Temat: Jak sprawdzić, czy są zablokowane porty 12001 i 1771 (gra Metin2) ?
Jestem teraz w pracy i nie wiem ,czy dzieciaki akurat nie grają, czy też zablokowałem skutecznie.
Jest jakaś szybka i prosta metoda ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jak sprawdzić, czy są zablokowane porty 12001 i 1771 (gra Metin2) ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jestem teraz w pracy i nie wiem ,czy dzieciaki akurat nie grają, czy też zablokowałem skutecznie.
Jest jakaś szybka i prosta metoda ?
...może najlepiej byłoby zablokować IP serwerów tej gry, 83.141.21.x
Jak to zrobić?
Zablokować forwad pakietów dla adresu docelowego 83.141.21.x
No i co? dałeś radę Motylu?
No i co? dałeś radę Motylu?
No niestety, walczyłem przez około 2 tygodnie z OpenWRT Kamikaze 8.09...udało mi się wprawdzie z Waszą pomocą zainstalować drukarkę, ale miałem pewne problemy z pendrivem przy Sambie i FTP, które mnie zniechęciły...
Nie udało mi się też zainstalowanie pakietu do logowania połączeń do pliku z opisu Cezarego (komunikat:"invalid magic").
Statystyki w pakiecie bandtwithd - nie zadziałały mi w ogóle...
Collectd wymagał konfiguracji jakimś RdToolsem, czy coś w tym stylu ...za trudne dla początkującego...Miałem tylko jakieś wykresiki real time, to za mało....
Do tego doszły jeszcze dziś problemy z tak banalną czynnością, jak blokowanie portów...
To wszystko przelało czarę goryczy.
Zainstalowałem godzinę temu Tomato 1.25 ND Ext (po uprzednim wgraniu oryginalnego softu Asusa). Wszystko działa od ręki, mam automatycznie podmontowany pendrive, drukarka także poszła od razu. Statystyki piękne i bardzo rozbudowane. QoS, firewall, pasmo - wszytko od razu jest gotowe i co najważniejsze - działa...Jestem naprawdę pod wrażeniem dojrzałości tego systemu.
Być może OpenWRT też ma swoje zalety, ale dla ludzi nie mających zbytnio czasu na zgłębianie niuansów i tajników OpenWRT, takich jak ja - Tomato wydaje sie być o wiele lepszym wyborem.
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc, z zwłaszcza Cezaremu!
To tak jak z "normalnymi" dystrybucjami Linuksa. Ubuntu dla początkujących, Debian dla zaawansowanych. ![]()
Chociaż ja właśnie zaczynałem od Debiana (Ubuntu nie zagościło u mnie dłużej niż godzinę), tak samo na routerze od razu instalowałem OpenWRT. Ale to właśnie zależy od człowieka i dobrze napisałeś, że Tomato jest dla osób, które nie mają czasu na zaawansowane konfigurowanie systemu, a OpenWRT dla tych, którzy lubią się "bawić" i ich to interesuje. ![]()
Bo z openwrt trzeba mieć choć minimalne pojęcie o linuksie. Z tego też powodu powstało gargoyle, które ładnie tuszuje to że pod spodem jest openwrt dając userowi przyjazny interfejs graficzny.
Może komuś początkującemu jak ja kiedyś się przyda :-)
Zablokowanie serwerów gry Metin 2 (83.141.21.x) dla kompów z lokalnej sieci 192.168.8.x , (ta gra wciąga dzieciaki jak narkotyk... grają całymi dniami jak w transie jakimś!)
W Administration/Scripts/Firewall wklejamy linijkę:
iptables -t nat -A PREROUTING -m iprange --dst-range 83.141.21.1-83.141.21.254
-m iprange --src-range 192.168.8.100-192.168.8.254 -p all -j DROP
Dziwię się tylko , że nie ma takich opcji w GUI Tomato 1.25 ani GUI Kamikaze...
Ciekawe że tak niesłusznie opluwany firmowy soft Asusa to miał, a nawet filtrowanie witryn po słowie kluczowym...
ja mam podobny problem.. moja MAMUSKA uzaleznila sie od Metina. od rana do nocy gra. ja nie znam sie na tych serwerach, nawet niewiem jak ta gre sie wlacza ale za wszelka cene chce go jakos Zablokowac. NIECH MI KTOS POMOZE.. prosze o dokladna instrukcje, jakie programy zainstalowac a potem ktok po kroku jak to zrobic. BLAGAM POMOZCIE BO UMRE Z GLODU HEHEEH ...
Masz przykład powyżej...
a po co to w łańcuchu PREROUTING ? nie da się po prostu w INPUT ? np:
iptables -A INPUT -i br-lan -d $SerwerMetina -j DROP
no ale ja nic z tego nie rozumiem.. jaki mam program sciagnac i w jakich zakladkach znajde potrzebne opcje? ![]()
No to od początku - taki ma ruter i na jakim firmware działa.
a co to ten Ruter i co to za Firmware?? hehe.. mowie ci to dla mnie czarna magia hehe
)
Więc pytanie jak m0nia71 jest w ogóle podłączona do internetu...
mam takie dwa modemy.. hm jeden czarny a drugi taki srebrno pomaranczowy D-Link. i mam Windows Xp. ![]()
Przydała by się jeszcze informacja o typie tego dlinka.
Ale obawiam się że tego nie zrobisz. Malo co który oryginalny soft na ruterze umożliwia coś takiego jak blokowanie określonych portów.
a moze jakis program znacie ktory by blokowal dostep do metina? zeby nie bylo mozna go zainstalowac.?
jak zablokować grę i zeby nie można jej już zaistalować metin i sherlong? proszę o pomoc
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jak sprawdzić, czy są zablokowane porty 12001 i 1771 (gra Metin2) ?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc