1

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

banana może być sprawna, to nie raspberry pi gdzie wgrasz obraz na karte i startuje, to coś dla Ciebie wink

używana była 2 dni big_smile zakupiona 2 lata temu

2

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Jak chcesz dorzuce banana m3, też leżała w szufladzie  pózniej na paprapecie woda ją zalał z doniczki ale nie była podłączana. po wyschnięciu nie startuje.


To trudny przypadek bo nie startowała wczesniej bo był problem z kartą i obrazem

3

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

To teraz bez znaczenia na zwykłym Twoim obrazie router sie zacina ten który mam od królika działa ale nie ma gui, od wczoraj dwa razy. Jedyna opcja wyłączyć i włączyć.

więc logów nie ma bo zwis konski ostry


Chcesz to daj adres na pm to Ci go wysle, mi sie bawić z złomem nie chce wink   nie mam na to czasu a komus się może przyda.


Po zabawie oddasz komuś charytatywnie z gratis wysyłką tak jak ja Tobie wyslę.

Ma tylko urwaną jedna antene wi-fi,   oddam w takim stanie jak dostałam, przeleżał ponad rok w rupieciach.

4

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

działa idealnie każdy obraz tylko nie mifi, powtarzac mam jak mantrę?
Przecież wziełam obraz do dwr 116 Twojego autorstwa tylko zwykły zmieniłam interfejs na wwan0 i wszystko działa, to samo masz na mr 3420  zwykły obraz zmiana interfejsu i tyle, mi fi nawet nie wie że mu coś wetknięto

5

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

To sam widzisz, że obrazy mifi mają złą konfigurację, ten modem ma vid  jak stare modemy które działaja jak zwykły modem .
Po podłączeniu 12d1:14fe   <<<<  np ma taki staroswiecki modem 352
w trybie modemu 12d1:1506  hlink



Nie połączysz sie w zaden inny sposób jak przez panel modemu hlink w tym modelu.
5372 to HLINK i działa normalnie na innych obrazach tylko nie mifi.

6

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Tak na szybko, router dwr116  z mifi pokazuje siłę sygnału sieci LTE i na tym się impreza kończy.
Brak dostępu do panelu modemu hlink i internetu

ifconfig
https://pastebin.com/MdmDVbCs

7

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

To wieczorem wgram od nowa ale wieczorem albo jutro rano, ja muszę z domu wyjść.

Wielkie dzieki.

8

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

T:  Bus=02 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=12   MxCh= 1
B:  Alloc=  0/900 us ( 0%), #Int=  0, #Iso=  0
D:  Ver= 1.10 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1
P:  Vendor=1d6b ProdID=0001 Rev= 4.04
S:  Manufacturer=Linux 4.4.116 ohci_hcd
S:  Product=Generic Platform OHCI controller
S:  SerialNumber=101c1000.ohci
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=  0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   2 Ivl=255ms

T:  Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=480  MxCh= 1
B:  Alloc=  0/800 us ( 0%), #Int=  0, #Iso=  0
D:  Ver= 2.00 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1
P:  Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 4.04
S:  Manufacturer=Linux 4.4.116 ehci_hcd
S:  Product=EHCI Host Controller
S:  SerialNumber=101c0000.ehci
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=  0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   4 Ivl=256ms

T:  Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#=  3 Spd=480  MxCh= 0
D:  Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1
P:  Vendor=12d1 ProdID=1506 Rev= 1.02
S:  Manufacturer=HUAWEI Technology
S:  Product=HUAWEI Mobile
C:* #Ifs= 4 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr=500mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=12 Driver=option
E:  Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E:  Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=4ms
I:  If#= 1 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=16 Driver=huawei_cdc_ncm
E:  Ad=82(I) Atr=03(Int.) MxPS=  64 Ivl=2ms
I:* If#= 1 Alt= 1 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=16 Driver=huawei_cdc_ncm
E:  Ad=82(I) Atr=03(Int.) MxPS=  64 Ivl=2ms
E:  Ad=83(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E:  Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=4ms
I:* If#= 2 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=(none)
E:  Ad=03(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E:  Ad=84(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 3 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=(none)
E:  Ad=04(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E:  Ad=85(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms

natomiast  log to smietnik od początku do końca
Tue Feb 20 10:53:44 2018 kern.notice kernel: [  193.468711] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x00214020: 0x4974 instead

9

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

na dwr 116 z obrazem mifi nie działa smile logread też nie bo jest smietnik jak w starym temacie o dwr116 jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x00214010: 0x678a instead
i tak cały log

10

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

ten mr3420 mifi z starym modemem 3372 działa. Nie działa tylko z 5372 .
Cokolwiek wgram innego i smiga.


zaraz podłącze dwr 116 i wgram mifi tylko nie widzę obrazu.

11

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

5372
Działa w każdym routerze, po edycji interfejsu.

Nie działa tylko z firmware mifi na mr 3420 na dwr116 w wersji mifi zapewne jest to samo.


Logread na koncu jest usb 1-1: device not accepting address 122, error -71

https://pastebin.com/aKYaLmQF

12

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Restart routera i bez przedłużacza jest to samo.

Tak jest podłączony i włączony, działa na każdej innej wersji tylko nie mifi, działa na mr3420 i dwr166


Po wsadzeniu do mifi innego modemu starego 3372 działa, 5372 nie działa

13

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Mifi leżał w szufladzie, nie ma opcji wgrania firmware z poziomu gui to mi sie nie chciało nic innego wgrywać wink

modem jest podłączony przez przedłużacz.

https://pastebin.com/8fYajkP9

Tu zaraz wkleje bez przedłużacza

14

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Nie działa w sensie, że wgrasz nowy obraz mifi np do 3420 i możesz sobie odganiać muchy modemem 5372, jak zmienisz na to co powinno być i tak nie ma nawet dostępu do internetu czy nawet samego modemu. Trzeba by sie zalogować przez ssh i konsole o ile sie da bo nawet nie próbowałam recznie edytować.

w innych obrazach bez problemu jak wyżej  przy dwr 116 edytujesz interfejs zmieniasz na wwan0 i działa.

15

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

mifi tplink 3420 z 5372 nie działa.   Ten sam efekt co w powyższym, trzeba by zmienić interfejs ale nie można wink Co najwyżej można sobie kliknąć w gotowe.


Wyzej pomyliłam się w numerku modemu 5372 miało być.



Kiedyś ten modem działał bez jakichkolwik kombinacji na wszystkich nowych obrazach póżniej przestał z mifi ale to było z pół roku temu, teraz używam do internetu hujoweja 525 więc nie testowałam nowych z 5372

16

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

No nie. Byłam pewna, że mamy 2018 i po włożeniu modemu w nowych obrazach modem zaskoczy bez grzebania.

Na 3420 starsze obrazy smigaja od strzału, mifi nie smiga ani troszkę, Taki obraz mifi powinnien gadać od razu a nie gada... i taka mała sugestia mimo minimalistyki przydała by sie zakładka zmiany firmware bo to jest troszkę problematyczne. Ktoś wgra mifi i musi z konsoli wgrywać inne firmware jak mu sie znudzi albo nie pasuje. Co innego dwr116 tutaj wystarczy przycisk i można wgrać co się chce.

17

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Wiem, że nie mam zbyt wielkiego rozumku...

huawei_cdc_ncm 1-1.4:1.1 wwan0


Działa... szkoda gadać...wwan0...

Wielkie dzięki obraz swietny

18

(16 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

U mnie obraz działa, niestety obrazy cezarego nie działają z modemem 5537 wink


Ale od konkurencji nie ma dwr 116 big_smile

https://pastebin.com/kAWsDPcU

Hardware version:    CL1E5372SM
Software version:    21.290.23.00.00
Web UI version:    17.100.08.00.03

Po podłączeniu 12d1:14fe
w trybie modemu 12d1:1506


na innym routerze mr 3420 testowałam dwa obrazy miesiąc temu, na obrazie mifi lipa na innych ok. testować na najnowszych i mr3420 nie chce mi sie bo leży gdzieś głęboko w szafie.starsze wersje, ewentualnie od konkurencji nie mają problemu.

To chyba wina konfiguracji obrazu bo odpala zły sterownik, 5537 używa tego samego co 3372

orginał z dwr116 ogarnia 5573  jest ułomny ale daje rade +10ms big_smile

19

(252 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Mój router który testowałam leży w szufladzie, przy próbach jakie prowadziłam mailowo pisałam, że wan jest martwy.
Recznie trzeba przypisywać adresy ip LAN nic z automatu nie dostaje. 
Internet do testów miałam poprzez połączenie wi-fi...

Nie wgrywałam nowszych wersji o ile to są nowsze z tego tematu bo nie miałam czasu.


Żeby nie wprowadzać zamieszania postaram sie póżniej wgrać firmware z tego tematu i napisać czy u mnie działa WAN i DHCP na LAN

20

(252 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Czyli można liczyć na obraz który będzie działał wgrywany normalnie porzez update ?

Bo jak to ma być z rozbieraniem pudła i jakimiś dodatkowymi przewodami to bez sens tongue

21

(2 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Dostałam go dzisiaj.

Rozbierać nie ma potrzeby, widzę, że ma wszystkie funkcje jakie mi są potrzebne.
Jestem zdziwiona, że wszystko działa włącznie z modemem h-link.

Nie sądziłam, że zyxel może być 3x lepszy od drogich konstrukcji asusa czy netgear.
Rewelacyjny qos mam nawet wrażenie, że ma większy zasięg wi-fi niż netgear 7100 który ma zewnętrzne anteny

Jak się da wyciągnąć dane z routera bez rozbierania to mogę to zrobić informacyjnie dla potomnych.


Za 30 euro zamiata wszystko w tej cenie

22

(2 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Witam

Kupiłam taki routerek jak w temacie za parę groszy (30 euro).
Nie mogę znaleźć o nim żądnych informacji czy np. da radę do niego wgrać cokolwiek innego niż oryginalne firmware. Nawet nie ma nigdzie specyfikacji. 
Zasadniczo to chcę do niego podłączyć modem h-link niby ma obsługę usb 3G/4G

Jedynie co jest to tylko instrukcja obsługi pdf...

Spotkał się ktoś z tym cudakiem i może napisać coś o nim ?



Pozdrawiam

23

(4 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Ten hub jest ok, ma złocone wtyki i działa z wszystkim, gruby przewód. podpinam go nawet do telefonu i na końcu modem działa....


T:  Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=480  MxCh= 1
B:  Alloc=  0/800 us ( 0%), #Int=  0, #Iso=  0
D:  Ver= 2.00 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs=  1
P:  Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 3.03
S:  Manufacturer=Linux 3.3.8 ehci_hcd
S:  Product=Generic Platform EHCI Controller
S:  SerialNumber=ehci-platform
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=  0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   4 Ivl=256ms

Przy podłączeniu przewodu 5 metrów i tego 10 metrów wtedy działa czyli razem 15 metrów więc za długi nie jest prędzej za krótki, nie licząc braku internetu wink ale nie mam wolnego 5 metrowego bo jest użyty w innym komputerze
modem 810 nie dziala na gargulcu staroświeckie wydanie, na rooter firmware działa więc mi to obojętne oby ten hub zadziałał



Jan  1 01:22:14 Gargoyle kern.info kernel: [ 1432.010000] hub 1-1:1.0: 4 ports detected
Jan  1 01:22:14 Gargoyle user.notice usb-modeswitch: 1-1:1.0: Manufacturer=? Product=USB_2.0_Hub Serial=?
Jan  1 01:22:26 Gargoyle kern.info kernel: [ 1443.950000] usb 1-1.4: new high-speed USB device number 11 using ehci-platform
Jan  1 01:22:26 Gargoyle kern.info kernel: [ 1444.080000] hub 1-1.4:1.0: USB hub found
Jan  1 01:22:26 Gargoyle kern.info kernel: [ 1444.080000] hub 1-1.4:1.0: 4 ports detected
Jan  1 01:22:26 Gargoyle user.notice usb-modeswitch: 1-1.4:1.0: Manufacturer=? Product=USB_2.0_Hub_[MTT] Serial=?
Jan  1 01:22:26 Gargoyle kern.info kernel: [ 1444.380000] usb 1-1.4.3: new high-speed USB device number 12 using ehci-platform
Jan  1 01:22:26 Gargoyle user.notice usb-modeswitch: 1-1.4.3:1.0: Manufacturer=NETGEAR,_Inc. Product=AirCard_810S Serial=354390070180408
Jan  1 01:22:26 Gargoyle user.notice usb-modeswitch: 1-1.4.3:1.1: Manufacturer=NETGEAR,_Inc. Product=AirCard_810S Serial=354390070180408

ewidentna wina openwrt i czegoś tam

24

(4 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Witam

HUB usb made in czajnik
Działa poprawnie na linuksie i windows również działa na tomato oraz oryginalnym oprogramowaniu asusa rt18, ba nawet podpięty pod telefon smiga.
Nie działa na żadnym obrazie openwrt ;/   asusa sprzedaje na allegro więc schowany jest w pudle i używam 3420 zanim dojdzie linksys 1200ac, wcześniej był tam nowy obraz rooter firmware teraz gargulec i jest ten sam problem.

Potrzebuje go na kilka dni i klapa nie smiga. Jest to 10 metrowy przewód z 4 wyjsciami na końcu i zasilaniem.
Marka Ugreen
Na końcu jest podpięty netgear 810

 01:00:30 Gargoyle kern.info kernel: [  128.260000] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-platform
Jan  1 01:00:30 Gargoyle kern.err kernel: [  128.430000] usb 1-1: device descriptor read/all, error -71
Jan  1 01:00:30 Gargoyle kern.info kernel: [  128.550000] usb 1-1: new high-speed USB device number 3 using ehci-platform
Jan  1 01:00:30 Gargoyle kern.err kernel: [  128.930000] usb 1-1: device descriptor read/all, error -71
Jan  1 01:00:31 Gargoyle kern.info kernel: [  129.050000] usb 1-1: new high-speed USB device number 4 using ehci-platform
Jan  1 01:00:31 Gargoyle kern.err kernel: [  129.480000] usb 1-1: device not accepting address 4, error -71
Jan  1 01:00:31 Gargoyle kern.info kernel: [  129.600000] usb 1-1: new high-speed USB device number 5 using ehci-platform
Jan  1 01:00:32 Gargoyle kern.err kernel: [  130.030000] usb 1-1: device not accepting address 5, error -71
Jan  1 01:00:32 Gargoyle kern.err kernel: [  130.030000] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1

25

(1,505 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

smereka napisał/a:

P.S. Potrzebny Ci też RT-N18 ? Może chcesz sprzedać skoro tak Ci wadzi?


http://allegro.pl/show_item.php?item=6452565188


Kupiłam linksysa ac 1200.