1

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

No to jest za proste az, w inittab nie mialem zadnego wpisu odnosnie ttyS0 sad
Wzialem inny ds1820 i dalej, chyba wydaje mi sie ze wyplowa na serialu konsole i dlatego nie idzie
ale do tego momentu, dalej juz nie idzie, wiec wychodzi ze com wolny jest
http://img.klatka.ovh/img/8f4822ca5781f … ef64a6.png

2

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Przelutowalem jeszcze raz na spokojnie i nie dymi juz ds18b20 ale znowu nie widzi go digitemp hmm
Jakiś pomysl? smile

3

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

CZEROWNY - PLUS
BIALY - MASA
ZÓŁTY - DATA

http://img.klatka.ovh/img/ec66c0210b328 … 6239dc.jpg

Napiecie 5.39V
Jakis pomysł? sad

4

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Nie ma opcji, 3x sprawdzalem

5

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Zbudowalem
http://lookass.ch/content_files/circuit.png

Podlaczylem 5V i DS18B20 poszedl z dymem hmm

6

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Tak, tyle ze mam rezystor 1.5k mam w domu jeszcze 470 i 510 jak coś

7

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Okej, sprawa jest taka na końcu kabla jest 5.9V ale dalej nie dziala i nie widzi czujki hmm

8

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

jest opcja by wprowadzic zasilanie dodatkowe gdy kabel ma wicej niz 30m ale przez twój uklad? bo mam jedna czujke i nie odczytuje mi temp z niej hmm

9

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Nie ma, sprawdzałem, tylko 3.3V

10

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Taki?
http://allegro.pl/bezpiecznik-wta-50ma-i5360622858.html

11

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

okej, na tym schemacie od Ciebie F1 50mA to co to jest?

12

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Ciężko będzie bo mam już czujniki porozkładane wszędzie i tylko kablem 2 żyłowym hmm

13

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Ok podłączyłem przetwornice, do DTR dałem +5V a GDN złączyłem w porcie COM ale dalej nie widzi czujników

14

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

a minus z przetwornicy do GDN tak?

15

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Cholera to wszystko będę musiał przerabiać hmm
Do twojego nie da się wpiąć jakoś 5V ?

16

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Nie ma, jak wezme przetwornice z 12v na 5V i podlacze ją tak że pod DTR +5V a do GDN -5V z niej to bedzie działać i nie spali mi  układu?

P.S. na rb433 tez nie ma napiecia na DTR hmm Tylko na TX jest +5.5V

17

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Wg nich jest http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Sy … al_Console

18

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Do Mikrotik RouterBoard RB411 do serialu jego

19

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Jak do Twojego wprowadzić 5V?

20

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Na tym koniec

root@OpenWrt:~# digitemp_DS9097 -i -s /dev/ttyS0 -a
DigiTemp v3.5.0 Copyright 1996-2007 by Brian C. Lane
GNU Public License v2.0 - http://www.digitemp.com
Turning off all DS2409 Couplers

Searching the 1-Wire LAN

21

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Zbudowałem wg: http://eko.one.pl/?p=Termometr
Pod debianem działa

22

(41 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Witajcie, domyślnie openwrt wywala coś na porcie com, postanowilem przestawić to wykorzystując instrukcje z http://wiki.openwrt.org/doc/recipes/ter … .on.serial
skutkuje to tym że router (RB411) nie widzi i tak podłączonych termometrów do portu com
Jakiś pomysł?
Wersia BARRIER BREAKER (14.07, r42625)

23

(3 odpowiedzi, napisanych Inne)

AP - WDS  + STATION - WDS
Szerokośc kanału MHz i powinno LAN zamykać

24

(42 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

E3131

25

(6 odpowiedzi, napisanych Oprogramowanie)

Działa wink Conf dla potomnych smile

NETWORK

config interface 'lan'
        option ifname 'eth0.1'
       #option type 'bridge'
        option proto 'static'
        option ipaddr '192.168.1.1'
        option netmask '255.255.255.0'

config switch
        option name 'switch0'
        option reset '1'
        option enable_vlan '1'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '1'
        option ports '0t 1 3 4'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '10'
        option ports '0t 2t'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '11'
        option ports '0t 2t'

config interface 'vlan10'
        option ifname 'eth0.10'
        option type     'bridge'
        option proto    'static'
        option ipaddr   '10.10.0.2'
        option netmask  '255.255.0.0'

config interface 'vlan11'
        option ifname 'eth0.11'
        option type     'bridge'
        option proto    'static'
        option ipaddr   '10.20.0.2'
        option netmask  '255.255.255.0'

WIERLESS

config wifi-device  radio0
        option type     mac80211
        option channel  auto
        option hwmode   11ng
        option path     'pci0000:00/0000:00:00.0'
        option htmode   HT20
        list ht_capab   SHORT-GI-40
        list ht_capab   TX-STBC
        list ht_capab   RX-STBC1
        list ht_capab   DSSS_CCK-40
        # REMOVE THIS LINE TO ENABLE WIFI:
        option disabled 0


config wifi-iface
        option device 'radio0'
        option mode 'ap'
        option encryption 'none'
        option ssid 'public'
        option network 'vlan10'

config wifi-iface
        option device 'radio0'
        option mode 'ap'
        option ssid 'private'
        option encryption 'psk-mixed'
        option key 'haslo1234'
        option network 'vlan11'