pepe2k napisał/a:MrVanosh napisał/a:@pepe2k Jakie problemy? Wystarczy zainstalować sterownik i w menedżerze urządzeń wybrać starszą wersję. Testowałem na kilku routerach i programuje tym Atmege i wszystko dobrze działa 
Czyli masz podróbkę i jeszcze polecasz ją innym, serio?
Cóż, każdy używa tego, czego chce. Jak ktoś chce się bawić w cięcie kabli od telefonów i zgadywanie który przewód jest od czego albo kombinować ze sterownikami i blue screenami, to jego sprawa - co kto lubi! 
Z CP2102 jest zero problemów, daję słowo.
powtorze: kabel kupilem w 2010, wtedy wszyscy to kupowali
wierz mi, ze jakbym potrzebowal to chetnie bym kupil za te grosze ten kontroler i chyba kupie go sobie na zapas, bo cena smieszna, a wole miec w domu na wszelki wypadek nie zamawiac potem z chin i czekac miesiac
tymbardziej ze fajnie bedzie na nowszym kompie to uzywac , choc odpukac te wszystkie kable i kontrolery uzywamy tylko jak uceglimy urzadzenie (przynajmniej ja), a teraz juz nauczony: wgralem najnowszy firmware od tplinka z nowym ubootem, ktory ma opcje sciagania przez tftp flasha jak zle zaflesujeszmy system 
z cieciem kabli to nie byl duzy problem, - dopasowaniem tak samo - google images i ca-42 - 15 minut roboty...
wiekszy mialem i mam z wlutowaniem goldpinow - cos na przyszlosc poradzicie? lutownice musze sobie sprawic na wszelki wypadek bo lutowalem taka 30-letnia na duzy grot, ojca... bo moja za 12zl juz praktycznie nie dziala <wiem, wiem, szajs, ale pare lat temu kupilem>