Temat: Instalacja Gargoyle 1.11 PL na ASUS RT-AC58U

Okej, teraz skoro już przeżyłem jeden zawał przy zbrickowaniu tego routera w poprzednim temacie i jednocześnie odkryłem dziecinnie prosta metodę na przywrócenie go do życia, chciałbym zupdejtować firmware do Gargulca już na serio.

Niestety, jedyny porządny... łatwy i szybki opis dla kogoś tak średnio (bym powiedział) doświadczonego jak ja jest tutaj: http://lede-ac58u.zyxmon.org/HowToFlashENG.html
Zastosowanie zmodyfikowanego firmware (z opisu metody 2), która za mnie wszystko zrobi to jest to, jednak ta domyślnie opisuje instalację LEDE, a jak się niestety przekonałem próba instalacji na nią firmware Gargoyle albo powoduje komunikat "The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform" albo wymuszona zbrickowanie routera.

Co zrobić żeby finalnie zainstalować Gargoyle 1.11 PL?

2

Odp: Instalacja Gargoyle 1.11 PL na ASUS RT-AC58U

Dostałeś przecież linka w poprzednim poście. Skoro ktoś kto dodał wsparcie opisał jak to zainstalować to właśnie zrób w taki sposób.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez Shoonay 2019-05-05 17:43:28)

Ufff, udało się.

Przedarłem się przez setki stron na tej rosyjskojęzykowej stronie i całe szczęście autor tamtego moda do LEDE zrobił też wersję dla OpenWRT, jakby co szukajcie pliku stock2openwrt.trx, jest na dropboxie i tamtejszym forum, na obu trzeba mieć konto żeby ściągnąć.

Dzięki dla Cezarego za zmotywowanie mojego lenistwa!

4

uff  mnie też się udało, ale mialem ten sam problem co ty, wgrałem stock2lede.trx, po czym nie można było wgrać nowej wersji Gargulca, więc wgrałem openWRT (openwrt-r1834-0f04829-ipq806x-asus_rt-ac58u-squashfs-sysupgrade.tar) i stąd już sysupgrade ruszyło, ale ciepło miałem w pewnym momencie że ucegliłem, ale oczywiście czyszczenie do fabrycznych postawiło go na nogi, dzięki ze dałeś mi tu podstawowe kroki, bo inaczej bym nie miał pełni radości z Gargulca.

@Cezary
hats off, wspaniały jest twoj gargulec, nigdy nie zawodzi!

Shoonay napisał/a:

Ufff, udało się.

Przedarłem się przez setki stron na tej rosyjskojęzykowej stronie i całe szczęście autor tamtego moda do LEDE zrobił też wersję dla OpenWRT, jakby co szukajcie pliku stock2openwrt.trx, jest na dropboxie i tamtejszym forum, na obu trzeba mieć konto żeby ściągnąć.

Dzięki dla Cezarego za zmotywowanie mojego lenistwa!