przednich portow to mi cyklicznie klika pewnie ma za malo pradu a jak podlaczam do tych z tylu(od strony zasilania ) to dziala ok.
Takze moje pytanie czy tylko te 2 gniazda z tylu sa zasilane z zasilacza ??

Raczej uwalony. W moim - co otrzymałem - wszystkie tak wariują smile
Dobrze że sprzedawca w moim przypadku ponosi koszty zwrotu/wymiany smile

Netgear WNDR3800 # TP-Link TL-WR1043ND v4

29

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

kris79: Ty po prostu zasilania nie masz na gniazdach...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

30

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Dzieki wysłałem maila do dostawcy zobaczymy co będzie dalej. Ale tak jak pisalem chciałem się upewnić bo na zdjęciach od Cezarego widziałem ze dysk miał podłączony do tych portów które u mnie nie działały(nie dawały zasilania).

Zapraszam na http://www.beneficik.co.uk ( to dla Googla smile

31

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Nie polecam HUBa z tego konkretnego linku http://lightake.com/detail.do/sku.7_Por … pter-37231
Niestety ale jest to USB 1.1

T:  Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#=  2 Spd=12  MxCh= 4
D:  Ver= 2.00 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1
P:  Vendor=0e8f ProdID=0016 Rev= 1.00
S:  Manufacturer=GASIA Semi.
S:  Product=USB HUB 2.0
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=100mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   1 Ivl=255ms
T:  Bus=01 Lev=02 Prnt=02 Port=03 Cnt=01 Dev#=  3 Spd=12  MxCh= 4
D:  Ver= 2.00 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1
P:  Vendor=0e8f ProdID=0016 Rev= 1.00
S:  Manufacturer=GASIA Semi.
S:  Product=USB HUB 2.0
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=100mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   1 Ivl=255ms

TL-WR1043ND + ram mod + extroot, symetryk 100Mbit
http://www.speedtest.net/result/2748351625.png

32

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

http://soltronik.pl/hub-usb-20-7-portow … 15576.html - tylko zasilacz musisz dokupić osobno.
lub
http://www.ceneo.pl/3350229 D-Link DUB-H7 - bardzo dobry tylko inna półka cenowa.

APU2 @ Reboot (17.01-SNAPSHOT, r3370-bc0de27)
EA4500 @ Reboot (17.01-SNAPSHOT, r3370-bc0de27)

33

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Wybaczcie odkop.
Czy ten hub musi mieć na wejściu 5V? Bo mam kilka fajnych zasilaczy 12V, a nie wiem, czy na wejściu jest jakiś stabilizator. Mam go i zastanawiam się, czy to nie zasilacz powoduje moich problemów z dyskiem (nie włącza się, mimo że na PC działa). Niby ten z zestawu ma 5V 1A, ale szczerze w to wątpię.

MR3420 v1 + extroot 4GB | 1KR Modem + Aero2 | TL-WN422G |

34

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Ma 5V i musi być 5V. Bezpośrednio z gniazda zasilania idzie na zasilanie USB, bez żadnych stabilizatorów zewnętrznych.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

35

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Kupiłem w/w u chińczyka na ebayu. Potwierdzam, że działa. Logi nie sypią błędów puki co, chociaż nie miałem okazji przeprowadzić jeszcze testów obciążeniowych. Stoi na tym extroot + dodatkowy flash na serwer FTP.

36

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Sory za odgrzebanie kotleta, ale czy to jest ten HUB: http://www.aliexpress.com/item/1pcs-7-P … eb201560_8
Czy może jakieś nowe są popularniejsze i sprawdzone?

37

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

To __może__ być ten, bo widziałem już w polsce identyczny który miał całkiem inną płytkę i inne chipy.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

38

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Zamówiłem zobaczymy:

https://www.aliexpress.com/item/NEW-USB … sstype=600

39

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Ma ktoś doświadczenia z hubem na scalaku FE1.1s? Mam taki 4-portowy pasywny, ale planuje dodać zasilanie. Ciekaw jestem czy to będzie działać na modemie LTE i dysku.

TP-Link TL-WR1043ND v3 (Gargoyle v1.9.1.1) + Huawei E3272s-153 HiLink + Red Bull Mobile 5

40

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Większość tych tanich hubów budowana jest na nim. To dość popularny chip jest.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

41 (edytowany przez djmysia 2016-09-22 20:13:06)

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Przyszedł i działa ok smile

root@NEXX Gargoyle by Przemek:~# cat /sys/kernel/debug/usb/devices                                                                      
                                                                                                                                        
T:  Bus=02 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=12   MxCh= 1                                                                      
B:  Alloc=607/900 us (67%), #Int=  2, #Iso=  3                                                                                          
D:  Ver= 1.10 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1                                                                            
P:  Vendor=1d6b ProdID=0001 Rev= 3.18                                                                                                   
S:  Manufacturer=Linux 3.18.36 ohci_hcd                                                                                                 
S:  Product=Generic Platform OHCI controller                                                                                            
S:  SerialNumber=101c1000.ohci                                                                                                          
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=  0mA                                                                                                  
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub                                                                       
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   2 Ivl=255ms                                                                                           
                                                                                                                                        
T:  Bus=02 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#=  2 Spd=12   MxCh= 4                                                                      
D:  Ver= 2.00 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1                                                                            
P:  Vendor=05e3 ProdID=0606 Rev= 7.02                                                                                                   
S:  Manufacturer=ALCOR                                                                                                                  
S:  Product=USB Hub 2.0                                                                                                                 
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=100mA                                                                                                  
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub                                                                       
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   1 Ivl=255ms                                                                                           
                                                                                                                                        
T:  Bus=02 Lev=02 Prnt=02 Port=00 Cnt=01 Dev#=  3 Spd=12   MxCh= 4                                                                      
D:  Ver= 2.00 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1                                                                            
P:  Vendor=05e3 ProdID=0606 Rev= 7.02                                                                                                   
S:  Manufacturer=ALCOR                                                                                                                  
S:  Product=USB Hub 2.0                                                                                                                 
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=100mA                                                                                                  
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub                                                                       
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   1 Ivl=255ms

T:  Bus=02 Lev=03 Prnt=03 Port=01 Cnt=01 Dev#=  5 Spd=12   MxCh= 0                                                                      
D:  Ver= 1.10 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1                                                                            
P:  Vendor=041e ProdID=4068 Rev= 1.00                                                                                                   
S:  Manufacturer=Creative Labs                                                                                                          
S:  Product=VF0470 Live! Cam Notebook                                                                                                   
C:* #Ifs= 3 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr=100mA                                                                                                  
I:  If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=ov519                                                                     
E:  Ad=81(I) Atr=01(Isoc) MxPS=   0 Ivl=1ms                                                                                             
I:  If#= 0 Alt= 1 #EPs= 1 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=ov519                                                                     
E:  Ad=81(I) Atr=01(Isoc) MxPS= 384 Ivl=1ms                                                                                             
I:  If#= 0 Alt= 2 #EPs= 1 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=ov519                                                                     
E:  Ad=81(I) Atr=01(Isoc) MxPS= 512 Ivl=1ms                                                                                             
I:* If#= 0 Alt= 3 #EPs= 1 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=ov519                                                                     
E:  Ad=81(I) Atr=01(Isoc) MxPS= 768 Ivl=1ms                                                                                             
I:  If#= 0 Alt= 4 #EPs= 1 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=ov519                                                                     
E:  Ad=81(I) Atr=01(Isoc) MxPS= 896 Ivl=1ms                                                                                             
I:* If#= 1 Alt= 0 #EPs= 0 Cls=01(audio) Sub=01 Prot=00 Driver=snd-usb-audio                                                             
I:* If#= 2 Alt= 0 #EPs= 0 Cls=01(audio) Sub=02 Prot=00 Driver=snd-usb-audio                                                             
I:  If#= 2 Alt= 1 #EPs= 1 Cls=01(audio) Sub=02 Prot=00 Driver=snd-usb-audio                                                             
E:  Ad=82(I) Atr=05(Isoc) MxPS=  40 Ivl=1ms                                                                                             
                                                                                                                                        
T:  Bus=02 Lev=03 Prnt=03 Port=02 Cnt=02 Dev#=  6 Spd=12   MxCh= 0                                                                      
D:  Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1                                                                            
P:  Vendor=13fe ProdID=3e00 Rev= 1.00                                                                                                   
S:  Manufacturer=                                                                                                                       
S:  Product=USB DISK 2.0                                                                                                                
S:  SerialNumber=070D2463636B5994                                                                                                       
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr=200mA                                                                                                  
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage                                                               
E:  Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms                                                                                             
E:  Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms                                                                                             
                                                                                                                                        
T:  Bus=02 Lev=02 Prnt=02 Port=01 Cnt=02 Dev#=  4 Spd=12   MxCh= 0                                                                      
D:  Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1                                                                            
P:  Vendor=048d ProdID=9135 Rev= 2.00                                                                                                   
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr=500mA                                                                                                  
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 4 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=dvb_usb_af9035                                                            
E:  Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms                                                                                             
E:  Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms                                                                                             
E:  Ad=84(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms                                                                                             
E:  Ad=85(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms     
         
T:  Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=480  MxCh= 1                                                                      
B:  Alloc=  0/800 us ( 0%), #Int=  0, #Iso=  0                                                                                          
D:  Ver= 2.00 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1                                                                            
P:  Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 3.18                                                                                                   
S:  Manufacturer=Linux 3.18.36 ehci_hcd                                                                                                 
S:  Product=EHCI Host Controller                                                                                                        
S:  SerialNumber=101c0000.ehci                                                                                                          
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=  0mA                                                                                                  
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub                                                                       
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   4 Ivl=256ms

42

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

Takie OT: spacje w nazwie hosta są złym pomysłem. Ideologicznie złym.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

43

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

a jednak shit:

Thu Sep 22 21:30:43 2016 daemon.info tvheadend[2998]: subscription: 0010: "192.168.1.100 [ test | TVHPlayer WinRT ]" subscribing on channel "Polsat", weight: 150, adapter: "Afatech AF9033 (DVB-T) : DVB-T #0", network: "dvbt", mux: "586MHz", provider: "EmiTel", service: "Polsat", profile="htsp", hostname="192.168.1.100", username="test", client="TVHPlayer WinRT"
Thu Sep 22 21:30:44 2016 daemon.warn tvheadend[2998]: TS: dvbt/586MHz/Polsat Transport error indicator (total 1)
Thu Sep 22 21:30:45 2016 daemon.warn tvheadend[2998]: TS: dvbt/586MHz/Polsat: H264 @ #102 Continuity counter error (total 1)
Thu Sep 22 21:30:45 2016 daemon.warn tvheadend[2998]: TS: dvbt/586MHz/Polsat: EAC3 @ #104 Continuity counter error (total 1)
Thu Sep 22 21:30:45 2016 daemon.warn tvheadend[2998]: TS: dvbt/586MHz/Polsat: EAC3 @ #108 Continuity counter error (total 1)
Thu Sep 22 21:30:45 2016 daemon.warn tvheadend[2998]: TS: dvbt/586MHz/Polsat: TELETEXT @ #105 Continuity counter error (total 1)
Thu Sep 22 21:30:45 2016 daemon.warn tvheadend[2998]: TS: dvbt/586MHz/Polsat: MPEG2AUDIO @ #103 Continuity counter error (total 1)
Thu Sep 22 21:30:45 2016 daemon.warn tvheadend[2998]: TS: dvbt/586MHz/Polsat: DVBSUB @ #106 Continuity counter error (total 1)
Thu Sep 22 21:30:46 2016 daemon.warn tvheadend[2998]: TS: dvbt/586MHz/Polsat: H264 @ #102 Corrupted PES header (errors 1)
Success

44

Odp: Hub, który (wydaje się że) działa - 7 PORTS HUB

ma ktoś sprawdzony aktualny link do huba, który uciągnie modem lte z kartą micro SD + konwerter 1-wire?